پيام تبريك سرپرست دانشگاه رازي به مناسبت آغاز سال تحصيلي
طلب دانش بر هر مسلمانى واجب است. خداوند جويندگان دانش را دوست دارد.
مصباح الشريعه، ص 13
یادم آید روز دیرین، خوب وشیرین، اول ترم، وقت بسیار، درس اندک…
اما اینک روز آخر، روز تلخ امتحانات، آخر ترم، وقت اندک درس بسیار، درس بسیار، درس بسیار !
موضوعات مرتبط: سرگرمی.. ، اخبارو اطلاعیه ها.. ، ،
برچسبها:
هجینگ ارز چیست؟
هجینگ ارزی به عملیاتی گفته می شود که طی آن، بازرگانان برای اینکه از افزایش نرخ برابری ارز نسبت به پول ملی متضرر نشوند، اقدام به خرید ارز زودتر از موعد می کنند تا خود را در مقابل ریسک نوسانات نرخ ارز پوشش دهند.
کاربردهای هجینگ ارزی برای پوشش نوسانات نرخ ارز :
يكی از مشكلات صادركنندگان و واردكنندگان تغييرات نرخ ارز است كه موجب ضرر وزيان اين گروه میشود. به عنوان مثال يك صادركننده كالايی را صادر كرده و قرار است پول آن را به صورت ارز بعد از چند ماه دريافت كند اما اين صادركننده نگران است بعد از اين مدت قيمت ارز كاهش پيدا كند و درنتيجه موجب ضرر و زيان میشود.از طرفی گاهی يك وارد كننده نيز میخواهد قيمت كالای وارداتی خود را بعد از چند ماه بپردازد اما نگران است بعد از ين مدت نرخ ارز بالا رود و نتواند به تعهداتش عمل كند.
به عبارت ديگر، هجينگ نوعي قرارداد آتي محسوب ميشود كه به معني خنثي سازي ريسك موجود در يك بازار با استفاده از ريسك متضاد در بازاري ديگر است.
قرارداد هجينگ امروزه در بازارهای بينالمللی به عنوان قراردادهای «فيوچرز» يا آتیها مطرح است يا از طرفی قرارداد اختيار خريد يا اختيار فروش نيز نوعی قرارداد هجينگ است.
يكي از متداول ترين شقوق قراردادهاي آتي براي مديريت انواع ريسكها، دور نگاه داشتن فعالان اقتصادي از ريسكهاي ناشي از نوسانات ارزش پول است كه عموما در قالب ابزار هجينگ مديريت ميشود.
با توجه به شرايط ارزي كشور "هجينگ ارزي " ابزار جديدي براي كاهش و جبران ريسك توليدكننده و صادركننده تلقي ميشود.
ماهيت قرارداد هجينگ: اين قرارداد به اين صورت است كه يك صادركننده بعد از مدتی پول خارجی به دستش خواهد رسيد و اكنون نگران است ارزش آن پول كاهش يابد، بنابراين قرارداد «فيوچرز» و يا قرارداد اختيار فروش را با كسی منعقد و آن فرد نيز متعهد میشود در سررسيد مشخص مقدار معينی ارز را از فرد مذكور به يك مبلغ مشخص خريداری كند، يا به عنوان مثال يك واردكننده میخواهد در شش ماه آينده كالايي را وارد كند كه بابت اين واردات نياز به ارز دارد، اما نگران است قيمت ارز بالا رود، در نتيجه وی میآيد از اختيار خريد استفاده كرده و يك قرارداد خريد ارز را با كسی منعقد كرده يا از قرارداد فيوچرز ارز استفاده میكند به اين معنا كه شخصی متعهد به فروش مقدار معينی ارز به مبلغ مشخصی میشود.
"هجينگ " در صورت تصويب شوراي پول و اعتبار پوششي براي نوسانات نرخ ارز در مقابل ريال خواهد بود،البته بايد تاكيد كرد كه هماكنون مشكلي در مورد مبادلات ارز به ارز در شبكه بانكي وجود ندارد و فقط مشكل ارز به ريال در اين بازار مشاهده ميشود.
به دليل وجود نوسانات در بازار ممكن است "توليد كننده " و "بانك عامل " تحت تاثير قرار گيرند به همين دليل بايد مكانيزمي ايجاد شود كه اين پوشش را براي مبادلات بوجود آورد و معاملات آتي ارز را امكان پذير كند.
موضوعات مرتبط: آموزشی.. ، ،
برچسبها:
نمونه سوال اصول حسابداری 3
نیمسال اول 90-91
حجم فایل :217kb
از اینجا دانلود کنید.
موضوعات مرتبط: نمونه سوالات.. ، ،
برچسبها:
یکی از دغدغه های انسانها به ویژه مدیران و کارآفرینان زمانبندی و برنامهریزی صحیح است. مدیری را در نظر بگیرید که به دلیل مشغلهی فراوان، قرارهای ملاقات و یا تلفنهای کاری متعددی را در برنامه کاری خود دارد و همیشه اتفاقات غیر منتظره مثل یک قرار ملاقات ناگهانی یا یک جلسه اضطراری در کمین مدیران است. یک مدیر برای آنکه بتواند در سمت خود به موفقیت دست یابد باید برنامهریزی دقیقی برای امور روزانه، هفتگی و حتی ماهانه خود داشته باشد تا خودش را در برابر بیبرنامگی ها در امان بدارد.
در این مقاله با استفاده از ۶ تکنیک، روش برنامه ریزی صحیح را بررسی مینماییم تا بتوانیم امور زندگی و کاری خود را با دقت و برنامهی صحیح به سمت موفقیت نیل دهیم.
1- اهدافتان را واقعی و دستیافتنی انتخاب کنید و بر اهدافتان تمرکز کنید
اهداف شما مانند چراغی است که مسیر تاریک روبرویتان را روشن میکند تا در رسیدن به آنچه میخواهید موفق گردید. اطمینان حاصل کنید که اهدافتان دست یافتنی و دور از دسترس نیست. همیشه اهدافتان را در جلوی رویتان تصور کنید تا فراموششان نکنید و بر روی آنها تمرکز کنید.
۲- یک تقویم داشته باشید و از آن نگهداری کنید، همیشه!
مهم نیست یک تقویم قدیمی رومیزی داشته باشید یا یه یک سررسید ساده یا یک اپلیکیشن تقویم که با همهی دیوایسهای شما همگام(sync) شده باشد، مهم این است که از تقویمتان مداوما استفاده کنید.
۳- اولویتهای خود را در ابتدای روز مشخص کنید
در ابتدای هر روز کاری ۲۰ دقیقه را به اولویت بندی کارهای خود اختصاص دهید. این زمان را فقط برای خودتان و تنها خودتان قرار دهید؛ تلفن هایتان را روی منشی تلفنی دایورت کنید، میلباکس خود را ببندید و به طور کلی تمام مشغله ها و برنامه هایتان را فراموش کنید. مهمترین برنامهی شما در حال حاضر اولویت بندی است. اگر فکر میکنید این ۲۰ دقیقه را نمیتوانید برای خود در ابتدای صبح فراهم کنید، هر روز یک قرار ملاقات ۲۰ دقیقه ای با خودتان در محل تقویمتان تنظیم کنید!
۴- اولویت هایتان را اولویت بندی کنید
کارهای با اولویت بالا را اول و کارهای با اولویت پایین تر را در انتها قرار دهید. شاید این کار کمی اضافی به نظر برسد. اما حقیقت آن است که انسان ها تمایل دارند کارهای راحت تر را در ابتدا انجام دهند و کارهای سخت را به بعدا موکول کنند. اما بعدا هیچ وقت وجود ندارد! بنابراین کارهایی که پراهمیتترو زمانبرتر هستند را ابتدا انجام دهید. فراموش نکنید که انرژی اول وقت خیلی بیشتر از سایر اوقات است.
5- در پایان هر روز کارهای ناتمام خود را به پایان برسانید
در پایان وقت کاری خود ۲۰ دقیقه را برای پایان دادن به کارهای ناتمام جزئی مثل چک کردن ایمیلها، گوش دادن به پیغام های صوتی و یا ارجاع دادن پرونده ها و نامه ها به دیگر همکارانتان، اختصاص دهید. کارهای ناتمام و جزئی که اغلب تعدادشان زیاد است بیشتر از کارهای بزرگ ذهن ما را درگیر میکند. این تکنیک کمک میکند تا ذهنمان را از دغدغه های کارهای جزئی پاک کنیم و به کارهای بزرگ بهتر و بیشتر بیاندیشیم.
۶- محیط کاریتان را مرتب کنید
مطمئنا در یک محیط نامرتب و کثیف نمیتوان به خوبی تمرکز کرد. نمود محیط کاری و حتی محتویات درون کیف شما در ذهن شما اشکار خواهد شد. اگر همه چیز مرتب و سر جایش باشد، ذهن شما هم مرتب تر و راحت تر درگیر مسائل میشود تا اینکه دغدغه ذهن شما یافتن یک خودکار در بین انبوهی از کاغذهای روی میزتان باشد! در پایان هر روز محیط کاری خود را مرتب کنید تا روز بعد را با یک حس توام با پاکیزگی و انرژی مثبت آغاز کنید.
چرا باید به برنامه ریزی بها دهیم؟ زیرا بسیاری از بحران ها، موارد اضطراری و مواردی که سخت قابل کنترل اند، همیشه وجود دارند و یک مدیر باید بتواند با برنامه ریزی صحیح از عهده ی کارهای قابل کنترل بربیاید تا زمان بیشتری را برای مواردی که سخت قابل کنترل اند صرف نماید. برنامه ریزی به دسته بندی صحیح دغدغه های ذهنی و مواجهه با آن ها کمک میکند.
موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، آموزشی.. ، ،
برچسبها:
دیکشــــــــــنری تخصـــــــــــــصی حســــــــابداری
کلیــــــــــــــــــــــــــــک کنید
موضوعات مرتبط: عکس های خاطره انگیز و قدیمی ، ،
برچسبها:
دكتر يوسفي در ادامه، به مناسبت هفته دولت گزارشي از فعاليتهاي دانشكده مديريت و حسابداري شهرستان جوانرود به نمازگزاران ارائه نمود و خاطر نشان شد: پذيرش دانشجوي دختر در سال 1393، برگزاري همايش بزرگ پيشگيري از اعتياد و تلاش در جهت اطلاع رساني مناسب و آموزش خانواده ها نسبت به معضل اعتياد از فعاليتهاي اين دانشكده در سال جديد بوده كه اميد است در آينده در زمينه هاي مختلف گسترده تر شود.
منبع:پرتال دانشگاه رازی کرمانشاه
موضوعات مرتبط: اخبارو اطلاعیه ها.. ، ،
برچسبها:
در سال 1385 كميته تدوين استانداردهاي حسابداري و حسابرسي سازمان حسابرسي اقدام به تدوين و يا تجديد نظر در برخي از استانداردهاي حسابداري و حسابرسي به شرح زير نموده كه اطلاع از متن كامل استانداردهاي مزبور جهت به كارگيري آن در حسابرسيها، براي اعضاي جامعه ضرورت دارد.
متن كامل استانداردهاي مزبور از طريق سايت جامعه، سايت سازمان حسابرسي و يا تهيه نشريه مزبور (انتشارات سازمان حسابرسي) در دسترس مي باشد.
استانداردهاي حسابداري
استاندارد حسابداري شماره 4
ذخاير، بدهيهاي احتمالي و دارائيهاي احتمالي (تجديدنظر شده)
اين استاندارد در تيرماه 1385 تصويب شده و در مورد كليه صورتهاي مالي كه دوره مالي آنها از تاريخ 1/1/1385 و بعد از آن شروع مي شود، لازم الاجراست.
دليل تجديد نظر در استاندارد :
اين تجديدنظر با هدف هماهنگي بيشتر با استانداردهاي بين المللي حسابداري و بهبود استاندارد قبلي، انجام شده است.
تغييرات اصلي:
- در اين استاندارد، عنوان ذخاير،بدهيهاي احتمالي و دارائيهاي احتمالي جايگزين عنوان پيشامدهاي احتمالي شده است.
در استاندارد جديد تعاريفي براي ذخيره، بدهي احتمالي و دارائيهاي احتمالي ارائه شده است. اما در استاندارد قبلي تنها پيشامد احتمالي تعريف شده بود.
- در استاندارد قبلي، ايجاد بدهي يا كاهش دارايي در اثر رويدادهاي آتي به سه گروه محتمل، ممكن و بعيد تقسيم شده بود در استاندارد جديد تعهدات محتمل در قالب ذخيره تعريف شده است و تعهدات ممكن و بعيد نيز در زمره بدهيهاي احتمالي تلقي شده است.
- در اين استاندارد، محاسبه ارزش فعلي براي شناسايي ذخيره در صورت با اهميت بودن اثر ارزش زماني پول، الزامي شده است.
در استاندارد جديد ، الزاماتي در مورد قراردادهاي زيان بار و مخارج تجديد ساختار ارائه گرديده است.
هدف:
هدف اين استاندارد، اطمينان از بكارگيري معيارهاي شناخت و مباني اندازهگيري مناسب در مورد ذخاير، بدهيهاي احتمالي و دارائيهاي احتمالي و نيز افشاي اطلاعات كافي در يادداشت هاي توضيحي براي درك بهتر، ماهيت ، زمان بندي و مبلغ آن ها توسط استانداردهاي صورتهاي مالي مي باشد.
موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، آموزشی.. ، عکس نوشته.. ، استانداردهای حسابداری ، ،
برچسبها:
جوان تازه فارغ التحصیل رشته حسابداری، یک آگهی استخدام حسابدار دید و در جلسه مصاحبه حاضر شد. مصاحبه کننده صاحب یک شرکت کوچک بود که خودش آن را اداره می کرد.
صاحب شرکت گفت: «من به یک نفر دارای مدرک حسابداری نیازمندم. اما در اصل دنبال کسی هستم که عهده دار نگرانی های من باشد.»
جوان تازه فارغ التحصیل گفت: «ببخشید منظور شما چیست؟»
صاحب شرکت گفت: «من نگران خیلی از چیزها هستم اما نمی خواهم درباره پول نگرانی داشته باشم. کار شما این است تمام نگرانی های مالی را از دوش من برداری.»
جوان گفت: «متوجه ام... و حقوق من چقدر است؟»
صاحب شرکت گفت: «با ده میلیون تومان در ماه شروع می کنیم.»
جوان با تعجب گفت: «ده میلیون تومان. چگونه این شرکت کوچک از عهده چنین حقوقی برمی آید.»
صاحب شرکت گفت: «این اولین نگرانی شماست.»!!!
موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، سرگرمی.. ، ،
برچسبها:
1- حسابرس بیکار، خواب تایمشیت میبینه!
2- بالاتر از علی الراس که تشخیص نیس!
3- به مردود میگیره تا به مشروط راضی شه!
4-چه علی الراسیه كه ممیزش هم گريه ميكنه!5-حسابدار دستپاچه مالیات رو دو برابر میکنه!
6- انبار رو آخر زمستون میشمارن!
7- آسوده كسيه كه موسسه نداره/ از بیمه و مالیاتش خبر نداره!
8- آسوده كسيه كه موسسه نداره/ از کنترل کیفیش خبر نداره!
9- سهامدار عمده كه دو تا شد، شرکت یا منحل میشه یا ورشکست
10- انجمنهای حسابداری هفت دست، بالندگی و ارتقا هیچی
11- اون قدر ممیز دیده که حسابدار شده12- از اين سمینارهای حسابداری كسي معجز نمیبینه
13- از گير حسابرس در اومد، گير ممیز افتاد
14- استانداردهای ترجمهشده رو که دیگه براش هورا نمیکشن!
15- اگه سرهمبندی کتاب شاخ بود، فلاني شاخش به آسمون ميرسيد!
16- به مشاور مالی گفتن بساطتو جمع كن، دستشو گذاشت دم دهنش!
17- براي يك ناحسابرس، در جامعه رو نميبندن!
18- از بندهای گزارش كم كن و بر کیفیت گزارش افزا!19- حسابداری، اختياري!!!
20- حسابرسی مفت نميشه، ممیزم دوست نميشه!21- یک مناقصه و چهل حسابرس!
22-یک حساب راست تو حساباش نیست!23-کار در سازمان (حسابرسی) و ما گرد جهان میگردیم!
24- وفاداری مدار از مختلسان/ که هر دم با سیاسیون سرایند!25- رشوه که از در وارد شه، بندها(ی حسابرسی) از در دیگه میره بیرون!
26- هیچ نرخشکنی بیحکمت نیست!
27- حسابدار رسمی نشده، موسسه دار شد!28- تقلب چشمهی زاینده است و دولت پاینده!
29- هزار تا حساب میسازه یکیش کتاب نداره!30- هر کی گزارش میفروشد/ مشتری با وی بجوشد
31- هر حسابسازی یه دادگاهبازی هم داره!32- زدست این تورم داد و بیداد/ هر آنچه دیده بیند دل که میخواد
نویسم نامهای به مرکزی بانک/ بخواهم تا دلار هم گردد آزاد!
33- حسابدار بیکار، خواب تنخواه میبینه!موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، سرگرمی.. ، ،
برچسبها:
وقتی میخوای صبح بری دانشگاه و ﺗﻮﯼ تخت خوابتی :
ﺳﺎﻋﺖ ۶ﺻﺒﺤﻪ ، ۵ﺩﻗﯿﻘﻪ ﭼﺸﻤﺎتو ﻣﯿﺒﻨﺪﯼ و یه دفه چشماتو باز می کنی می بینی ساعت شده ۷:۴۵دقیقه !
حالا ﺗﻮﯼ ﮐﻼﺳﯽ :
ﺳﺎﻋﺖ ۹:۳۰ﺻﺒﺤﻪ ، ۵ﺩﻗﯿﻘﻪ ﭼﺸﻤﺎتو میبندی ﻭ بعد باز می کنی ﺳﺎﻋﺖ هنوز ۹:۳۱ ﺩﻗﯿﻘﻪ س (مورد داشتیم ۹:۲۹دقیقه گزارش شده)
موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، سرگرمی.. ، عکس های خاطره انگیز و قدیمی ، ،
برچسبها:
سرمایه گذاریها
مقدمه
استانداردهای حسابداری ایران عمدتاً با استانداردهای بینالمللی مطابقت دارد، از جمله موارد مطابقت کامل، استاندارد حسابداری شماره 15 تحت عنوان<حسابداری سرمایهگذاریها>ست که با استاندارد بینالمللی شماره 25 مغایرتی ندارد. براساس استاندارد حسابداری شماره 15، سود سهمی موجب تغییر در مبلغ دفتری سرمایهگذاری نمیشود. طبق همان استاندارد سرمایهگذاریهای کوتاه مدت سریعالمعامله در بازار را میتوان در صورتهای مالی به ارزش بازار منعکس کرد و سود یا زیان حاصل از تغییرات قیمت آنها را در طی دوره به حساب درامد یا هزینه دوره منظور نمود. از طرف دیگر براساس استاندارد حسابداری شماره 3 تحت عنوان <درامد عملیاتی>، سود حاصل از سرمایهگذاریهایی که به روش ارزش ویژه ثبت نشده است، در زمان احراز حق دریافت توسط سهامدار، شناسایی میشود.این مقاله به ارائه مسائل، اشکالات یا ابهاماتی میپردازد که در مورد موضوعات بالا و کاربرد آنها وجود دارد.
هدفهای گزارشگری مالی
در ماه آوریل سال 1971 هیئتمدیره انجمن حسابداران رسمی امریکا(AICPA) برای تدوین چارچوب نظری حسابداری دو گروه تحقیق تعیین کرد که یکی از آن دو به نام کمیته تروبلاد(Trueblood) ، ماموریت یافت که هدفهای گزارشگری مالی را تدوین کند.
برخی از هدفهای صورتهای مالی که طبق گزارش کمیته تروبلاد تنظیم و ارائه شد بهشرح زیر است:
ارائه اطلاعاتی که مبنای تصمیمات اقتصادی قرار گیرد؛
تامین نیازهای آن دسته از استفادهکنندگان که اختیار، توانایی یا منابع محدودی دارند و به همین دلیل نمیتوانند بهراحتی اطلاعات مالی را به دست آورند و به صورتهای مالی بهعنوان یگانه منبع اطلاعات درباره فعالیتهای شرکت، اتکا میکنند؛
ارائه اطلاعاتی سودمند به سرمایهگذاران تا آنها بتوانند جریانهای نقدی آینده را پیشبینی، مقایسه و ارزیابی کنند؛
ارائه اطلاعاتی به استفادهکنندگان برای پیشبینی، مقایسه و ارزیابی قدرت سوداوری شرکت؛
ارائه اطلاعاتی مفید برای قضاوت درباره توانایی مدیریت از نظر استفاده بهینه از منابع شرکت در جهت دستیابی به هدف اصلی شرکت؛
ارائه اطلاعات عینی و ذهنی درباره مبادلات اقتصادی و سایر رویدادها که برای پیشبینی، مقایسه و قضاوت درباره قدرت سوداوری شرکت مفید باشد؛
ارائه وضعیت مالی بهگونهای که برای پیشبینی، مقایسه و ارزیابی قدرت سوداوری شرکت مفید باشد. این گزارش باید در مورد مبادلات شرکت و سایر رویدادها که بخشی از چرخههای ناقص ایجاد درامد هستند، اطلاعاتی را ارائه کند.
استانداردهای حسابداری
استانداردهای حسابداری، مقررات حاکمبر چگونگی انجام کار حسابداری هستند.
استانداردها بهعنوان قواعد پایدار مورد پذیرش همگان قرار میگیرند، اما در عمل بهطور دائم در تغییرند.
استانداردهای حسابداری معمولاً شامل سه بخش بهشرح زیرند:
شرح مسئله،
بحث مستدل یا ارائه راههایی برای حل مسئله،
ارائه راهحل مطلوب.
بنابراین بحث در مورد مسئله میتواند به روشن شدن ابعاد مختلف مسئله و در نتیجه ارائه راهحل مطلوبتر بینجامد.
یکی از دلایل تدوین استانداردها، ارائه اطلاعات روشن، قابل اعتماد، دارای ثبات رویه و مقایسهپذیر در مورد وضعیت مالی، نتایج عملیات و شیوه رفتار شرکت است. در ادامه، اشکالاتی که استاندارد شماره 15 با توجه به هدف تدوین استانداردها دربردارد مورد بررسی قرار میگیرد.
مفهوم درامد و سود
تعریف سود از نظر اقتصاددانانی مانند هیکس(Hicks) ،که از نظر مفهومی و تعیین پایه روشهای شناسایی سود، مورد قبول حسابداران نیز قرار گرفته، این است که سود عبارت از میزان پولی است که اگر در طول یک دوره خرج شود، وضعیت شخص در پایان دوره مانند اول دوره باشد.
از تعریف فوق مفهوم نگهداشت سرمایه استخراج شده است. یکی از انواع مفاهیم نگهداشت سرمایه، مفهوم نگهداشت پول یا سرمایه مالی است که برحسب واحد پولی محاسبه میشود و درحالحاضر مبنای اصلی تدوین استانداردهای حسابداری قرار گرفته است.
با استفاده از مفهوم نگهداشت سرمایه مالی میتوان گفت که سود عبارت از مبلغی است که شرکت میتواند پس از پایان دوره مالی به صاحبان سهام خود پرداخت کند و در میزان سرمایه صاحبان سهام از نظر پولی (مبلغ) تغییری ایجاد نشود. براساس مفاهیم نظری گزارشگری مالی، درامد عبارت است از افزایش در حقوق صاحبان سرمایه، بهجز مواردی که به آورده صاحبان سهام مربوط میشود.
ویژگی سرمایهگذاریها
در بین مجموعه اقلامی که در ترازنامه تحت عنوان داراییها و بدهیها منعکس میشوند و مبلغ خالص آنها معادل حقوق صاحبان سهام شرکت است، مبالغ سرفصلهای داراییهای ثابت، داراییهای نامشهود، موجودی کالا و سرمایهگذاریها ممکناست با قیمت روز آنها متفاوت باشد. در تمام موارد فوق چنانچه خالص ارزش فروش کمتر از قیمت تمام شده و یا خالص ارزش دفتری باشد، باید برای مابهالتفاوت ذخیره کاهش ارزش در حسابها منظور شود.
داراییهای ثابت، داراییهای مشهودی است که بهمنظور استفاده در تولید یا عرضه کالاها یا خدمات، اجاره به دیگران یا برای مقاصد اداری به وسیله واحد تجاری نگهداری میشود و انتظار میرود بیش از یک دوره مالی مورد استفاده قرار گیرد. در نتیجه داراییهای مذکور برای استفاده در فرایند عملیات نگهداری میشود و اصولاً هیچ قصد اولیهای در مورد فروش و احتمالاً کسب سود حاصل از فروش آنها در واحد تجاری وجود ندارد. بههمین دلیل و با توجه به اینکه برای انواع داراییهای ثابت استفاده شده و در شرایط مختلف، بازاری که بتوان براساس آن قیمت داراییهای استفاده شده را تعیین کرد وجود ندارد، شناسایی کاهش ارزش آنها عمدتاً برمبنای استهلاک منظور شده در دوران استفاده، مورد قبول قرار میگیرد و بهجز در موارد غیرعادی که یک دارایی کلاً قابلیت استفاده خود را از دست میدهد، معمولاً موضوع لزوم منظور کردن ذخیره کاهش ارزش برای داراییهای ثابت مطرح نمیشود.
داراییهای نامشهود، داراییهای غیرپولی و فاقد ماهیت عینی است که بهمنظور استفاده در تولید یا عرضه کالاها یا خدمات، اجاره به دیگران یا برای مقاصد اداری با قصد استفاده طی بیش از یک دوره مالی توسط واحد تجاری تحصیل شده است، مشروط بر آنکه قابل تشخیص باشد. همانطور که از تعریف مشخص میشود، هدف از تحصیل داراییهای نامشهود نیز فروش آنها و در نتیجه کسب درامد حاصل از آن نیست، بلکه این داراییها نیز وسیلهای برای انجام کار و فعالیتهای تجاری است و حتی اگر در صورت توقف عملیات واحد تجاری، داراییهای ثابت را بتوان بهقیمتی که ممکناست کمتر از خالص ارزش دفتری آنها باشد، فروخت، در مورد داراییهای نامشهود ممکناست این امکان نیز پدید نیاید.
با آنکه ماهیت داراییهای ثابت و داراییهای نامشهود چنان است که عمدتاً در فرایند عملیات مورد استفاده و بهرهبرداری قرار میگیرد، در مورد هر دو دسته داراییهای مذکور نیز میتوان از تجدید ارزیابی بهعنوان یک نحوه عمل جایگزین در مقابل خالص ارزش دفتری آنها استفاده کرد.
موجودی کالا نیز دارایی است که بهقصد فروش بههمان صورتی که خریداری شده و یا تبدیل و تکمیل و سپس فروش، نگهداری میشود و قصد واحد تجاری آن است که در اثر فروش آن و نه در اثر نگهداری آن، به سود دست یابد. در نتیجه مقطع شناسایی درامد در مورد موجودیهای کالا، زمان فروش و انتقال مزایا و مخاطرات مالکیت آنها به خریدار تعیین شده است.
اما سرمایهگذاریها در این میان وضعیت دیگری دارد. طبق تعریف، سرمایهگذاری نوعی دارایی است که واحد سرمایهگذار برای افزایش منافع اقتصادی از طریق توزیع منافع (بهشکل سودسهام، سود تضمین شده و اجاره)، افزایش ارزش یا سایر مزایا (مانند مزایای ناشی از مناسبات تجاری) نگهداری میکند. یعنی هدف از سرمایهگذاریها عمدتاً کسب سود ناشی از نگهداری آنهاست و در کنار آن نیز ممکناست سود ناشی از فروش آنها، درامدی برای واحد تجاری ایجاد کند.
با شرح فوق میتوان چنین نتیجه گرفت که تنها دارایی که واحد تجاری، قصد کسب درامد یا سود از طریق نگهداری آن را دارد، سرمایهگذاریهاست و در نتیجه باید به سرمایهگذاریها با دید دیگری نگریست. در این نوشته فقط به <سرمایهگذاری در سهام سایر شرکتها> میپردازیم.
درامدهای مربوط به سرمایهگذاری در سهام سایر شرکتها
درامدهای سرمایهگذاری در سهام سایر شرکتها بدون در نظر گرفتن چگونگی شناسایی آنها به اشکال مختلف زیر حاصل میشوند:
سود تقسیمی (نقدی)،
سود سهمی،
افزایش ارزش،
فروش.
از میان درامدهای فوق بر طبق استانداردها، همه بر ثبت درامد ناشی از سود تقسیمی (نقدی) و فروش سرمایهگذاری در سایر شرکتها اتفاق نظر دارند.
اما در مورد درامد ناشی از سود سهمی و افزایش ارزش سرمایهگذاری در سایر شرکتها تردیدهایی وجود دارد. بر طبق استاندارد حسابداری سرمایهگذاریها در ایران تغییرات ارزش سرمایهگذاریها در مورد سرمایهگذاریهای سریعالمعامله در بازار را میتوان به حساب درامد (یا هزینه) منظور کرد. اما منظور نمودن سود سهمی بهعنوان درامد مجاز نیست.
سود سهمی
کمیته رویههای حسابداری انجمن حسابداران رسمی امریکا معتقد است که سود سهمی، درامد دریافتکنندگان آن به حساب نمیآید و دلیل اعتقاد خود را تئوری تفکیک شخصیت ذکر میکند. این کمیته استدلال میکند که شرکت، یک شخصیت جداگانه است و تا هنگامی که چیزی از داراییهای شرکت جدا نشده باشد، هیچگونه درامدی کسب نشده است.
موضوعات مرتبط: آموزشی.. ، استانداردهای حسابداری ، مقالات ، ،
برچسبها:
بعضی از عوامل،مدیران شرکتها را در برخورد با مسائل تحریک نموده تا در نتیجه آن سود شرکتها
را هموار نمایند.مدیران این شرکتها تلاش میکنند از طریق هموارسازی(ساختگی)سود،رشد
سودآوری شرکتهای تحت مدیریت خود را یکنواخت نشان دهند.
هموارسازی سود چیست؟
هموارسازی سود نوعی عمل آگاهانه است که توسط مدیریت و با استفاده از ابزارهای خاصی در حسابداری جهت کاستن از نوسانات در سود انجام میگیرد.به گفته لوپولد ای.بی. (Leopold.A.B.)
"هموارسازی سود بیشتر عملی سفسطهآمیز و موذیانه است و بندرت براساس دروغهای آشکار انجام میگیرد،زیرا هموارسازی سود بیشتر در اثر تعبیر و تفسیر به دست آمده از اصول و استانداردهای پذیرفته شده حسابداری حاصل میگردد.به بیان دیگر هموارسازی سود در محدوده اصول و استانداردهای پذیرفته شده حسابداری (GAAP) صورت میپذیرد".
در هموارسازی سود،به واسطه جابهجاییای که در درامد و هزینهها انجام میگیرد سود یک یا چند دوره مالی تغییر یافته و تعدیل میشود.در واقع میتوان گفت،هموارسازی سود،عمل عالمانهای است که توسط مدیریت انجام میپذیرد.در فرهنگ حسابداری کهلر تعریف هموارسازی سود بدینگونه ارائه گردیده است"هموارسازی سود عبارت است از هر شیوه طراحی شده به منظور حذف بینظمی دادهها،همانند پستی و بلندیهای غیر معمول در منحنی که میتواند نتیجه شرایط غیر مستمر عملیاتی باشد".
موضوعات مرتبط: آموزشی.. ، ،
برچسبها:
باسلام و آرزوی موفقیت در ترم پیش رو..
.انتخاب واحد : 15، 16 و 17 شهریور 93
.شروع کلاس ها: 22 شهریور 93
.حذف و اضافه: 23 و 24 شهریور 93
.پایان کلاس ها: ۷ دی 93
.شروع امتحانات: ۸ دی 93
.پایان امتحانات:۲۳ دی ۹۳
میباشد.
اساتید مشخص شده این ترم احتمالا:
اصول3 : استاد محمدی
آمار و کاربرد آن در مدیریت: استاد مهرمنصور یا استاد بهلولی
مبانی سازمان و مدیریت : استاد امامی
مبانی کامپیوتر:استاد محبی
مالیه عمومی :استاد ذبیحی دان
حقوق بازرگانی : استاد نیکونظری
علم حتی اگر در برگه ی نفر اول سالن باشد
دانشجویانی از سرزمین پارس از ته سالن به آن دست پیدا خواهند کرد:)))
موضوعات مرتبط: اخبارو اطلاعیه ها.. ، ،
برچسبها: