فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز
فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز
فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز

امور اقتصادی | تدبیر اقتصاد
سرگرمی | پزشکی
آفاق | بیست تولز
فونت زيبا ساز
لینک دانلود کتاب

لینک دانلود کتاب های معرفی شده استاد دلاوری

 

 

   

میانه 2 نشر سازمان حسابرسی

                                            مدیــــریت مالی 2 احمـــــد مدرس


موضوعات مرتبط: آموزشی.. ، نمونه سوالات.. ، دانلود نرم افزار ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 2 مهر 1394برچسب:, | 10:34 قبل از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

 


موضوعات مرتبط: سرگرمی.. ، آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 27 شهريور 1394برچسب:, | 4:21 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

روزي روزگاري، ناوبري بر روي يك كشتي تجاري خدمت مي كرد. وظيفه اين ناوبر ارائه اطلاعات لازم به كاپيتان بود تا او بداند موقعيت كشتي كجا بوده است و در حال حاضر كجاست تا بتواند كشتي را در مسير صحيح و به دور از خطرات هدايت كند. اين ناوبر براي انجام وظيفه خود از يك سري ابزار جهت يابي تخصصي استفاده مي كرد كه بدون آن امكان مكان يابي و مسير يابي، براي او غير ممكن بود.
يك روز اين ناوبر متوجه شد كه يكي از اين ابزارها به درستي عمل نمي كند و در نتيجه، مدتي است اطلاعات ناوبري غلطي را در اختيار كاپيتان براي تصميم گيري جهت هدايت كشتي قرار مي دهد. هيچكس جز ناوبر كشتي از اين ايراد مطلع نبود. او نيز تصميم گرفت كاپيتان رااز اين ايراد باخبر نسازد. او مي ترسيد كه كاپيتان او را به دليل عدم شناسايي به موقع مشكل مواخذه كند و او را مجبور سازد راهكاري براي ارائه گزارشات دقيقتر از موقعيت كشتي در اختيار او قرار دهد. انجام اين كار، نياز به تلاش فراواني از سوي ناوبر داشت. به همين دليل ناوبر قصه ما همواره كنار يك قايق نجات مي خوابيد تا در صورتيكه اطلاعات غلط او منجر به حادثه شد با ديگران غرق نشود. سرانجام، كشتي به صخره اي اصابت كرد كه كاپيتان تصور مي كرد كيلومترها از آنها فاصله داشته باشد. كشتي غرق شد، كالاها در آب فرو رفت و بسياري از خدمه كشتي نيز جان خود را از دست دادند. اما ناوبر قصه ما با قايق نجات، خود را از غرق شدن نجات داد و پس از مدتي به عنوان ناوبر يك كشتي ديگر مشغول به كار شد.
قرن ها بعد، حسابداري در يك شركت بزرگ مشغول به كار شد. وظيفه اين حسابدار مديريت، ارائه اطلاعات در مورد عملكرد گذشته شركت، وضعيت مالي كنوني شركت و عواقب احتمالي تصميمات مديران شركت بود. اين حسابدار مديريت براي انجام وظيفه خود از يك سيستم حسابداري قيمت تمام شده استفاده مي كرد. در صورتيكه اين سيستم، گزارشات قيمت تمام شده درستي توليد نمي كرد، حسابداري مديريت نمي توانست اطلاعات دقيق مربوط به قيمت تمام شده را در اختيار مديران شركت قرار دهد.
يكي از روزها، اين حسابدار مديريت متوجه شد كه مبناي محاسبات اين سيستم قيمت تمام شده دقيق نمي باشد و بدرستي وضعيت اقتصادي شركت را نشان نمي دهد. ورودي اطلاعات هزينه اي درست، اما گزارشات صادره از آن اشتباه بود؛ در نتيجه اطلاعات گزارش شده در مورد وضعيت موجود و جهت گيري براي آينده كه به مدير عامل شركت براي اتخاذ تصميمات استراتژيك ارائه مي گرديد نيز اشتباه بود. هيچكس جز حسابدار مديريت از وجود اين ايراد اطلاعي نداشت. او تصميم گرفت مديرعامل را از اين ايراد مطلع نسازد چونكه بي ترديد او را مواخذه مي كرد كه چرا اين ايراد را زودتر شناسايي نكرده است. همچنين او را ملزم مي ساخت يك سيستم قيمت تمام شده دقيقتري را طراحي و مستقر نمايد كه كار بسيار دشوار و انرژي بري بود.
بنابراين، حسابدار مديريت قصه ما همواره ارتباطات خود را با همكاران خود حفظ مي كرد تا در روز مبادا كه نياز به يافتن موقعيت شغلي جديد دارد، از آنان استفاده كند. پس از مدتي اين شركت به دليل اتخاذ تصميمات غلط در ارتباط با قيمت گذاري محصولات و خدمات، سرمايه گزاري و ديگر تصميمات اشتباه، ورشكسته شد. صاحبان شركت سرمايه خود را از دست دادند، موسسات مالي و بانك هاي وام دهنده متضرر شدند و بسياري از كاركنان خوب و لايق شركت نيز بيكار شدند. اما حسابدار مديريت قصه ما به راحتي در يك شركت جديد كار خود را آغاز كرد.
هدف از طرح اين دوقصه، بيان جايگاه كليدي و ارزش آفرين مديران مالي در سازمان هاي امروزي است. فضاي بسيار پيچيده و متغير تصميم گيري، افزايش روز افزون رقابت و انتظارات مشتريان, خدمت گيرندگان، صاحبان سهام و ديگر ذينفعان، كمبود منابع، بروز بحران هاي اقتصادي و مالي، محدوديت هاي زيست محيطي، مسووليت هاي اجتماعي و ... دست به دست هم داده اند تا فرصت هرگونه اشتباه و خطا را از سازمان هاي امروزي در هر سطح و اندازه چه در بخش خصوصي و چه دولتي سلب نمايند. به همين دليل سازمان ها به سوي راه حل هايي حركت مي كنند كه داراي ويژگي هاي زير باشد:
•ايجاد نماي جامعي از عملكرد گذشته، حال و آينده سازمان
•ارتقاي توان پيش بيني عملكرد سازمان در آينده
•ارتقاي توان پيش بيني منابع مورد نياز سازمان براي تامين نياز آينده
•امكان تخصيص منابع مالي سازمان به اهداف از پيش تعيين شده را فراهم آورد(بودجه ريزي عملياتي)ايجاد نماي جامعي از مدل هزينه اي سازمان تا سازمان امكان رديابي هزينه هاي خود را داشته باشد
•ارتقاي توان كنترل و مديريت استراتژيك هزينه هاي سازمان
•ارتقاي توان كنترل و مديريت استراتژيك عملكرد سازمان
•ارتقاي سطح يادگيري سازمان نسبت به پيامدها و عواقب تصميمات خود
همانگونه كه ملاحظه مي شود، امروزه پرداختن به ابزارها و رويكردهاي اثربخش و آينده نگر براي پيش بيني عملكرد آينده سازمان و پيش بيني منابع مورد نياز در قبال دستيابي به اين عملكرد، بسيار حياتي و ضروري است. يكي از حياتي ترين اين ابزار "حسابداري مديريت"  در مقابل ابزار رايج "حسابداري مالي" است.
حسابداري مالي ابزاري براي توليد گزارشات خارج سازماني به حسابرسان، صاحبان سهام, بانك ها و سازمان هاي نظارتي دولتي و غير دولتي خارج سازماني مي باشد. توليد اينگونه گزارشات الزامي است و ارائه آن پيرو مقررات و قوانين خاص مالي ملي و بين المللي است. از منظر بين المللي، حسابداري مالي در اغلب كشورها از اصول عمومي پذيرفته شده حسابداري  تبعيت مي كند. برخي به مزاح اين اصول را تله مديران مي نامند، چراكه اعداد وارقام توليد شده در حسابداري مالي مي تواند سازمان را از پرداختن به ارقام مهمتري كه به مديران در اتخاذ تصميمات بهتر براي مديريت هزينه ها, افزايش سودآوري و مديريت عملكرد ياري مي رساند باز دارد. اين ارقام تصميم ساز در حسابداري مديريت توليد مي شوند.
حسابداري مديريت براي استفاده داخلي مديران براي تصميم گيري بهتر مورد استفاده قرار مي گيرد. اگر مديري از مقررات حسابداري مالي تخطي كند سرنوشت خود را به خطر مي اندازد، اما اگر از ابزار حسابداري مديريت استفاده نكند، سرنوشت سازمان خود را به مخاطره خواهد انداخت. اين خطر بويژه هنگامي كه سازمان ها با كمبود بودجه و منابع مالي مواجهند و در فضاي رقابت قرار دارند جدي تر مي شود و لزوم استفاده از حسابداري مديريت بيشتر مي شود


موضوعات مرتبط: سرگرمی.. ، آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 27 شهريور 1394برچسب:, | 3:54 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

 

میانه 2 :استاد دلاوری

صنعتی2 :استاد خیرالهی

زبان تخصصی 2 :استاد محبی

مدیریت مالی 2 : استاد دلاوری

پژوهش عملیاتی2 :استاد برزا

مالیه عمومی : استاد الهام رضایی


موضوعات مرتبط: آموزشی.. ، اخبارو اطلاعیه ها.. ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : چهار شنبه 18 شهريور 1394برچسب:, | 1:26 قبل از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

        دانلود جزوه ی پول و ارز و بانکداری

            

                             

 


موضوعات مرتبط: آموزشی.. ، نمونه سوالات.. ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : چهار شنبه 1 بهمن 1393برچسب:, | 2:54 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

) از ترکیب Alt+tab استفاده کنید.
با کلیک کردن روی برنامه‌های موجود در نوار ابزار می‌توانید آ‌ن‌ها را فراخوانی کنید اما اگر آیکون برنامه‌ها کوچک باشند یا نام برنامه‌‌های فعال به‌طور کامل دیده نشوند، آن وقت کمی استفاده از این روش سخت می‌شود. به جای آن می‌توانید از ترکیب کلیدهای Alt+tab به‌طور متناوب امکان حرکت بین برنامه‌های مختلف را فراهم می‌کند و حتی برنامه‌هایی که در taskbar دیده نمی‌شود را در آنجا می‌توانید ملاحظه کنید.
۲) کلید ویندوز و کلید Application
اگر از صفحه کلید استفاده می‌کنید ولی کلید ویندوز Application که به جای کلیک سمت راست ماوس کار می‌کند در آن وجود ندارد یا کار نمی‌کند، می‌توانید از ترکیب Ctrl+Esc و Shift +F۱۰ استفاده کنید.
۳) پنجره‌های گم شده را پیدا کنید.
گاهی اوقات بعضی از پنجره‌ها، از خارج از کادر قابل دیدن دسکتاپ قرار می‌گیرند. تنها راه برگرداندن آن‌ها، استفاده از صفحه کلید است. کلیدهای Alt+space منوی سیستمی ویندوز را ظاهر می‌کنند که معمولاً در گوشه سمت چپ بالای صفحه قرار دارد. با زدن کلید M برای حرکت و استفاده از کلیدهای مکان‌نما می‌توان آن را به محدوده قابل دیدن دسکتاپ آورد. البته میان‌برهای زیادی برای انجام دادن کارها با استفاده از صفحه کلید وجود دارد که می‌توانید برای آشنایی با آن‌ها به راهنمای ویندوز مراجعه کنید.
۴) استفاده از «پاکسازی دیسک»
سیستم‌های کامپیوتری معمولاً دارای انبوهی از فایل‌های بدون استفاده هستند که سیستم را کند می‌کنند و یافتن فایل‌های موردنظر نیز دشوار می‌سازند. برای رفع این مشکل به منوی start رفته و مسیر programs و بعد Accessories و بعد Tools System و سپس Disk Cleanup را طی کنید. پاکسازی دیسک مقدار فضایی که در اثر این پاکسازی آزاد می‌شود را محاسبه می‌کند و به شما اعلام می‌کند. خالی کردن سطل بازیافت و حذف فایل‌هایی موقتی اینترنتی از جمله راه‌های آزادسازی فضای کامپیوتر هستند. موارد موردنظرتان را علامت زده و OK را بزنید.
۵) اندازه سطل بازیافت را تغییر دهید.
ممکن است از دیدن فضایی که پس از خالی کردن سطل بازیافت به کامپیوترتان برمی‌گردد، شگفت‌زده شود. به‌طور پیش‌فرض ویندوز حدود ۱۰ درصد از فضای هر درایو را به سطل بازیافت اختصاص می‌دهد. این موضوع مربوط به زمانی بود که ظرفیت دیسک‌ها کم بود اما اکنون اگر شما یک درصد از یک درایو بزرگ را به این کار اختصاص دهید هم باز فضای زیادی در اختیار سطل بازیافت قرار داده‌اید. برای تغییر این اندازه، روی سطل بازیافت کلیک راست کرده و به properties بروید و اندازه جدید را تعیین نموده و OK کنید.
۶) برنامه‌های بدون استفاده را کنار بگذارید
برای حذف برنامه‌های که هرگز استفاده نمی‌کنید یا به ندرت مورد استفاده قرار می‌دهید از طریق Control Panel به Add/Remove Programs بروید. ممکن است بعضی برنامه‌های ناشناخته را آن‌جا ببینید که توسط خود سیستم مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما اگر برنامه‌های کاربردی دارید که مدت طولانی بلااستفاده مانده‌اند، در حذف آن‌ها تردید نکنید.
۷) برنامه Outlook Express را پاکسازی کنید.
بهتر است نگاهی به فولدر پیام‌های برنامه Outlook Express بیندازید. وقتی شما پیامی را حذف می‌کنید یا به فولدر دیگری می‌فرستید، برنامه OE فقط آن را علامت‌گذاری می‌کند و به واقع آن را حذف نمی‌نماید. پس روی فولدر Deleted Items در برنامه OE کلیک راست کنید و آن را به‌طور کامل تخلیه کنید.
۸) از جزییات سخت‌افزارها مطلع باشید
در بسیاری از مواقع دانستن جزییات سخت‌افزاری کامپیوترتان به رفع مشکلات پیش‌آمده کمک می‌کند. برای این کار نیازی به باز کردن بدنه کامپیوتر نیست. روی My Computer کلیک راست کنید وی properties را انتخاب کنید یا می‌توانید از Control Panel روی آیکون System کلیک کنید. با توجه به نسخه ویندوز شما، روی زبانه Device Manager یا دکمه Device Manager در زبانه Hardware کلیک کنید. در این حالت فهرستی از سخت‌افزارهای موجود روی کامپیوترتان ظاهر می‌شود که براساس type مرتب شده‌اند. با دوبار کلیک روی دستگاهی که می‌خواهید جزییاتش را بدانید، صفحه مربوط به اطلاعات آن ظاهر می‌شود.
۹) درباره سخت‌افزار بیشتر بدانید.
برای آن‌که اطلاعات بیشتری از سخت‌افزارهای کامپیوترتان داشته باشید، دستور DXDIAG را از صفحه Run در منوی استارت اجرا کنید. زبانه‌های System، sound و Display اطلاعات مفیدی را از CPU، حافظه، کارت صدا، کارت VGA و مقدار حافظه آن به دست می‌دهد. همچنین از این ابزار می‌توان برای رفع مشکلات DirectX نیز استفاده کرد.
۱۰) از System Information بیشتر یاد بگیرید.
یکی از جاهایی که می‌توان از آن اطلاعات خوبی را درباره سیستم به دست آورد همان System Information است. از منوی استارت، مسیر programs و Accessories و System Tools و System Information را طی کنید تا به منابع سخت‌افزاری و گروه‌بندی اجزا برسید. ممکن است که نتوانید تمامی اطلاعات آن را مطالعه کنید یا متوجه شوید اما می‌توانید را در یک فایل متنی ذخیره کنید و برای مراجعات بعدی نگهداری نمایید.
۱۱) آیا می‌دانید چه چیزهایی در حال اجرا هستند؟
بعضی برنامه‌ها خودشان را نصب می‌کنند تا به‌طور خودکار از start-up اجرا شوند و چه بخواهید و چه نخواهید، بخشی از حافظه و پردازنده را اشغال می‌کنند. در ویندوزهای ۹۸ و Me و XP، می‌توان برنامه‌هایی که مایل نیستند را از طریق زبانه startup از برنامه MSCONFIG حذف نمایید. (این برنامه را از طریق صفحه Run می‌توانید اجرا کنید). در ویندوز ۲۰۰۰ باید از برنامه‌های کمکی دیگری استفاده کنید. از طریق برنامه MSCONFIG می‌توانید برنامه‌های زیادی را غیرفعال کنید اما اگر System tray را هم غیرفعال کنید آنگاه چیزهایی مثل ساعت را نیز از دست خواهید داد.
۱۲) استفاده بهتر از پردازنده
با زدن کلیدهای Ctrl+Alt+Del می‌توانید Task Manager را اجرا کنید تا ببینید که چه برنامه‌هایی در حال اجرا هستند. در ویندوز ۹۸ و Me فهرست ساده‌ای از برنامه‌های در حال اجرا را می‌بینید و در ویندوز XP و ۲۰۰۰، فهرست پروسه‌های فعال، میزان حافظه مورداستفاده و زمان اشتغال شده از CPU نیز دیده می‌شود.
۱۳) از راهنمای ویندوز استفاده کنید.
اگر با کامپیوترتان مشکلی دارید، می‌توانید از راهنمایی خود ویندوز کمک بگیرید. برای این کار از منوی start به Help بروید و موضوع مورد اشکال را در کادر مربوط تایپ کنید. اگر جواب موردنظرتان را پیدا نکردید، سعی کنید عبارات دیگری را امتحان کنید.
۱۴) پیام‌های خطا را یادداشت کنید.
بعضی اشکالات کامپیوتر، پیام‌های خطایی نیز صادر می‌کنند و گاهی بهتر است این پیام‌ها را یادداشت کنید تا درباره آن‌ها مطالعه نمایید. در ویندوز ۲۰۰۰ و XP با زدن کلیدهای Ctrl+C می‌توانید اغلب پیام‌های خطا را در Clipboard ذخیره کنید و بعد آن را در برنامه‌ای مانند Notepad ثبت کنید. در ویندوز ۹۸ و Me که این کلیدها کار نمی‌کنند یا می‌توانید پیام خطا را یادداشت کنید یا با زدن Alt+PrintScreen یک نمای گرافیکی از آن را ثبت کنید و در برنامه‌ای مانند Paint آن را ذخیره نمایید.
۱۵) استفاده از پایگاه دانش مایکروسافت
محل بعدی که برای کسب راهنمایی می‌توانید به آن مراجعه کنید، پایگاه دانش مایکروسافت یا Microsoft Knowledge Base است. به نشانی http://support.microsoft.com بروید و مشکل خود را با چند کلمه تایپ کنید مثلاً shutdown problem و یا قسمتی از پیام خطایی که دریافت کرده‌اید را بنویسید.
۱۶) خط فرمان قدیمی
همه دانش‌آموزان قدیمی مدرسه Dos، به خاطر دارند که همه برنامه‌ها و عملیات مدیریت فایل‌ها از طریق خط فرمان (Command Prompt) انجام می‌گرفت. هنوز هم کارهای زیادی را می‌توان از طریق همان پنجره‌ تک رنگ خط فرمان در ویندوز انجام داد. پنجره ویندوز اکسپلورر می‌تواند نمایش خوبی از وضعیت فایل‌های موجود در سیستم بدهد اما با خط فرمان کارهای بهتری می‌توان انجام داد.
البته از هر دوی آن‌ها نیز می‌توان به‌طور ترکیبی استفاده کرد. وقتی شما یک فایل، یا فولدر را از اکسپلورر بکشید و داخل پنجره خط فرمان بیندازید، نام و مسیر کامل آن در خط فرمان ظاهر می‌شود. مثلاً می‌توانید در خط فرمان بنویسید CD (به معنای Change Directory) و سپس فولدر موردنظر به درون آن پنجره بکشید و رها کنید. سپس Enter را بزنید تا دایرکتوری جاری به نحوی که گفته‌اید، تغییر کند. و برعکس اگر در خط فرمان بنویسید explorer /e ، پنجره ویندوز اکسپلورر در فولدری که شما داخل آن هستید، باز خواهد شد.
۱۷) از دستور DIR استفاده کنید.
دستور DIR (به معنای Directory) فهرستی از فایل‌های موجود در فولدر جاری را نشان می‌دهد. اما اگر بخواهید فایل‌های پنهان و فایل‌های سیستمی نیز نشان داده شوند باید از DIR/A استفاده نمایید. همچنین می‌توانید از فرمان ATTRIB برای نمایش یا تغییر مشخصه‌ها یا Attribute فایل‌ها استفاده نمایید.
۱۸) استفاده از Xcopy
ویندوز اکسپلورر می‌توانید فایل‌ها یا فولدرهای موردنظرتان را به محل دیگری کپی نماید. برای آن‌که کنترل بهتری روی این کار داشته باشید می‌توانید از دستور Xcopy در خط فرمان استفاده نمایید. Xcopy این امکان را به شما می‌دهد که فایل‌هایی را کپی کنید که دارای یک یا چند مشخصه خاص باشند یا فایل‌هایی را کپی کنید که بعد از تاریخی خاص ایجاد شده‌اند یا تغییر کرده‌اند و یا حتی فقط فایل‌هایی را کپی کنید که مثلاً خصوصیت آرشیوی دارند. به غیر از این‌ها، با این دستور می‌توانید فقط فایل‌هایی خاص را داخل زیر شاخه‌ها پیدا و کپی کنید و یا فقط فایل‌های آرشیوی را دوباره‌نویسی کنید. با نوشتن فرمان ?/Xcopy می‌توانید فهرست همه کاربردهای این دستور را ببینید. چون تعداد سوییچ‌هایی که این دستور به خود می‌گیرد زیاد است و در یک صفحه جا نمی‌گیرد می‌توانید با فرمان xcopy/?xcopy.txt هم دستورات را در فایل متنی Xcopy ذخیره نمایید.
۱۹) اجرای برنامه‌ها از خط فرمان
برای اجرای یک برنامه از خط فرمان فقط کافی است که نام آن را بنویسید. برای باز کردن فایل‌های داده‌ای می‌توانید از فرمان START کمک بگیرید. مثلاً بنویسید START Xcopy.TXT تا فایل موردنظر در برنامه Notepad باز شود.
۲۰) فایل‌هی موردنظرتان را با خط فرمان بیابید.
همان‌گونه که فرمان DIR می‌تواند فایل‌هایی موردنظر شما را پیدا کند، فرمان FoR نیز می‌تواند عمل گفته شده را روی فایل‌های گفته شده اجرا نماید. به‌عنوان نمونه دستور زیر همه فایل‌های موجود در دایرکتوری جاری که نامشان Project ۱ است را باز می‌کند و هر کدام را در برنامه متناظرشان باز می‌کند:
FOR %V IN (PROJECT۱.*) DO START %V
علامت %V نشان‌دهنده یک متغیر است که به جای آن می‌توانید هر حرفی را بگذارید. هر فایلی که با فایل درون پرانتز منطبق باشد، دستور بعد از DO تکرار می‌شود. در ویندوزهای ۲۰۰۰، XP، فرمان FOR کارهای بیشتری هم انجام می‌دهد. برا ی دیدن همه ویژگی‌های این دستور و ذخیره آن در یک فایل متنی تایپ کنید:
FOR/?>FORHELP.TXT
برای دیدن هم دستوراتی که در خط فرمان قابل استفاده هستند بنویسید HELP>HELP.TXT و فایل ایجاد شده را در ویرایشگری مانند Notepad بخوانید.


موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : چهار شنبه 1 بهمن 1393برچسب:, | 12:11 قبل از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

 نام کتاب: لغتنامه تخصصی حسابداری
 ناشر: فارسی کتاب
 نویسنده:———
 زبان:فارسی  قالب:PDF صفحات: ۳۳۸ حجم: mb1.17

                                                          

 

                                                           دانلود با لینک مستقیم از سرور سایت
                                                      حجم : 1.17 مگابایت

                                                پسورد کتاب: www.farsiketab.com

 


موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، سرگرمی.. ، آموزشی.. ، مقالات ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : سه شنبه 30 دی 1393برچسب:, | 4:34 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

                         

 


موضوعات مرتبط: آموزشی.. ، دانلود نرم افزار ، مقالات ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 26 دی 1393برچسب:, | 2:58 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

) حسابرسی:

EXE & OTHERS

استانداردهای حسابرسی

 

 

فرم گزارش حسابرسی مالیاتی ماده 272 قانون مالیاتهای مستقیم

 

 

فرم تائیدیه حسابرسی - حسابها و اسناد دریافتنی و پرداختنی

 

 

فرم تائیدیه حسابرسی- تائیدیه بانک

 

 

فرم تائیدیه حسابرسی - درخواست تائیدیه از کارفرما

 

 

فرم تائیدیه حسابرسی- تائیدیه وکیل

 

 

فرم تائیدیه حسابرسی-تائیدیه سهام

 

 

فرم تائیدیه حسابرسی- کالای امانی ما نزد دیگران

 

 

آئین نامه ابلاغی ریاست جمهوری در رابطه با الزام حسابرسی

 

 

دستورالعمل رسيدگي و ارائه گزارش افزايش سرمایه (کامل)

 

 

دستورالعمل تهيه و ارائه گزارش  حسابرس مستقل و بازرس قانوني

 

 

دستورالعمل تهيه و ارائه گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانوني در مورد صورتهاي مالي تلفيقي گروه و واحد تجاري اصلي

 

 

دستورالعمل کنترل‌های داخلی ناشران پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران

 


موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، آموزشی.. ، استانداردهای حسابداری ، مقالات ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : سه شنبه 23 دی 1393برچسب:, | 9:47 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |


عنوان شغلي

ميزان تحصيلات

سوابق كاري

حداقل حقوق

حداكثر حقوق

كمك حسابدار

فوق ديپلم يا ليسانس حسابداري

زير 5 سال

600 هزار تومان

800 هزار تومان

حسابدار

ليسانس حسابداري

5 سال

800 هزار تومان

200 / 1 ميليون

حسابدار مالي

ليسانس حسابداري

5-7 سال

1 ميليون

۵/۱ميليون

حسابدار صنعتي

ليسانس حسابداري

5-7 سال

1/5 ميليون

2 ميليون

حسابدار فروش

ليسانس حسابداري

5-7 سال

800 هزارتومان

1 ميليون

حسابدار انبار

ليسانس حسابداري

5-7 سال

800 هزار تومان

1 ميليون

حسابدار ارشد

ليسانس يا فوق ليسانس حسابداري

5-7 سال

1/200

۷۰۰/۱

رئيس حسابداري

ليسانس يا فوق ليسانس حسابداري

10 سال

1/800

۵۰۰/۲

مدير مالي

فوق ليسانس حسابداري

10-15 سال

4 ميليون

6 ميليون

معاونت اداري و مالي

فوق ليسانس يا دكترا حسابداري

10-15 سال

7 ميليون

12 ميليون

حسابرس داخلي

فوق يا ليسانس حسابداري

10 سال

2 ميليون

3 ميليون

سرپرست حسابرسي

فوق يا ليسانس حسابداري

10 سال

3 ميليون

۵/۳ميليون

مدير حسابرسي داخلي

فوق يا ليسانس حسابداري

10 سال

3/5 ميليون

4 ميليون

 

 


موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، سرگرمی.. ، آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 20 دی 1393برچسب:, | 3:3 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

 < جزوه های درس مبانی کـــامپیوتراستاد محبی >

 

جزوه مفاهیـــم نظری کامپـوتر

                 نمونه سوال اکــــســـل


موضوعات مرتبط: آموزشی.. ، نمونه سوالات.. ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 28 آذر 1393برچسب:, | 3:28 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

سیاری از افراد علاقه مند هستند که در مورد مرتبه علمی و استخدامی مدرسین دانشگاه و اعضای هیأت علمی اطلاع بیشتری داشته باشند. این نوشته کوتاه به اختصار مراتب علمی و استخدامی کسانی را که در دانشگاه ها تدریس می کنند، بیان می کند.

کسانی که در دانشگاه تدریس می کنند از حیث رابطه استخدامی با دانشگاه محل تدریس به دو گروه «مدعو» و «عضو هیأت علمی» تقسیم می ­شوند. مدرسین مدعو به موجب قرارداد حق التدریس در دانشگاه مورد نظر تدریس می کنند. مدرسین مدعو ممکن است در دانشگاه دیگری عضو هیأت علمی باشند ولی در دانشگاه مورد نظر به صورت حق التدریسی به امر تعلیم اشتغال داشته باشند. بسیاری از مدرسین مدعو، در هیچ دانشگاهی عضو هیأت علمی نیستند و فعالیت آنها در دانشگاه صرفا به صورت حق التدریسی انجام می شود.

«عضو هیأت علمی» دانشگاه به کسانی اطلاق می­شود که به موجب قرارداد پیمانی، رسمی آزمایشی یا رسمی قطعی در دانشگاه خاصی استخدام شده و در آنجا به فعالیت آموزشی و یا پژوهشی مشغول هستند. بر حسب وظایف محوله، عضو هیأت علمی ممکن است «عضو هیأت علمی آموزشی» یا «عضو هیأت علمی پژوهشی» باشد. اکثریت قاطع اعضای هیأت علمی دانشگاه آموزشی هستند که وظیفه آنها در درجه اول آموزش است در حالی که تعداد کمی نیز پژوهشی هستند که عمده فعالیت آنها انجام فعالیت های پژوهشی است.

اعضای هیأت علمی از حیث مرتبه به ترتیب از مرحله پایین تر به مرحله بالاتر به «مربی (Instructor)»، «استادیار(Assistant Professor) »، دانشیار(Associate Professor)» و «استاد (Professor)» تقسیم می شوند.

کسانی که فاقد مدرک دکتری (PhD) هستند اما دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند و عضو هیأت علمی دانشگاه می شوند به عنوان مربی استخدام می شوند (امروزه به ندرت دانشگاه ها حاضر می شوند کسی را به عنوان مربی استخدام کنند). معمولا ارتقای یک مربی به مرتبه بالاتر منوط به اخذ مدرک دکتری است ولی در برخی موارد استثنایی مربیان با داشتن امتیازات پژوهشی لازم و دفاع از یک رساله به مرتبه بالاتر ارتقاء می یابند بدون این که ضرورتا مدرک دکتری اخذ کنند. مربیانی که در طول استخدام مدرک دکتری اخذ می کنند، با چاپ یک یا دو مقاله علمی پژوهشی به مرتبه استادیاری ارتقاء پیدا می کنند.

کسانی که دارای مدرک دکتری (PhD) هستند در بدو استخدام به عنوان استادیار عضو هیأت علمی می شوند. ارتقای استادیاران به مرتبه دانشیاری منوط به گذشت حداقل چهار سال و کسب امتیارات لازم آموزشی و پژوهشی و اخیرا فرهنگی طبق آیین نامه ارتقای اعضای هیأت علمی به تشخیص هیأت ممیزه دانشگاه مربوط است. اعضای هیأت علمی دانشگاه های فاقد هیأت ممیزه باید تقاضای خود را به هیأت ممیزه مرکزی در وزارت علوم ارسال کنند. هیچ استادیاری نمی تواند مستقیما و بدون اخذ درجه دانشیاری به مرتبه استادی ارتقاء یابد.

دانشیاران در صورتی می توانند به مرتبه بالاتر یعنی استادی یا استاد تمامی نایل شوند که حداقل چهار سال (در اکثر موارد عملا بیش از پنج سال) در مرتبه دانشیاری توقف داشته و حداقل امتیارات لازم آموزشی و پژوهشی و فرهنگی را به تشخیص هیأت ممیزه دانشگاه مزبور طبق آیین نامه ارتقای اعضای هیأت علمی کسب کرده باشند. هیات ممیزه ها معمولا در اعطای درجه استادی دقت بیشتری انجام می دهند تا مطمئن شوند که فرد مورد نظر واقعا شایسته درجه استادی است.

هر عضو هیأت علمی موظف است در هفته حداقل تعداد واحدی را تدریس کند که این امر حسب مرتبه علمی فرد متفاوت می باشد. طبق آخرین دستورالعمل، تعداد واحدهای موظفی اعضای هیأت علمی آموزشی در دانشگاه محل خدمت به شرح زیر است: استاد: ۸ واحد؛ دانشیار: ۹ واحد؛ استادیار: ۱۰ واحد؛ مربی ۱۲ واحد.

اعضای هیأت علمی دانشگاه در صورت انجام فعالیت های آموزشی و پژوهشی لازم هر سال می توانند یک پایه ترفیع کسب کنند. مثلا کسی که «دانشیار پایه ۱۵ دانشگاه تهران» است، این بدین معنا است که فرد مزبور اولا عضو هیأت علمی دانشگاه تهران است، ثانیا رتبه علمی وی دانشیار است که توانسته تاکنون ۱۵ پایه ترفیع کسب کند. معمولا بین تعداد پایه های کسب شده یک عضو هیأت علمی و سال های استخدام وی رابطه وجود دارد. در موارد خاص، فرد ممکن است پایه تشویقی و یا یک یا چند پایه ایثارگری دریافت کرده باشد.

اصولا هر کسی که عضو هیأت علمی است باید در معرفی خود در نوشته های خود یا در سایر مجامع، مرتبه دانشگاهی خود را بیان نماید. اما امروزه کتابها یا نوشته های زیادی وجود دارد که وقتی روی جلد آنها را نگاه می کنی نویسنده خودش را «استاد دانشگاه» نامیده است. در کنفرانس ها، مصاحبه های رادیو و تلویزیونی و مطبوعات نیز این گونه عبارات مبهم به وفور توسط خود افراد یا مجریان برای معرفی افراد بکار گرفته می شود.

وقتی کسی خود را «استاد دانشگاه» معرفی می کند، معلوم نیست که وی اولا عضو هیأت علمی کدام دانشگاه است و ثانیا مرتبه وی چیست؟ به عبارت دیگر آیا فرد واقعا عضو هیأت علمی دانشگاهی هست و آیا وی واقعا دارای درجه استادی است؟ اگر این فرد واقعا استاد دانشگاه خاصی است، چرا دانشگاه خود را معرفی نمی کند که مخاطبین بدانند که وی استاد کدام دانشگاه است. مسلما اگر کسی خود را «استاد دانشگاه تهران» خطاب کند، باید واقعا دارای درجه استادی و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران باشد والا زود موضوع تکذیب می شود. یک راه برای فرار از این مخمصه، استفاده از عبارت مبهم «استاد دانشگاه» یا «استاد دانشگاه های تهران» است که هم به فرد هویت می دهد و هم امکان تکذیبش به راحتی ممکن نیست. چطور همه دانشگاه ها جمع بشوند و ادعای وی را تکذیب کنند!؟

برخی از افراد خود را تحت عنوان «پروفسور» معرفی می کنند یا در رسانه ­ها بدین عنوان معرفی می شوند که معلوم نیست که منظور چیست. اگر منطور این است که فرد مزبور در خارج از کشور عضو هیأت علمی دانشگاهی است و رتبه آن professor است، این همان است که معادل آن در فارسی «استاد» یا «استاد تمام» است. البته این عنوان در برخی از کشورها بعضا به اساتید دانشگاه که دارای کرسی هستند، اطلاق می­شود. در هر حال برای ما معلوم نشد که چه کسی پروفسور هست و چه کسی نیست و فرد برای کسب این درجه چه مراحلی را باید طی کند. بنظرم این لقب را رسانه ها به هر که دوست دارند می دهند و از هر که دوست دارند دریغ می دارند. البته در دانشگاه تهران، این امکان برای یک استاد تمام وجود دارد که عنوان «استاد ممتاز» را کسب کند که این منوط به گذشت ده سال از زمان اخذ مرتبه استادی و کسب امتیازات آموزشی و پژوهشی زیادی است


موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : چهار شنبه 12 آذر 1393برچسب:, | 7:57 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

 

خلط مبحثی که مقارن تصویب و اجرای قانون بانکداری بدون ربا در موضوع سود، بهره‌ و ربا به وجود آمد، اکنون حتی دامن متولیان پول و بانک را نیز گرفته است

 ارجاع نحوه محاسبه سود تسهیلات از سوی بانک مرکزی به شورای نگهبان حکایت از آن دارد که این مساله حتی برای دست‌اندرکاران نیز مبهم و ناشناخته است. احکام معاملات ربوی روشن است. وظیفه خبرگان پول و بانک این است که عملیات بانکی را ذیل این احکام تعریف کنند. در این صورت نیاز به هیچ استفساری نیست

 تنها در صورتی که خواسته باشند «‌مجوز» انجام پاره‌ای از معاملات ربوی را بگیرند که از سرناچاری و ناگزیر صورت می‌گیرد، احیانا باید به مجمع تشخیص مصلحت رجوع کنند. تشکیک در ربوی بودن نحوه محاسبه سود(بهره) تسهیلات پس از ربع قرن کارکرد قانون بانکداری بدون ربا ریشه در ابهامات ذهنی وسیعی درمورد مفاهیم سود، بهره و ربا دارد

 در توضیح تفاوت‌های میان بهره و سود بهتر است به این نکته اشاره کنیم که بر خلاف یک عقیده رایج ، سرمایه، از نظر اسلام فاقد اصالت نیست و سهم آن‌، یعنی بهره (تاکید می‌کنیم که منظور بهره از پیش‌شرط نشده است)، باید پرداخت شود. سوم) دانشجویان اقتصاد در نخستین درس‌های اقتصاد خرد می‌آموزند که در شرایط «رقابت کامل»، تولید‌کننده سودی عایدش نمی‌شود زیرا، قیمت کالا (درآمد متوسط) با هزینه متوسط تولید کالا برابر است. در تعادل رقابت کامل همچنین به سهولت معلوم می‌شود که نرخ بهره طبیعی با نرخ بهره پولی مساوی است. اما چون شرط رقابت کامل یا تعادل کامل شرطی ذهنی است و عملا در اقتصاد اتفاق نمی‌افتد، نرخ بهر‌ه طبیعی نوعا با نرخ بهره پولی متفاوت و عموما بالاتر از آن قرار دارد. فعالیت‌های تولیدی و تجاری هم با عنایت به تفاوت این دو نرخ صورت می‌گیرد. اکنون می‌توان تصور کرد که اگر نرخ بهره طبیعی کمتر از نرخ بهره پولی شود، یعنی شرایطی که در اقتصا‌د ما دارد اتفاق می‌افتد، چه خواهد شد

 همچنان که اخذ بهره به میزان تورم از وام‌گیرندگان منطقا ربوی نیست. چرا که در این صورت هیچ چیز از آنان گرفته نشده و بهره پرداختی به بانک را عملا در افزایش ارزش کالاها و دارایی‌های خود کسب کرده اند. مقامات بانکی کشور اگر هم وغم خودرا برای متقاعدکردن مراجع دینی صاحب رای به قبول همین یک نکته مصروف کنند، بانکداری ما، گرفتاری دیروز و امروز و فردا را نخواهد داشت. فراموش نکنیم که قانون تعدیل مهریه‌های زنان با شاخص تورم دقیقا با همین استدلال از تصویب مجلس و شورای نگهبان گذشته است. وقتی هنوز معاملات ربوی به درستی تعریف نشده، صحبت از اصلاح فرمول محاسبه بهره تسهیلات، نقش‌ زدن بر ایوانی است که ستون‌های آن بر شن استوار است

دکتر نیکو گلریز ۱۳۸۶/۰۳/۲۷ 

اول) «بهره» عبارت است از سهم یا اجرت سرمایه از حاصل تولیدی که این سرمایه در آن ذی‌مدخل بوده است. این قلم نه فقط شامل بهره سرمایه پولی شخص کارفرما است، بلکه شامل بهره سرمایه‌های استقراضی نیز هست. در اقتصاد، بهره متعلقه به سرمایه‌گذاری‌های تولیدی و تجاری را اصطلاحا بهره طبیعی و در متون فنی‌تر آن را کارآیی نهایی سرمایه می‌نامند. بهره متعلقه به وجوه نقد افراد را بهره پولی می‌گویند.ربا» عبارت است از بهره از پیش تعیین شده. اگر پول یا مالی به کسی قرض داده شود و شرط گردد که وام‌گیرنده در سررسید، مبلغ یا درصد معینی علاوه بر اصل را تادیه کند، استقراض ربوی انجام شده و مطابق نص صریح قرآن کریم، این معامله حرام و باطل است.از این رو، بهره‌ای که از پیش تعیین نشده باشد غیرشرعی نیست و در اسلام پذیرفته شده است. تمامی نظام بانکداری فعلی کشور بر همین مفهوم مستقر است. سود علی‌الحساب (‌یا به عبارت درست‌تر بهره علی‌الحساب‌) که بانک‌های ما به سپرده‌ها‌ی مردم می‌پردازند و از وام‌خواهان اخذ می‌کنند بدان معنا است که بهره غیرثابت مورد‌نظر بوده و چون از قبل تثبیت و تعیین نشده‌، از نظر شرعی بدون ‌اشکال است.سود» سهم کارفرمایی است.

دستمزد خدمات و خطرات کارفرمایی سود نامیده می‌شود. لذا نباید آن را با بهره، که سهم سرمایه است اشتباه کرد. اما، به دلیل ذهنیت منفی و نامساعدی که از ابتدای انقلاب نسبت به واژه بهره وجود داشت، در متن قانون عملیات بانکی بدون ربا و بخشنامه‌ها‌ی بانکی، واژه سود به جای بهره بکار برده شد. 

سپرده‌های مردم نزد بانک‌ها را مشمول سود دانستند درحالی که به سپرده‌های مردم بهره (علی‌الحساب) تعلق می‌گیرد. متقاضیان تسهیلات بانکی نیز باید در ازای استفاده از تسهیلات به بانک‌ها سود بپردازند، درحالی که آنچه آنان پرداخت می‌کنند چیزی جز بهره نیست‌.

 

 

نظام بانکی کشور باید به جای کمک به این خلط مبحث که ناشی از عوام‌زدگی بود، مفاهیم اقتصاد را به روشنی توضیح می‌داد که آنچه در اسلام تحریم شده، رباست که مترادف با بهره از پیش تعیین شده است. بهره‌ای که میزان آن از قبل شرط نشده باشد به لحاظ شرعی خالی از اشکال است.

 

دوم) دست‌اندرکاران محاسبات ملی به خوبی می دانند که یکی از روش‌های محاسبه تولید ملی‌، روش درآمد است.

 

دراین روش، چهاردرآمد عوامل تولید یعنی مزد و حقوق (‌درآمد نیروی کار)، سود (‌درآمد کارفرمایان)‌، بهره (درآمد سرمایه) و اجاره (‌درآمد موجران) با هم جمع می‌شود تا کل تولید یا درآمد ملی معلوم شود. در اینجا‌، مفاهیم سود و بهره به خوبی از هم تفکیک شده است. مهم هم نیست که کارفرما خود سرمایه را فراهم کرده باشد و یا آن را استقراض کرده باشد. در هر دو صورت، سهم سرمایه (یعنی بهره) برآورد و جدا از سهم کارفرمایی (‌یعنی سود) در محاسبات وارد می‌شود. این روش محاسبه هم‌اکنون درهمه کشورهای جهان و ازجمله کشور ما مورد عمل است و خلط مبحث سود و بهره در این عرصه وجود ندارد و محاسبان ملی به خوبی از تفاوت‌های این دو مفهوم آگاهند. .چهارم) بانکداری اسلامی تا حل مشکل تعریف مفهوم واقعی ربا با دشواری‌های بسیاری مواجه خواهد ماند. تورم، بی‌شک تعریف معاملات ربوی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. تورم موجود (به هر میزانی که باشد) باعث می‌شود که سپرده‌های پولی مشمول کاهش ارزش شوند و آنان که این سپرده‌ها را به استقراض گرفته و آن را صرف خرید کالا (هر کالایی که می‌خواهد باشد) کرده‌اند، به همین میزان منتفع می‌گردند. جبران کاهش ارزش سپرده‌گذاران به میزان تورم منطقا نمی‌تواند عملی ربوی باشد. چرا که با این عمل هیچ چیزی به آنان پرداخت نشده و تنها قدرت خرید‌شان حفظ شده است.

 

 

 


موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، آموزشی.. ، مقالات ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : دو شنبه 14 مهر 1393برچسب:, | 7:30 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

 تعریف ضایعات

ضایعات به واحدهایی اطلاق می شود که شرایط استاندارد تولید را نداشته و از عملیات تولید کنار گذاشته و یا به ارزش قراضه به فروش می رسند ودر اثر عواملی مانند نابایی مواد خام نامرغوبی یا عدم مهارت کارگران ایجاد می شود.

 طبقه بندی ضایعات

* ضایعات عادی الف: ضایعات عادی غیر قابل فروش
ب: ضایعات عادی قابل فروش

* ضایعات غیر عادی الف: ضایعات غیر عادی و غیر قابل فروش
ب: ضایعات غیر عادی و قابل فروش


 ضایعات عادی
ضایعاتی هستند که در وضعیت مطلوب تولید ایجاد شده و قابل کنترل نمی باشند و دارای این ویژگی هستند که غیر قابل اجتنابند و در فرآیند تولید بطور معمول اتفاق می افتد (قابل پیش بینی هستند و غیر قابل پیشگیری اند )
الف: ضایعات عادی غیر قابل فروش
ضایعاتی هستند که با توجه به وضعیت یکسان تکمیل آنها و ظاهر شدن در جدول معادل آحاد تکمیل شده هزینه آنها طبق توضیحات صفحات بعدی تسهیم می گردد
ب: ضایعات عادی قابل فروش
ضایعاتی هستند که هزینه آنها صرف بازیافت هزینه های مرحله یا یکی از هزینه های مرحله می شود.


 ضایعات غیر عادی
ضایعاتی هستند که انتظار می رود در شرایط مطلوب تولید بوجود آیند وقابل کنترل می باشند، لذا در اثر سهل انگاری و برنامه ریزی نامطلوب ایجاد می شوند( غیر قابل پیش بینی و قابل پیشگیری اند)
ضایعات غیر عادی گذشته از آنکه بصورت یکنواخت یا در مقاطع خاصی شماسایی کگردند هزینه تولید آنها بر اساس جدول معادل آحاد تکمیل شده محاسبه و به حساب ضایعات غیر عادی بدهکار و به حساب مرحله وقوع بستانکار می شود ( همیشه بر اساس معادل و درصد تکمیل در جدول گزارش هزینه تولید منظور می شود)
الف: ضایعات غیر عادی غیر قابل فروش
ضایعات غیر عادی در صورتی که غیر قابل فروش باشند در پایان دوره مالی مانده حساب آنها در صورت سود وزیان تحت عنوان سایر هزینه ها گزارش می شوند.
ب: ضایعات غیر عادی قابل فروش
ضایعات غیر عادی چنانچه قابل فروش باشند بهای فروش آنها باعث کاهش زیان حاصل از ضایعات غیر عادی می شود.
ثبت ضایعات غیر عادی زمان قوع ضایعات غیر عادی **
حساب مرحله وقوع **
ثبت ضایعات غیر عادی زمان فروش نقد وبانک **
ثبت بستن ضایعات غیر عادی در پایان دوره مالی حساب سود وزیان **
ضایعات غیر عادی **

 هزینه یابی ضایعات عادی

ضایعات عادی از نقطه نظر حسابداری به مثابه یکی از هزینه های تولیدی قلمداد گردیده و مانند هزینه های تولیدی ( مواد وتبدیل) به واحدهای سالم تخصیص می یابد.
1- چنانچه ضایعات عادی بطور یکنواخت به وجود آیند و نتوان مقطع خاصی برای بروز آن معین نمود.
در این حالت هزینه آن به وسیله واحدهای تکمیل شده و انتقال یافته آن مرحله و کالای در جریان ساخت پایان دوره در آن مرحله جذب می گردد. یعنی ضایعات عادی از نظر محاسباتی افشاء می گردند و در جدول معادل آحاد تکمیلی آورده نمی شوند و هزینه مربوط به آنها خود بخود به کالای تکمیل شده و کالای در رجیان ساخت پایان دوره سرشکن می گردد.
2- اگر ضایعات عادی در موضعیت 100% تکمیل شناسایی شوند
در این حالت برای ضایعات معادل آحاد تکمیل شده در نظر گرفته می وشد تمام هزینه آنها به کالای تکمیل شده منظور خواهد شد بعبارت دیگر ضایعات عادی از نظر مقداری در جدول معادل آحاد تکمیل شده آورده می شوند و بهای آنها نیز محاسبه می شود اما هزینه آنها فقط باعث افزایش هزینه های کالای تکمیل شده می گردد و سهمی از آن به کالای در جریان ساخت پایان دروه تعلق نمی گیرد، زیرا کالای در جریان ساخت آخر دوره به مرحله بروز ضایعات نرسیده است ( ضایعات عادی که در پایان فرآیند تولید بوجود آیند تمام هزینه آنها فقط به کالای تکمیل شده و انتقالی منظور می گردد)
3- چنانچه نقطه بازرسی ضایعات عادی قبل از درجه تکمیل کالای در جریان ساخت پایان دوره باشد ( کالای در جریان ساخت پایان دوره از مقطع بروز ضایعات عادی گذشته باشد ) در این حالت بستگی به ضایعات غیر عادی دارد:
الف: اگر ضایعات عادی قبل از ضایعات غیر عادی رخ داده باشد. در این حالت ضایعات عادی در معادل آحاد تکمیلی آورده نمی شود و هزینه یابی نیز نمی شود و هزینه آن خودبخود به تولید تخصیص داده می شود.
ب: اگر ضایعات عادی بعد از ضایعات غیر عادی رخ داده باشد:
در این حالت برای ضایعات عادی معادل آحاد تکمیل شد در نظر گرفته می شود وبراساس معادل آحاد تکمیل شده بهای تمام شده آنها محاسبه وهزینه ضایعات عادی بین محصولات تکمیل شده وانتقال یافته و کالای در جریان ساخت پایان دوره تسهیم می گردد ( یعنی ضایعات عادی ازنظر مقداری در جدول معادل آحاد تکمیل شده اورده می وشند قیمت تمام شده آنها نیز از هر نظر محاسبه می گردد)
ج: اگر ضایعات غیر عادی نداشته باشیم، در اینجا نیز همانند حالت الف عمل می کنیم
4- چنانچه نقطه بازسی ضایعات عادی بعد از درجه تکمیل کالای در جریان ساخت پایان دوره باشد (کالای در جریان ساخت پایان دوره به مقطع بروز ضایعات عادی نرسیده باشد )
در این حالت ضایعات عدی از نظر مقداری در جدول معادل احاد تکمیل شده آورده می شوند و هزینه آنها فقط به کالای تکمیل شده منتقل گردیده زیرا کالای در جریان ساخت پایان هر دوره هنوز به مقطع حدوث ضایعات عادی نرسیده اند وهزینه ضایعات عادی به آنها تخصیص نمی یابد.
5- ضایعات عادی قابل فروش
چنانچه ضایعات عادی قابل فروش باشند بهای فروش انها می تواند صرف کاهش هزینه های مرحله وقوع گردد اینکه بهای فروش ضایعات عادی صرف کاهش کدامیک از هزینه های مرحله وقوع گردد بستگی به نظر مدیریت دارد و می تواند صرف کاهش هزینه های انتقالی مرحله، هزینه مواد مرحله ویا هزینه تبدیل مرحله گردد وبه صورت زیر در دفاتر ثبت می گردد


نقد وبانک **
حساب مرحله وقوع **

 هزینه یابی ضایعات غیر عادی

ضایعات غیر عادی چه بصورت یکنواخت ویا چه در مقطع خاصی شناسایی گردند و چه قابل فروش باشند یا نباشند ازلحاظ مقداری در جدول معادل آحاد تکمیل شده آورده می شوند و ماند کالای در جریان ساخت پایان دوره هزینه های مربوط به آنها جداگانه محاسبه و بابت ان حساب ضایعات غیر عادی بدهکار و حساب مرحله قوع بستانکار می شود.
نکته: برای هزینه یابی دقیق واحدهای تکمیل شده و انتقال یافته و واحدهای در جریان ساخت باید اطلاعات زیر در دست باشد.
1- جریان گردش محصول در مراحل مختلف تولید چگونه می باشد؟
2- مواد اولیه در کدام مرحله و در چه مقاطعی از تکمیل به محصولات اضافه می گردد؟
3- آیا دستمزد و سربار (هزینه های تبدیل) بطور یکنواخت در فریاند تولیدبه حساب منظور می گردند؟
4- درجه تکمیل موجودی های ابتدا و پایان دوره مشخص گردد.
5- بروز ضایعات بصورت یکنواخت و یا در مقاطع خاصی از فرایند تولید به وجود می آید ؟
6- مقاطع بررسی شایعات شناسایی گردد
7- روش هزینه یابی مرحله ای مشخص گردد ( fifio است یا میانگین )
بعد از بررسی هر یک از مراحل فوق انها را از طریق نمودار نشان داده تا راحت تر بتوانیم مسائل مربوط را حل نماییم (برای مثال)
کالای تکمیلی ضایعات عادی در جریان ساخت اخر دوره در جریان ساخت اول دوره ضایعات غیر عادی مواد

 ضایعات ازدیدگاه مختلف

1- ضایعات غیر قابل برگشت به تولید یا قراضه (Spoilage)
2- ضایعات قابل برگشت به تولید (Reworkred) مانند ظروف پلاستیکی
3- افت (Shrinkage) مثلا با جوشاندن شیر حجمش کمتر می شود
4- پس مانده (Scrap) مانند خاک اره
5- ضایعات عادی (Normal Spoilage) غیر قابل اجتناب هستند و در اثر عواملی از قبیل تبخیر آب رفتگی نابابی مواد خام ایجاد می شوند جلوگیری از بروز ضایعات عادی غیر ممکن است
6- ضایعات غیر عادی (Abnormal Spoilage) در نتیجه عدم مهارت کارگردان و یا بصورت غیر عادی ایجاد می شوند هزینه این ضایعات را باید جداگانه تحت سر فصل زیان ناشی از ضایعات غیر عادی گزارش کرد



نکات مهم

1- منظور از نقطه بازرسی نقطه بروز ضایعات است
2- بهای تمام شده واحدهای تکمیل شده در حالات مختلف وقوع ضایعات بشرح زیر است
ضایعات عادی در پایان عملیات ضایعات عادی در ابتدای ضایعات غیر عادی
واقع شده عملیات واقع شده واقع شود
3- بهای تمام شده کالای در جریان ساخت پایان دوره در حالات مختلف وقوع ضایعات به شرح زیر است:
ضایعات عادی در ابتدای ضایعات عادی در پایان ضایعات غیر عادی عملیات واقع شود.
4- ضایعات عادی قابل پیش بینی ولی غیر قابل پیشگیری اند وضایعات غیر عادی قابل پیش بینی و قابل پیشگیری اند
5- هزینه ضایعات عادی مانند یک هزینه تولید به واحد ها تحمیل می گردد در حالیکه هزینه ضایعات غیر عادی مانند هزینه دوره در نظر گرفته می شود.



موضوعات مرتبط: آموزشی.. ، مقالات ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : دو شنبه 14 مهر 1393برچسب:, | 7:28 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

 در جهان رو به پیشرفت امروز منابع انسانی سهم بسزایی در رشد و توسعه سازمان‌ها و بالطبع جوامع بر عهده دارد. ارزش منابع انسانی و توانمندی آن به عنوان یکی از دارایی‌های اصلی سازمان‌های امروزی تلقی می‌شود. الزامات و محورهای توسعه، جهان مبتنی بر اقتصاد جامعه بشری را بوجود آورده است. در این اقتصاد بر خلاف گذشته دانش در تولید ثروت نقش غالب  دارد

رشد و توسعه دانش با توانمندی منابع انسانی شکل می‌گیرد و ارزش‌گذاری، سنجش دارایی‌های انسانی و گزارشگری آن در چارچوب حسابداری منابع انسانی تعریف شده است. حسابداری منابع انسانی با کمی کردن ارزش منابع، موجبات ارتقای کارآیی مدیریت منابع انسانی و ایجاد امکانات برای ارزشیابی خط مشی پرسنلی را فراهم آورده است. هر چند بنا به دلایل گوناگون از قبیل فقدان معیار مشترک و مورد توافق برای اندازه‌گیری ارزش منابع انسانی، ‌نبودن شیوه‌های گزارشگری مورد قبول و نبود عزم جدی سازمان‌ها و سرمایه‌گذاران برای استفاده از این سیستم اطلاعاتی در حال حاضر وجود دارد، اما بنا بر ماهیت فعالیت برخی از سازمان‌ها و موسسات، استفاده از آن لازم و ضروری است و در بیشتر سازمان‌های دانش محور می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.


اهمیت حسابداری منابع انسانی:
تحقیقات متعدد از ابتدای طرح موضوع حسابداری منابع انسانی در جهان بیانگر این موضوع است که سیستم ارزشیابی منابع انسانی می‌تواند اطلاعات مفیدی در اختیار استفاده‌کنندگان قرار دهد. حسابداری منابع انسانی اطلاعات مورد نیاز برای انتخاب، ‌رشد و بهبود، ‌حفظ و نگهداری، ‌بهره‌برداری، ‌ارزشیابی و جبران خدمات منابع انسانی را تهیه و ارائه می‌کند. این سیستم به عنوان چارچوب و ابزاری برای متخصصان منابع انسانی و مدیران تلقی می‌شود. از دیدگاه مدیریت، هر چیزی که قابل اندازه‌گیری باشد قابل مدیریت نیز هست، بنابراین استفاده‌کنندگان را در برنامه‌ریزی و کنترل موثر و کارآمد نیروی انسانی یاری می‌دهد. بالطبع با افزایش اهمیت منابع انسانی، سرمایه فکری و تغییر ساختار اقتصادی که در آن منابع انسانی نقش و جایگاه اصلی را در ابداعات، اختراعات و فن‌آوری بر عهده دارد، ‌اهمیت منابع انسانی نیز بیشتر از پیش حس می‌شود.
همچنان‌که بحث در خصوص فواید و اهمیت سیستم حسابداری مالی به عنوان یکی از مهم‌ترین سیستم‌های اطلاعاتی مدیریت توضیح واضحات خواهد بود،‌پرداختن به موضوع اهمیت و نقش حسابداری منابع انسانی نیز از این دست است. آنچه در این راستا ضروری و مهم است بحث، ‌بررسی و انجام تحقیقات پیرامون راهکارهای استقرار این سیستم براساس مفاهیم و مفروضات موجود و انتخاب بهترین رویه برای ارزشگذاری منابع انسانی در ایران مطابق با ساختارهای فرهنگی و ارزشی و شرایط اقتصادی موجود از بین نظریات متعدد می‌باشد که در این نوشتار به برخی از چالش‌ها و مسائل مربوط اشاره می‌شود.

 


ساختار اقتصادی ایران:

 

اولین پرسشی که در راستای استقرار و استفاده از سیستم حسابداری منابع انسانی در ایران وجود دارد مربوط به ساختار اقتصادی کشور است. پرسش این است که آیا ساختار اقتصادی کشور ایران بر پایه سرمایه فیزیکی و سنتی بوده یا ساختاری دانش محور و بر پایه منابع انسانی است؟
از دیدگاه ساختار اقتصادی می‌توان گفت سازوکار اقتصاد ایران....


موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، آموزشی.. ، مقالات ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 14 مهر 1393برچسب:, | 7:22 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

دانلود کتاب 504 به زبان فارسی

       دانـــــــلــــــــــود

 


موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، آموزشی.. ، دانلود نرم افزار ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 11 مهر 1393برچسب:, | 7:55 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

یکی از بهترین ابزارهای سمعی و بصری ارائه و سخنرانی پاورپوینت است. امروزه اکثر سخنرانان در همایش‌ها برای انتقال هرچه بهتر مطالب خود از پاورپوینت استفاده می‌کنند. حتی استادان دانشگاه و معلمان مدارس برای آموزش از این نرم افزار استفاده می‌کنند تا محتوا به بهترین شکل توسط مخاطب درک شود.

قدم اول

مخاطب را بشناسید. ببینید برای چه گروهی می‌خواهید سخنرانی کنید. همان طور که متن سخنرانی و محتوا متناسب با مخاطب تنظیم می‌‎شود، ساختار پاورپوینت نیز باید متناسب با مخاطب طراحی شود.

برای مثال وقتی برای گروهی از متخصصان سخنرانی می‌کنید، ساختار پاورپونت رسمی‌تر است و بیشتر از نمودار و جدول استفاده می‌شود. در این حالت اسلایدها از ساختار ساده و تک رنگ بهره می‌برند ولی اگر برای آموزش کودکان می‌خواهید از پاورپوینت استفاده کنید، باید بیشتر از شکل استفاده کنید و رنگ‌های بیشتری به صفحات بدهید.

کودکان بیشتر جذب رنگ می‌شوند و این فاکتور در تاثیرگذاری مطلب مهم است و برعکس بزرگسالان در هنگام مواجه با صفحات بسیار رنگی سردرگم و کلافه می‌شوند.

قدم دوم

به محتوای مطلب توجه کنید. بسته به اینکه محتوای سخنرانی یا ارائه شما علمی، فنی، هنری، مدیریتی و… باشد ساختار پاورپوینت تغییر می‌کند. در سخنرانی‌های علمی و فنی مخاطبان ترجیح می‌دهند زودتر به اصل موضوع پرداخته شود و طرفدار حاشیه پردازی نیستند، پس پاورپوینت شما باید شامل نکات مهم ارائه باشد.

قدم سوم

به شدت از افکت‌های زیاد انیمیشنی بپرهیزید. البته این موضوع باز هم به مخاطب برمی‌گردد. اگر مخاطب کودک باشد از صفحات و نوشتار‌های چرخشی لذت می‌برد ولی اگر این اتفاق در ارائه‌های علمی و فنی بیفتد نشان‌دهنده غیر حرفه‌ای بودن شماست. شاید در اولین برخورد با پاورپوینت از انیمیشن‌های آن لذت ببرید ولی استفاده بیش از اندازه آنها باعث سردرگمی مخاطب می‌شود. بهتر است تنها تیتر و یا مطالب مهم با افکت خاصی نشان داده شود.

قدم چهارم

توجه کنید، پاورپوینت فقط جای مطالب مهم است نه کل مقاله! خیلی از ارائه دهندگان به این نکته توجه نمی‌کنند و کل مقاله را در صفحات پاورپوینت جا می‌دهند و این کار فلسفه استفاده از پاورپوینت را از بین می‌برد. شما از پاورپوینت استفاده می‌کنید تا مطالب مهم را در ذهن مخاطب حک کنید، نه اینکه او را مجبور کنید زمان ارائه را صرف خواندن صفحات پاورپوینت کند. همچنین با این کار مخاطب جذب خواندن صفحات پاورپوینت می‌شود و دیگر به سخنرانی شما گوش نمی‌دهد.

قدم پنجم

در هنگام ساختن پاورپوینت به زمان ارائه دقت کنید. وقتی تنها ۱۵ دقیقه برای ارائه به شما زمان می‌دهند ساختن ۳۰ اسلاید پاورپوینت درست نیست. وقتتان را تنظیم کنید تا اسلایدهای بهتری تهیه کنید. اسلایدهای بیشتر لزوما به معنای تاثیر گذاری بیشتر نیست.

قدم ششم

بیشتر سعی کنید از نمودار، شکل، تصویر، گراف و… استفاده کنید. برای مثال اگر در مورد صرفه جویی در مصرف سوخت سخنرانی می‌کنید، سعی کنید مثالی بزنید و عدد صرفه جویی را برای مخاطب قابل لمس کنید و آن مثال را در اسلاید خود جای دهید.

قدم هفتم

بهتر است اولین اسلاید بعد از اسلاید “عنوان”، اسلایدی باشد که در آن سوالی در ذهن مخاطب نقش ببندد. این سوال باید به گونه‌ای باشد که مخاطب لزوم سخنرانی و یا مقاله‌ی شما را بفهمد. با این کار مخاطبان را بیشتر به سمت خود جذب می‌کنید چون آنها می‌دانند برای چه باید این سخنرانی را گوش بدهند.


موضوعات مرتبط: آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 11 مهر 1393برچسب:, | 6:17 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

مقاله ای در رابطه با : رابطه اصول حسابداری و بانکداری

از لینک زیر دانلود کنید...

دانـــــــــــــــلـــــــــــــــــــــــــود مقاله


موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، آموزشی.. ، نمونه سوالات.. ، مقالات ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 6 مهر 1393برچسب:, | 9:37 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

مزد عامل اصلي قيمت تمام شده و سودآوري كالا است، اما قيمت تمام شده هر واحد كالايي يا يك خدمت قابل ارائه از ديدگاه اقتصاد حسابداري شامل مزد، بهاي مواد اوليه و سربار ساخت است كه مزد «شاه بيت اصلي» سودآوري تلقي مي‌شود.
حداقل مزد از ديدگاه حسابداري چرايي اين موضوع امروز جدل‌بردار نيست، زيرا براي ساخت آحاد و كالايي و يا خدمت قابل ارائه از يك مقدار مواد اوليه كمتر متصور نيست چون كيفيت كالا آسيب‌پذير مي‌شود و هزينه‌هاي سربار نيز در بسياري موارد كاهش‌بردار نيستند، اما مزد را مي‌توان تحت شرايط محيطي خاص كاهش داد و يا از افزايش آن اجتناب كرد. چين امروز تبلور و جايگاه اصلي «مزد كمتر» است و به همين علت چين به آرمان سرمايه‌داري اجتماعي تبديل شده است. به موجب ماده (41) قانون كار، شوراي عالي كار همه ساله موظف است ميزان حداقل مزد كارگران را براي نقاط مختلف كشور و يا صنايع مختلف با توجه به معيارهاي ذيل تعيين كند: 1-حداقل مزد كارگران با توجه به درصد تورمي كه از طرف بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران اعلام مي‌شود. 2-حداقل مزد بدون آنكه مشخصات جسمي و روحي كارگران و ويژگي‌هاي كار محول شده را مورد توجه قرار دهد، بايد به اندازه‌اي باشد تا زندگي يك خانواده، كه تعداد متوسط آن توسط مراجع رسمي اعلام مي‌شود را تامين كند. تبصره- كارفرمايان موظفند كه در ازاي انجام كار در ساعات تعيين شده قانوني به هيچ كارگري كمتر از حداقل مزد تعيين شده جديد پرداخت نكنند و در صورت تخلف، ضامن تاديه ما‌به‌التفاوت مزد پرداخت شده و حداقل مزد جديد هستند. ماده 42 نيز اشعار مي‌دارد: حداقل مزد موضوع ماده 41 اين قانون منحصرا بايد به صورت نقدي پرداخت شود. پرداختهاي غيرنقدي به هر صورت كه در قراردادها پيش‌بيني مي‌شود، به عنوان پرداختي تلقي مي‌شود كه اضافه بر حداقل مزد است. با عنايت به صراحت مواد قانوني يادشده بالا، تعيين حداقل مزد بصورت «بن غيرنقدي» فاقد وجاهت قانوني است. از سوي ديگر همه ساله بين نمايندگان شوراي عالي كار چالش‌هايي در ارتباط با ميزان تورم صورت مي‌گيرد. نگارنده در سنوات متمادي (به استثناي دو ساله اخير) در همين روزها پيرامون چگونگي تعيين حداقل مزد جدولي را منتشر ‌كرد كه توجه اعضاي شوراي عالي كار را بدان در تعيين حداقل مزد جلب كند و امسال نيز بطور رسمي و غيررسمي شنيده شده كه چون كارگران يارانه هدفمند دريافت كرده‌اند و دريافتي آنان زياد شده احتمالا موضوع افزايش مزد منتفي و يا درصد كمي افزايش خواهد يافت. توجه و تاكيد دوصد چندان بر مفاد مواد 41 و 42 قانون كار در تعيين حداقل مزد بر مبناي نرخ تورم واقعي ضروري است. افزون بر آنكه ماده 125 قانون خدمات مديريت كشوري نيز دولت را مكلف مي‌كند مطابق نرخ تورم، نرخ رسمي دستمزد كارگري را تعيين و اعلام كند. چند روز كار مي‌كنيم؟ اگرچه تعداد روزهاي سال 365 روز است، اما تعداد روزهاي كاركرد واقعي در ايران از بسياري از كشورها كمتر و شاخص بهره‌وري كار نيز بعلت محيط اقتصادي دولتي از يك سو و ضعف قابل ملاحظه مديريت بنگاه‌هاي اقتصادي (و نه كاركرد كارگران) از سوي ديگر در وضعيت مساعدي نيست. بررسي روزهاي واقعي كاركرد با توجه به تعطيلات رسمي و غيررسمي در ايران عبارتند از: تعداد روزهاي سال= 365 كسر مي‌شود: روزهاي تعطيلات هفتگي (جمعه)= 52 روز روزهاي تعطيلات رسمي= 23 روز جمع روزهاي كاركرد در يك سال =90 تعداد روزهايي كه مزد پرداخت مي‌شود: تعداد روزهاي سال= 365 حق سنوات يك ماه= 30 مرخصي استحقاقي= 30 پاداش و عيدي (به‌طور متوسط)=45 تعطيلات رسمي= 23 23درصد حق بيمه سهم كارفرما= 84 جمع روزهايي كه طي سال مزد پرداخت مي‌شود= 577 نسبت روزهاي پرداخت مزد به روزهاي كاركرد واقعي 98/1 = 290 ÷ 577 اين نسبت نشان مي‌دهد كه كارفرما به ازاي هر روز كاركرد يك كارگر (8 ساعت كار روزانه) معادل 8/15 ساعت مزد پرداخت مي‌كند يا به عبارت ديگر قيمت واقعي هر هشت ساعت مزد واقعي معادل 8/15 ساعت براي كارفرما مي‌شود. به استناد لايحه بودجه سال 90 هزينه‌هاي جاري دولت حدود چهل درصد افزايش خواهد يافت كه ابعاد تورمي آن دامن جامعه كار و توليد را فرا خواهد گرفت. بنابراين اين استدلال كه افزايش مزد كارگران تورم را تحت‌تاثير قرار خواهد داد با توجه به مسائل پيشگفته از نظر اقتصادي نادرست است، زيرا «عوامل تورم‌زا» بسياري بيشتر از مزد عمل كرده‌ و مي‌كنند زيرا هدفمندي يارانه‌ها بر نرخ رشد تورم در سال آينده اثرگذار خواهد بود و به‌دليل كاهش قدرت خريد جامعه كار و توليد تقاضاي جامعه كاهش خواهد يافت كه اين امر در روند توليد كشور تاثير منفي گذشته و مازاد عرضه را به همراه خواهد داشت. بي‌ترديد كارفرمايان كشور نيز كه خود به‌عنوان بخشي از جامعه مصرفي و تحت‌تاثير وضعيت اقتصادي به ويژه در بخش واردات هستند مخالف افزايش مزد هستند غافل از آنكه كارگري كه نتواند حداقل معيشت خود را تامين كند فاقد بهره‌وري لازم خواهد شد و كاهش مزد خود را به‌طريق ديگري تلافي خواهد كرد؛ پس بايد با چاره‌انديشي عقلايي و تدبير اقتصادي جامعه كار و توليد بتواند در جايگاه شايسته‌اي قرار گيرد. يادآور مي‌شود كه شاخص بهره‌وري كار طي سنوات 86- 1367 از 9/78 به 1/121 رسيده در حالي كه شاخص بهره‌وري سرمايه طي همين مدت از 3/77 به 9/101 رسيده كه حكايت از ضعف بكارگيري سرمايه و مديريت بوده نه ضعف جامعه كار. نمايندگان كارفرمايان و دولت در شوراي‌عالي بايد به اين الفباي اقتصادي كه با افزايش قابل‌ملاحظه درآمدهاي نفتي هزينه‌هاي تورمي زيادي به جامعه كار و توليد تحميل شده توجه بيشتري مبذول دارند، زيرا در اقتصاد ايران سياست‌هاي پولي متاثر از سياست‌هاي مالي است و به همين علت قدرت خريد واقعي جامعه كاهش داشته است. بررسي‌ها نشان مي‌دهد به‌رغم آنكه مرز رسمي طي سنوات 84-1381، 217 درصد افزايش يافته در عمل قدرت خريد كارگران تنها 130 درصد بالا رفته يا به تعبيري قدرت خريد واقعي 87 درصد تفاوت نسبت به قيمت اسمي نشان مي‌دهد
.


موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، آموزشی.. ، مقالات ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 6 مهر 1393برچسب:, | 9:35 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

اما تورم بر اقتصاد و بویژه سرمایه گذاری چه اثراتی خواهد داشت؟ تورم سبب بروز مشکلات عدیده ای در اقتصاد می شود. یکی از اثرات تورم، آسیب رسانی به قشر بازنشسته و افرادی است که دارای درآمد ثابت می باشند. با افزایش قیمتها، این دسته از مصرف کنندگان، قدرت خرید گذشته را نسبت به آینده از دست می دهند. پیش بینی چنین روندی در آینده، کاهش رشد اقتصادی را بهمراه خواهد داشت. زیرا اقتصاد نیازمند میزان مشخصی پس انداز است تا بوسیله آن سرمایه گذاریهای تقویت کننده اقتصاد را تامین مالی نماید. دیگر این که تورم ، پیش بینی معامله گران و تجار نسبت به آینده را با مشکل روبرو می کند. در چنین حالتی، تصمیم گیری در مورد مقدار تولید بسیار مشکل است. زیرا تولیدکنندگان میزان تقاضا برای تولیداتی که برای پوشش هزینه ها مجبور به افزایش قیمت آنها شده اند را نمی توانند پیش بینی کنند. تورم حاد نه تنها عملیات موسسات مالی و بازارهای یک کشور را دچار اخلال می کنند، بلکه انگیزه پیوستن به سایر بازارهای دنیا را نیز کاهش می دهد. تورم عامل بروز عدم اطمینان در خصوص قیمتهای آینده ، نرخ بهره و نرخ ارز می شود. و این امر به نوبه خود باعث افزایش انواع ریسک در میان شرکای تجاری بالقوه و در نتیجه کاهش روابط تجاری می شود. در زمینه بانکداری تجاری نیز، تورم ارزش پس انداز سپرده گذاران را کاهش داده و در نتیجه کاهش میزان وام بانکها را بدنبال خواهد داشت.عدم اطمینان ناشی از تورم، ریسک مربوط به سرمایه گذاری و فعالیتهای تولیدی کارخانجات و بازارهای مختلف را افزایش می دهد.

تاثیر تورم بر پورت فوی یک موسسه مالی به نوع اوراق بهادار در اختیار (سهام، اوراق، گواهی سپرده، ...) بستگی دارد. با سرمایه گذاری در بازار سهام، دیگر شخص نگرانی بابت تورم نخواهد داشت. در درازمدت، درآمد و اندوخته های یک شرکت برابر با نرخ تورم افزایش خواهد یافت. تورم می تواند سرمایه گذاران را بواسطه کاهش اعتماد آنها نسبت به سرمایه گذاری دارای بازده درازمدت بی انگیزه کند. مشکل اصلی در رابطه با سهام و تورم در این است که بازده یک شرکت را براحتی می توان از پیش تخمین زده و در مورد آن اغراق نمود. در صورت وجود تورم حاد، یک شرکت در شرایطی قرار می گیرد که گویا عملکرد مطلوبی دارد. علاوه بر این، هنگامیکه درآمد یک شرکت مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد، تورم می تواند مشکل ساز شود. و بروز چنین مشکلی بستگی به تکنیک و روشی دارد که شرکت برای ارزش گذاری موجودی کالای خود مورد استفاده قرار می دهد.

تاثیرات تورم بر سرمایه گذاری بصورت مستقیم و غیر مستقیم بروز می کند. تورم هزینه معاملات و کسب اطلاعات مورد نیاز را افزایش می دهد. هزینه هایی که بطور مستقیم باعث جلوگیری از توسعه اقتصادی می شود. برای مثال، زمانیکه تورم باعث بی ثباتی ارزشهای جاری می شود، برنامه ریزی در زمینه سرمایه گذاری با مشکل روبرو می شود. تمایل به انجام معاملات در زمان عدم امکان پیش بینی تورم و نامشخص بودن قیمتها از بین می رود. این عدم تمایل به انجام معاملات به مرور زمان باعث خودداری از سرمایه گذاری و به تبع آن کاهش رشد اقتصادی خواهد شد. در این رابطه، تورم با کاهش سرمایه گذاری، رکود مالی را بدنبال خواهد داشت (هلر اشتاین، 1997). در چنین شرایطی، واسطه ها اشتیاق خود برای تامین سرمایه درازمدت را از دست می دهند. در نتیجه هم وام دهندگان و هم وام گیرندگان دیگر تمایلی به انعقاد قراردادهای درازمدت نخواهند داشت. تورم بالا اغلب با نظارت و کنترل شدید همراه خواهد بود. زیرا دولتها برای حمایت از بخشهای خاص اقتصادی به اقداماتی دست خواهند زد. برای مثال، در محیطهای با تورم حاد سقف نرخ تورم اعمال خواهد شد (مورلی، 1971).

سخت ترین ضربه تورم بر سرمایه گذاران دارای درآمد ثابت وارد می شود. برای مثال، فرض کنید سال گذشته یک سرمایه گذار 1000 دلار اوراق خزانه با سود 10% خریداری می کند. آیا بازده 100 دلاری (10%) واقعی است؟ خیر. زیرا تورم پیش بینی شده در سال مثبت بوده است.قدرت خرید سرمایه گذار کاهش یافته و بنابراین از ارزش بازده اوراق او نیز کاسته شده است. مقدار تورم ناشی از بازده بایستی مد نظر قرار گیرد. اگر تورم 4% بوده است، بنابراین سود واقعی 6% می باشد. با استفاده از معادله فیشر (Fisher) (نرخ بهره جاری – نرخ تورم = نرخ بهره واقعی) می توان به تفاوت بین نرخ بهره جاری و نرخ بهره واقعی پی برد. نرخ بهره جاری، نرخ رشد پول سرمایه گذاران محسوب می شود. در حالیکه نرخ بهره واقعی، افزایش قدرت خرید است. در مثال فوق، با نرخ بهره 10% ، نرخ بهره واقعی بهره 6% می باشد. در یک نوع اوراق بهادار خزانه تضمین شده است که سود مورد انتظار بواسطه تورم کاهش نخواهد یافت و این نوع اوراق دارای خاصیت ضد تورمی می باشند. در رابطه با اوراق عادی خزانه، پرداخت سود ثابت است و تنها اصل سرمایه هماهنگ با نوسانات نرخ بهره، دچار نوسان می شود. بازدهی اوراق عادی شامل پیش بینی سرمایه گذاران در مورد تورم نیز می شود. بنابر این هنگام پائین بودن تورم، بازده هم معمولاً پائین است و با افزایش تورم، معمولاً بازده نیز افزایش می یابد. اوراق بهادار ضد تورمی خزانه مانند انواع دیگر اوراق خزانه است و تنها تفاوت در این است که اصل و پرداخت سود به شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) بستگی دارد و برای جبران تورم ، افزایش می یابند. همین ویژگی در مورد دیگر اوراق خزانه نیز صادق است. هنگامیکه اوراق ضد تورمی خزانه و یا اوراق با شاخص تورم خریداری می کنید، هر شش ماه، سود شما پرداخت می شود و پرداخت اصل سرمایه در زمان سررسید اوراق صورت می گیرد. تفاوت در این است که پرداخت سود و اصل سرمایه بواسطه شاخص قیمت مصرف کننده برای جبران تورم بطور خودکار افزایش می یابد. بنابر این اوراق ضد تورمی خزانه مطمئن ترین نوع اوراق سرمایه گذاری محسوب می شوند. زیرا در این اوراق قدرت خرید تضمین شده است. اما باید توجه داشت که بواسطه امنیت و ریسک پائین این اوراق، نرخ سود آنها نیز پائین تر است.

تورم سبب بروز نگرانی بویژه در میان بازنشستگان می شود. نگرانی این قشر از مردم به تطبیق میزان تورم با مقدار مستعمری و سرمایه گذاری های مالی آنها بستگی دارد. برنامه ریزی برای بازنسشتگی نیازمند پیش بینی قیمتها در آینده است. تورم این پیش بینی را با مشکل روبرو می سازد. زیرا حتی یک افزایش مختصر و پیش بینی نشده در سطح کلی قیمتها، می تواند به مرور زمان سبب کاهش قابل ملاحظه ای در ارزش واقعی پس اندازها شود. در حال حاضر، بیمه تامین اجتماعی یکی از شاخصهای تورم است و یک تغییر مختصر در آن، سبب کاهش اثرات تورم بر بازنشستگی خواهد شد.

بطور کلی تورم پایدار سبب آسیب رسانی به رشد درازمدت و سیستم مالی می شود. افزایش در تورم منجر به کاهش سود واقعی و کاهش ارزش پول و نیز دیگر دارایی ها می شود. سود پائین باعث اخلال در بازارهای مالی و کاهش سرمایه گذاری می گردد. سود واقعی پائین تر به بازارهای اعتباری نیز آسیب می رساند. در نتیجه، تورم بالا، سبب کاهش عرضه اعتبار مورد نیاز برای سرمایه گذاری و تامین مالی شده و به اقتصاد آسیب می رساند. (بلوم، 1978)

با توجه به موارد فوق می توان عنوان داشت که تورم به چند طریق بر سرمایه گذاری تاثیر گذاشته و کاهش رشد اقتصادی را به همراه خواهد داشت. منبع و سرچشمه تورم، پول و عرضه آن است. سرمایه گذاران باید بتوانند سود خود را برای اتخاذ تصمیم های سرمایه گذاری پیش بینی کنند. اگر مردم نتوانند به پول اعتماد کنند، از آن در روابط تجاری خود کمتر استفاده خواهند کرد. این امر سبب سرمایه گذاری و تولید کمتر و کاهش تعاملات مثبت اجنماعی خواهد شد. از دیگر آثار تورم می توان به انجام معاملات نامطمئن تر بمنظور اجتناب از مشکلات ناشی از عدم امکان پیش بینی قیمتها اشاره کرد.

 


موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، آموزشی.. ، مقالات ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 6 مهر 1393برچسب:, | 9:30 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

گویند در روزگار کهن، در دیاری دور، در مکتب حسابداری میان علمای فن بحثی عظیم درافتاد که : حسابداری چیست؟ علمای مذکور در باب تعریفی از حسابداری سخت اندیشه کردند! لیکن از آنجا که هنوز صنعت چاپ ابداع نگردیده بود و لاجرم کتب و نشریات حسابداری از دسترس این جمع مشتاق به دور!  و نیز به دلیل عدم وجود اینترنت و منابع ومجلات آن لاین و دیجیتال و عدم وجود سایتها و وبلاگهای متعدد حسابداری ( به ویژه وبلاگی وزین اینچونین!!) ،  این مسئله عظیم همچنان لاینحل ماند و آن جمع مشتاق در حل این معما سرگشته و حیران!

راویان شیرین سخن چنین حکایت کنند که ، علمای حسابداری هنوز غرق حیرت و تفکر در باب تعریف حسابداری بودند که استادی به جمال علم آراسته از باب تقرب ادیان و تقرب اذهان!  بانگ همی برداشت که ای جماعت ، حسابداری علم است یا هنر ؟  وبه این شکل بر حیرت و شگفتی جمع بیافزود و همه حیران و سرگردان و البته انگشت به دهان، که علم چیست؟  و هنر کدام است؟  و اصولاً حسابداری به جز از بهر گردآوری مدرکی چند، به چه کار دگرم باز آید؟!!  و هرچه به استاد نگریستند و در باب آنکه علم چیست و هنر به چه معناست در بحر تفکر غوطه ور گشتند،  هیچ افاقه نکرد!!!

ولذا علمای مذکور تا به امروز در پاسخ به این سوال که بالاخره حسابدرای چیست ؟ و تعریفی ساده از آن بیان نمایید حیران و دل نگران ماندند


 

الغرض، امروز و از پس روزگاری چند از این ماجرای سراسر پند!! برآن شدم که به ساده ترین و واضح ترین حالت ممکن جوابی مختصر در راستای این مسئله لاینحل تقدیم کنم، باشد که علمای آتی این حرفه را از ادامه این مسیر برهانم! و اسبابی فراهم سازم تا در قالب طنز به دوستانی که در سالیان بعد به مقاطع بالاتر قدم می گذارند حکایتی و هدایتی دوستانه پیشکش کنم که : 

مبادا و مبادا زمان و انرژی خود را صرفاً در جهت کسب مدرک هزینه نمایید و مبادا که با داشتن مدارک رنگین در پاسخ به بدیهیات رشته خود وابمانید که در این صورت این همه تلاش و زحمت حاصلی به جز تکه ای کاغذ نخواهد داشت! که نه باعث افتخار است و نه افزایش مال !!

 

دوستان حسابدار من،  روزها درگذرند و زمان سرمایه ای گران بهاست.  به آنچه میخوانید با علاقه بنگرید و در استحکام پایه های علمی خود بکوشید و این امر محقق نخواهد گشت مگر آنکه هدف خود را معین کنید. 

به راستی هدف شما از تحصیل در مقاطع بالاتر چیست؟  راه با اولین گام مشخص می شود و هدف روشنایی بخش مسیر است.  تا به حال چقدر اندیشیده اید که هدف شما از قبولی در کنکور کارشناسی ارشد وسایر مقاطع علمی چیست؟  اشتیاق به آموختن یا رویای مدرک اندوختن ؟!

واما حسابداری چیست؟

از حسابداری تعاریف متعدد و گوناگونی ارائه شده است که طی گذر زمان از ایده فن ( هنر) به ایده علم میل نموده است، هرچند هنوز برای حسابداری تعریفی جامع که بی کم و کاست مورد پذیرش همگان باشد قابل ارائه نیست لیکن بهترین و متداول ترین تعریف از حسابداری که با پذیرش وسیع تری در جامع علمی روبه رو بوده است، آن است که :

حسابداری یک سیستم اطلاعاتی است که هدف آن ارائه اطلاعات مفید جهت تصمیم گیری به استفاده کنندگان درون سازمانی و برون سازمانی است، و در این راستا دادهها ( اطلاعات خام) را دریافت کرده، پردازش نموده و به صورت ستانده های قابل استفاده (مانند صورتهای مالی) در اختیار استفاده کنندگان قرار میدهد.

و اما  علم چیست؟  و هنر کدام است؟!

هرچند همه ما تصویرو ادراکی ذهنی از این دو مقوله را داراهستیم، لیکن یک تعریف جامع، یکتا و منحصر به فرد برای این عناوین نیز قابل بیا نیست در ساده ترین حالت ممکن میتوان گفت :

 مطابق با تعریف siepmann  :  " علم شامل یک زمینه مطالعه میباشد که تلاش میکند ماهیت جهان یا بخشی از آن را توصیف کند. " ( مثلاً بخش حسابداری!!)

 

وهنر در معنای عام وانتزاعی به هر گونه فعالیتی اشاره دارد که هم خود انگیخته و هم مهار شده باشد. ( پاکباز، 1378).  نکته :  به خود انگیخته بودن در این تعریف توجه کنید! به طور مثال فرد حسابداری در منزل نشسته است و ناگهان به تخیل آن هنرمند گرامی الهام میشود که از این پس به شیوه ای جدید و خود ساخته به انجام این هنر اهتمام ورزد !!  

 و بالاخره حسابداری علم است یا هنر؟

در طول زمان هر دو این موارد موافقان و مخالفانی داشته است اما آنچه امروزه مورد پذیرش اکثر صاحب نظران حسابداری است آن است که حسابداری به طور بالقوه یک علم است. هنر بر تحلیل و تفسیر شخصی هنرمند متکی است به طور مثال بسیار محتمل است که 2 هنرمند از شی واحد با توجه به سبک هنری خود تصاویری متفاوت ترسیم نمایند در صورتی که در علم لازم است تا موضوع مورد مطالعه و روش اندازه گیری آن به طور گسترده ای مورد توافق اکثر صاحب نظران مربوطه قرار گیرد ( برای مطالعه بیشتر رجوع شود به کتاب تئوری حسابداری دکتر شباهنگ).

در مجموع حسابدار مجاز نیست سلیقه شخصی خود را در اندازه گیری و مباحث مربوط به این حرفه وارد نماید درحالی که هنر بر سلیقه فردی شخص متکی است. و لذا با اطمینان قریب به یقین میتوان گفت که : حسابداری واجد شرایط علم بودن است. تمام ...

 


موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، سرگرمی.. ، آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 4 مهر 1393برچسب:, | 3:11 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

باسلام
یه سری از دوستان درخواست کردن که تعدادی سایت حسابداری بهشون معرفی کنیم در قسمت پایین تعدادی سایت جامع معرفی شده.
امیدواریم که کاربردی باشه

www.sayancity.com/genrals/hesab.HTM

 

اين سايت به آموزش حسابداري مي‌پردازد. اخبار، آموزش گام‌به‌گام حسابداري و معرفي کتاب را مي‌توان از عناوين مطرح در سايت نام برد. آموزش‌هاي ادامه‌دار حسابداري که در سايت آمده است را مي‌توان دنبال کرده و از آرشيو آن نيز براي يادگيري بهتر استفاده کرد.

 

http://www.samansoft.com/intro.htm

 

در سايتي که در اين‌جا به معرفي آن پرداخته مي‌شود مربوط به نرم‌افزار حسابداري سامان مي‌‌باشد. تعريف سرفصل‌ها، نحوه ثبت سند حسابداري، مديريت کالا، سيستم فروش، سيستم چک، سيستم خريد، گزارش‌هاي مالي، دارايي‌هاي ثابت، سامان وب، حقوق و دستمزد، گزارش‌هاي کالا، سيستم توليد، ليست قيمت‌ها و تاريخچه و سوابق اين نرم‌افزار از عناوين مندرج در اين سايت مي‌باشند.

 

http://www.imiifn.org/p1-iframe.htm

 

در اين سايت به معرفي کلاس‌ها و دوره‌هاي آموزشي حسابداري پرداخته مي‌شود. مشخصات دوره‌ها و عناوين دروسي که در دوره‌ها تدريس مي‌شوند را مي‌توان در سايت مشاهده کرد.

 

http://cpa.blogfa.com/

 

 وبلاگ حسابداري حرفه‌اي در اين‌جا به معرفي و ارائه مطالبي درباره حسابداري و آموزش آن مي‌پردازد. در بلاگ اطلاعات و مقالاتي درباره حسابداري، آموزش، معرفي مراکز و سايت‌هاي مرتبط، آرشيو نوشته‌هاي قبلي را مي‌توان از محتويات اين بلاگ نام برد.

 

 

http://www.sbt.com/

 

در اين سايت با مؤسسه اي آشنا مي‌شويم که در امر حسابداري حرفه‌اي بوده و در سايت خود به معرفي روش‌ها و فعاليت‌هاي خود مي‌پردازد. حسابداري، سيستم‌هاي توليدي، نقطه سربه‌سر فروش، فروش الکترونيکي، مديريت فروش،  شرکت‌هاي واسطه و امکان جستجو در مطالب مندرج در سايت را مي‌توان از مطالبي نام برد که در اين سايت مي‌توان مشاهده کرد.

 

http://www.mohassel.com/hesab.htm

 

در اين وبلاگ علاقمندان مي‌توانند با رشته دانشگاهي حسابداري آشنا شوند. مطالب آموزشي ارائه شده در دوره‌هاي دانشگاهي حسابداري، اهداف رشته، ماهيت رشته، آينده شغلي و بازار درآمد، وضعيت و امکان ادامه تحصيل در مقاطع بالاتر، وضعيت کشور و نياز به حسابدار در جامعه و نکات تکميلي درباره اين رشته را همگي مي‌توان در اين وبلاگ مشاهده نمود.

 

http://www.hesabras.org/

 

سايت حسابرس به فصلنامه تحليلي  اطلاع‌رساني پژوهشي سازمان حسابرسي کشور تعلق دارد. اخبار، رويدادهاي خبري، خبرهاي جامعه حسابداران، خبرهاي حسابداري، معرفي مؤسسه، ساختار سازماني، همکاران، برنامه‌ها، بايگاني، امکان اشتراک پستي و الکترونيکي فصل‌نامه، آخرين شماره حسابرس، سايت‌هاي مرتبط و امکان جستجو در سايت را مي‌توان از عناوين مندرج در اين سايت نام برد.

 

http://audit.org.ir/

 

اين سايت، سايت رسمي‌سازمان حسابرسي کشور مي‌باشد. در اين سايت به ارائه آخرين دستاوردها و فعاليت‌هاي اين سازمان پرداخته شده است. اخبار، فعاليت‌هاي سازمان شامل حسابرسي و بازرسي قانوني، خدمات مالي و مشاوره اي، تدوين اصول و ضوابط حسابداري و حسابرسي، آموزش، تحقيقات و انتشارات و هم‌چنين امکانات قرار داده شده براي جستجوي مطالب درون سايت را مي‌توان از عناوين مندرج در اين سايت نام برد.

 

http://www.hesaboketab.com/

 

سايت حساب و کتاب يک مرجع براي حسابداري به زبان فارسي مي‌باشد. اين سايت، يک سايت غير انتفاعي براي آموزش و اطلاع‌رساني در زمينه حسابداري مي‌باشد. کارگروهي، کتاب شناسي، مطالب و جزوات، منابع پيشنهادي براي آزمون‌ها، سؤالات آزمون‌ها، اطلاعات و آمار، اخبار دانشجويي، آينه مطبوعات و بانک اطلاعاتي حسابداران ايران را مي‌توان از عناوين مطرح شده در اين سايت نام برد.

 

http://www.cpajournal.com/

 

در اين سايت به معرفي يک ژورنال در زمينه حسابداري به نام CPA پرداخته مي‌شود. حسابداري، حسابرسي، مديريت مالي، تجارت، تکنولوژي، مطالب طبقه‌بندي شده، امکانات جستجو و ثبت نام در سايت، معرفي اهداف سايت، آرشيو مجله و مطالب مجله منتشر شده فعلي را مي‌توان از عناوين مطرح شده در سايت نام برد.

 

 

http://aicpa.org/pubs/jofa/joahome.htm

 

ژورنال ONLINE حسابرسي را مي‌توان در اين سايت مشاهده کرد. در سايت امکانات جستجو در مطالب فراهم آمده است، هم‌چنين مطالبي درباره حسابداري و حسابرسي، مقالات و شماره‌هاي پيشين ژورنال را مي‌توان در سايت مطالعه نمود. اين ژورنال کار خود را از 100 سال پيش تا کنون ادامه داده است. فهرست مطالب شماره اخير، آرشيو شماره‌هاي قبلي و اطلاعاتي درباره ژورنال را مي‌توان از ساير عناوين مندرج در اين سايت نام برد.

 

http://www.mefa.gov.ir/index.asp

 

اين سايت، سايت رسمي‌وزارت امور اقتصاد و دارايي ايران مي‌باشد. در اين سايت مي‌توان خبرها و رويدادهاي اتفاق افتاده در زمينه کاري اين وزارت خانه را مشاهده کرد. تاريخچه وزارت خانه، اهداف و وظايف، سياست‌ها، مسئولين، تحول اداري، معرفي بانک توسعه، خدمات داخلي وزارت خانه، چارت سازماني، زير مجموعه‌ها، مؤسسات وابسته، دريافت فرم‌هاي مورد عمل، مستندسازي روش‌هاي انجام کار، آگهي‌ها، اخبار اقتصادي، اخبار فناوري اطلاعات، اخبار انتصابات، بخشنامه‌ها، موافقت نامه‌ها، آرشيو، امکانات جستجو در سايت، ماليات مستقيم،  محاسبات عمومي‌، برنامه پنج ساله سوم، سرمايه گذاري، مصوبات، لوايح، معرفي پروژه‌ها، کتابخانه. معرفي Link‌هاي ديگر را مي‌توان از عناوين مندرج در اين سايت نام برد.

 

http://accountancy.blogsky.com/

 

حسابرسي و روش‌هاي انجام آن را مي‌توان در اين وبلاگ مورد مطالعه قرار داد. امکان پرسش و پاسخ در زمينه حسابداري، آرشيو مطالب، Link‌هاي پيشنهادي، آموزش اصول حسابرسي و حسابداري و مقالاتي در زمينه حسابداري را مي‌توان از ساير مطالبي نام برد که در اين سايت به چشم مي‌خورد.

 

http://www.iacpas.org/

 

جامعه حسابداران رسمي‌ايران مبادرت به تأسيس اين سايت به منظور اطلاع‌رساني و معرفي فعاليت‌هاي خود نموده اند. در اين سايت امکان ثبت نام و عضويت براي حسابداران رسمي‌فراهم آمده است، هم‌چنين مطالب آموزشي درباره حسابداري، اخبار و گزارش آخرين رويدادها در زمينه حسابداري و نيز معرفي و توضيحاتي درباره انجمن را مي‌توان در اين سايت مشاهده نمود.

 

http://www.iranianica.com/

 

حسابداران خبره ايران نام انجمني از حسابداران رسمي‌و کارکشته ايراني است که در اين سايت به معرفي خود و فعاليت‌هاي انجام گرفته در آن انجمن مي‌پردازند. در اين سايت به معرفي ماه‌نامه حسابدار که توسط اين انجمن منتشر مي‌شود پرداخته شده است، هم‌چنين معرفي انجمن و تاريخچه آن، ارکان انجمن، اعضاي انجمن، مؤسسات حسابرسي، انتشارات انجمن، آموزش و سمينارهاي برپا شده توسط انجمن را مي‌توان از عناوين مطرح شده در سايت نام برد.

 

http://www.accountingresearchmanager.com/

 

در سايتي که در اين‌جا به معرفي آن پرداخته  مي‌شود مؤسسه آموزشي و تحقيقاتي CCH به معرفي خود و ارائه مطالبي درباره فعاليت‌هايي که در آن انجام مي‌شود مي‌پردازد. اهمّ فعاليت‌هاي سايت درزمينه حسابداري و امور مالياتي مي‌باشد. مي‌توان تحقيقات، مقاله‌ها، اخبار، امکانات عضويت در سايت، مرکز آموزش الکترونيک حسابداري و مطالب ديگر در اين زمينه را در اين سايت مشاهده نمود.

 

www.aprido.com/accounting.php

 

استانداردها و قوانين بين‌المللي حاکم بر اصول و روابط حسابداري و حسابرسي را مي‌توان در اين سايت مشاهده کرد. اين سايت به ارائه کليه اصول و قواعد حاکم بر زيرمجموعه‌هاي مختلف اين علم مي‌پردازد.

 

http://aaahq.org/pubs/acctrev.htm

 

اين سايت به انجمن حسابداري امريکا AAA تعلق دارد. در اين سايت ژورنال تخصصي منتشر شده توسط اين انجمن معرفي مي‌شود که مي‌توان از آن براي مطلع شدن از آخرين اخبار و تغييرات درباره حسابداري در جهان بهره برد. هم‌چنين سايت‌هايي در اين سايت معرفي  شده اند که مي‌توان از آن‌ها نيز براي کسب اطلاعات بيش‌تر در اين زمينه استفاده کرد.

 

http://higher.waldenu.edu/

 

در اين سايت به معرفي دپارتمان حسابداري دانشگاه WALDEN پرداخته مي‌شود. برنامه‌هاي آموزشي، معرفي هيأت علمي‌دانشکده حسابداري و تحقيقات انجام گرفته در دانشکده از عناوين مندرج در سايت مي‌باشند.

 

http://www.accounting.utoledo.edu/

 

دپارتمان حسابداري دانشگاه Toledo را مي‌توان در اين سايت مشاهده نمود. آموزش در مؤسسه، برنامه‌هاي آموزشي، مجله‌هاي منتشر شده درباره حسابداري، دانشجويان، فارغ التحصيلان، آزمون‌هاي پيشرفته و Link‌هاي معرفي شده را مي‌توان از عناوين مندرج در سايت نام برد.

 

www.accountancymagazine.com/

 

سايتي که در اين‌جا به معرفي آن پرداخته مي‌شود مربوط به مجله حسابداري به نام Accountancy Magazine مي‌باشد. در اين سايت مي‌توان به مطالب آخرين شماره مجله، آرشيو شماره‌هاي پيشين، اخبار، مقالات تجاري، گزارش‌هاي مالي، تمرينات، امور مالياتي، تکنولوژي، قوانين و برنامه‌ريزي جهاني، Index الفبايي مطالب مجله، امکانات جستجو در سايت، امکان ثبت نام در سايت، Link  به سايت‌هاي مرتبط، گزارش از بورس جهاني، آموزش روش‌هاي نوين حسابداري و مطالب آموزشي و تحقيقاتي دسترسي پيدا کرده و از آن‌ها بهره برد.

 

                                    


موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، سرگرمی.. ، آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 3 مهر 1393برچسب:, | 1:44 قبل از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

مدیریت ریسک کاربرد سیستماتیک سیاست‌های مدیریتی، رویه‌ها و فرایندهای مربوط به فعالیت‌های تحلیل، ارزیابی و کنترل ریسک می‌باشد. مدیریت ریسک عبارت از فرایند مستندسازی تصمیمات نهایی اتخاذ شده و شناسایی و به‌کارگیری معیارهایی است که می‌توان از آنها جهت رساندن ريسك تا سطحی قابل قبول استفاده کرد.

تعاریف

از طرف ، مدیریت ریسک به عنوان یکی از دوازده سطح اصلی «کلیات دانش مديريت پروژه» معرفی شده‌است. در تعریف این موسسه، مدیریت ریسک پروژه به فازهای شناسایی ریسک، اندازه گیری ریسک، ارائه پاسخ (عکس العمل در مقابل ریسک) و کنترل ریسک تقسیم شده‌است. در این تعریف، مدیریت ریسک پروژه عبارت است از «کلیه فرایندهای مرتبط با شناسایی، تحلیل و پاسخگویی به هرگونه عدم اطمینان که شامل حداکثرسازی نتایج رخدادهای مطلوب و به حداقل رساندن نتایج وقایع نامطلوب می‌باشد».

در منابع مختلف، تعاریف دیگری نیز ارائه شده‌است. بنا بر نظر بوهم مدیریت ریسک فرایندی شامل دو فاز اصلی است؛ فاز تخمین ریسک (شامل شناسایی، تحلیل و اولویت بندی) و فاز کنترل ریسک (شامل مراحل برنامه ریزی مدیریت ریسک، برنامه ریزی نظارت ریسک و اقدامات اصلاحی) می‌باشد. بنا به اعتقاد فیرلی مدیریت ریسک دارای هفت فاز است: ۱) شناسایی فاکتورهای ریسک؛ ۲) تخمین احتمال رخداد ریسک و میزان تأثیر آن؛ ۳) ارائه راهکارهایی جهت تعدیل ریسک‌های شناسایی شده؛ ۴) نظارت بر فاکتورهای ریسک؛ ۵) ارائه یک طرح احتمالی؛ ۶) مدیریت بحران؛ ۷) احیا سازمان بعد از بحران.

موسسه مهندسی نرم افزار، به عنوان یکی از سازمانهای پیشرو در ارائه روشهای جدید در مدیریت پروژه‌های نرم افزاری، به مدیریت ریسک پروژه به عنوان فرایندی با ۵ فاز مجزا نگاه می‌کند (شناسایی، تحلیل، طراحی پاسخ، ردیابی و کنترل) که با یک سری عملیات انتقال ریسک مرتبط است.

موسسه مدیریت پروژه، در راهنمای خود در مورد کلیات دانش مدیریت پروژه (نسخه سال ۲۰۰۰)، برای فرایند مدیریت ریسک پروژه شش فاز را معرفی کرده‌است: ۱) برنامه ریزی مدیریت ریسک، ۲) شناسایی، ۳) تحلیل کیفی ریسک، ۴) تحلیل کمّی ریسک، ۵) برنامه ریزی پاسخ ریسک و ۶) نظارت و کنترل ریسک. کلیم و لودین، برای مدیریت ریسک یک فرایند چهار مرحله‌ای را معرفی کرده‌اند (شناسایی، تحلیل، کنترل و گزارش) که در موازات چهار قدم معروف دمینگ در مدیریت پروژه (برنامه ریزی، اجرا، بررسی و عمل) قرار می‌گیرند.

چاپمن و وارد، یک فرایند مدیریت ریسک پروژه کلی را ارائه کرده‌اند که از نه فاز تشکیل شده‌است: ۱) شناسایی جنبه‌های کلیدی پروژه؛ ۲) تمرکز بر یک رویکرد استراتژیک در مدیریت ریسک؛ ۳) شناسایی زمان بروز ریسک ها؛ ۴) تخمین ریسکها و بررسی روابط میان آنها؛ ۵) تخصیص مالکیت ریسکها و ارائه پاسخ مناسب؛ ۶) تخمین میزان عدم اطمینان؛ ۷) تخمین اهمیت رابطه میان ریسک¬های مختلف؛ ۸) طراحی پاسخها و نظارت بر وضعیت ریسک و ۹) کنترل مراحل اجرا.

کرزنر، مدیریت ریسک را به صورت فرایند مقابله با ریسک تعریف کرده و آن را شامل مراحل چهارگانه زیر می‌داند: ۱) برنامه ریزی ریسک، ۲) ارزیابی (شناسایی و تحلیل) ریسک، ۳) توسعه روشهای مقابله با ریسک و ۴) نظارت بر وضعیت ریسکها.

مراحل اصلی در پیاده‌سازی مدیریت ریسک

بسیاری از پروژه‌ها که فرض می‌شود تحت کنترل هستند، با ریسک به عنوان رخدادی شناخته‌نشده روبرو گردیده و کوشش می‌کنند آن را کنترل کنند. اکثر پروژه‌ها چنین رخدادهایی را به خوبی از سر رد می‌کنند ولی با یک تلاش جامع مدیریت ریسک ، رویدادهای ریسک قبل از وقوع، شناسایی و کنترل می‌گردند و یا برنامه‌ای تهیه می‌شود که در زمان وقوع این رویدادها با آنها مقابله کند.

با درنظر گرفتن این مفاهیم پایه‌ای، امکان مقابله با ریسک به وجود می‌آید . لذا ابتدا باید نسبت به شناسایی ریسک‌های محتمل پروژه اقدام کرد. این کار با دسته‌بندی ساختار کارها و با پرسش چند سوال از خود و یا اعضای گروه پروژه ، امکان‌پذیر است. مثلاً : درموقع نیاز به منبعی یا منابعی که در دسترس نیستند چه اتفاقی خواهد افتاد ؟ اگر کنترلی در مورد مولفه‌ای که بر پروژه اثرگذار است نداشته باشیم چه اتفاقی می‌افتد ؟ بدترین سناریو چیست ؟ چه چیزی باعث آن می‌گردد ؟ چه قدر وقوع این اتفاق محتمل است ؟ عواقب آن چیست ؟

ممکن است سوالهای دیگری نیز به ذهن شما خطور کند که البته این سوالها سرآغاز خوبی است که شما را در مسیر درست هدایت کند . هرچیزی که به مغز شما خطور می‌کند فهرست کنید ، سپس در مرحله بعد تعیین کنید که آیا نیاز به مقابله و پیشگیری ریسک است و یا بایستی تا زمان وقوع آن صبر کرد . اگر ریسک‌ها را مشخص کنید و تصمیم بگیرید که هیچ عملی نباید انجام گیرد باز بهتر از آن است که آنها را شناسایی نکرده باشید . پس از این مرحله تمام ریسک‌های شناسایی شده را کمی کنید ؛ ابتدا ریسک‌ها را دسته‌بندی و سپس احتمال وقوع هر ریسک را تعیین کنید . برای تخصیص مقادیر احتمالی به ریسک‌ها از مقادیر پیشنهادی زیر می‌توانید استفاده کنید :

قریب الوقوع بزرگ‌تر از ۸۵٪

بالا = ۸۵٪

محتـــــمل = ۶۰٪

متوسط = ۵۰٪

ممــــــکن = ۴۰٪

پایین = ۱۵٪

غیرمحتـمل = ۱۵٪

اکنون احتمال وقوع هر ریسک قابل محاسبه‌است . راه دیگر ، نسبت دادن درصد وزنی به هریک از ریسک‌هاست . مشکل اصلی این روش آن است که همواره داده‌های تجربی به اندازه کافی در دسترس نیستند تا این کار به دقت انجام گیرد . در این روش معمولاً افراد باتجربه‌ای مبادرت به این کار می‌کنند که تجارب جامعی از انواع رویدادها در پروژه‌های مختلف کسب کرده‌اند ؛ مجموع درصدهای تخصیصی به رویدادها بایستی صد باشد .

در مرحله بعد به هر ریسک ، یک مقدار نسبت دهید . این مقدار می‌تواند در صورت نیاز برحسب هزینه و یا زمان باشد ؛ به عنوان مثال اگر هدف تعیین زمان اتمام پروژه‌است ، هر ایده‌ای در مورد مدت زمان فعالیتها می‌تواند یک سناریوی ریسک محسوب شود . در این مرحله می‌توان مقدار حقیقی ریسک را با محاسبه حاصلضرب مقادیر تخصیص داده شده به ریسک و احتمال وقوع آن به دست آورد و با توجه به نتایج حاصل می‌توان نسبت به انجام عملی یا به تعویق انداختن آن تصمیم‌گیری نمود . بعد از انجام مراحل مدیریت ریسک ، می‌توانید فرایندهای نگهداری مجموعه ریسک را آغاز کنید . برای این کار بازنگری دوره‌ای ریسک را آغاز کنید که مبتنی بر پیچیدگی و مدت پروژه و وقوع تغییرات پروژه‌است .

آغاز اجرای این کار ممکن است بیهوده و هزینه‌زا به نظر آید اما چنانچه یکبار این کار را انجام دهید و ریسک‌ها را شناسایی و به صورت کمی آنها را کنترل کنید در آن صورت به ارزش مدیریت ریسک پی خواهید برد . بنابراین در مرحله نخست اقدام به شناسایی ریسک‌های پروژه در بالاترین سطح WBS کنید و از اینکه راه به سطوح پایینتر می‌یابید نگران نباشید . بعد از چند بار انجام این کار ، مساله خیلی واضح‌تر خواهد شد .

ما در دنیای مخاطرات ریسک زندگی می‌کنیم . باید ریسک‌ها را تحلیل کنیم ؛ اگر با آنها برخورد داریم باید آنها را شناسایی و در مجموع تمام ریسک‌ها و عواید آنها را باید ارزیابی کنیم . منافع حاصل از مدیریت ریسک ممکن است تا غلبه پروژه بر آن ملموس نباشد اما به خاطر داشته باشید که کسی که از برنامه‌ریزی اجتناب کند به طور حتم برنامه شکست پروژه خود را طرح‌ریزی نموده‌است !


موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 3 مهر 1393برچسب:, | 1:41 قبل از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

 

نرم افزار حسابداری رافع محصول شرکت مفتاح رایانه یکی از قدرتمند ترین نرم افزارهای حسابداری تحت ویندوز میباشد. قابلیت های و ویژگی های این نرم افزار عبارتنداز:

امكانات سیستم حسابداری:
تعریف و تدوین کدینگ و سرفصلهای حسابداری در سه سطح کل ، معین و تفضیلی بطور دلخواه
تعیین و تخصیص تبصره های خاص به سیستم اتوماتیک از جهت قابلیتهای ویژه همچون :
آرتیکل های تشکیل دهنده اسناد بدهکاران و بستانکاران تجاری ، سرفصل های ثابت و متغیر، نحوه مرتب سازی ستون بدهکاران و بستانکاران در سند حسابداری
تعریف و تدوین کلیشه اسناد برای صدور اسناد حسابداری اتوماتیک
تنظیم و تعریف تفضیلی ها بطور شناور و یا وابسته به معین های مختلف توسط کاربر بطور دلخواه
ثبت اسناد حسابداری در سه مرحله پیش نویس ، موقت ، دائم
کپی از یک یا چند سند دیگر در سند جاری
کپی از آرتیکل های سند حسابداری در سند جاری
تعریف صندوق های شرکت به تعداد دلخواه
صدور سند افتتاحیه به صورت دستی یا خودکار و انتقال مانده ها از دوره مالی قبل
بستن حسابهای موقت و صدور کاربرگ و سند اختتامیه به صورت خودکار در پایان دوره مالی
مرتب سازی آرتیکل های اسناد و مدیریت چاپ آنها بر مبنای روال مشخص شده توسط کاربر
درج شرح های تکمیلی علاوه بر شرح آرتیکل در اسناد حسابداری جهت درج شرح های اختصاصی
جستجو و مرتب سازی آرتیکل اسناد بر اساس عناصر تشکیل دهنده اسناد مالی
صدور قبوض دریافت و پرداخت و نحوه تسویه حساب به صورتهای نقد ، چک ، حواله های بانکی و یا تنخواه گردان و تایید اسناد دریافتنی و پرداختنی در بخش چک و بانک
دریافت و پرداخت اسناد دریافتنی و پرداختنی به صورت ترکیبی از نقد و چک و حواله بانکی
صدور و چاپ رسید دریافت و پرداخت
چاپ اسناد حسابداری در سه فرمت
قابلیت شماره دهی و شکل دهی خودکار اسناد بر اساس تاریخ
ثبت دفاتر بطور اتوماتیک با توجه به اسناد تراز
دسترسی به سند و پیوست مربوطه از طریق دفاتر حسابداری
مدیریت گزارشگیری و شکل دهی دفاتر توسط کاربر و...

 

مراحل نصب و فعال سازی برنامه

 1- پس از بازنمودن برنامه آنرا نصب نمائيد

2- فايل هاي موجود در پوشه crak را كپي نمائيد .

3- - بر روي آيكون برنامه رافع در دسكتاپ راست كليك نموده گزينه find target را باز نمائيد .

4- فايل هاي كپي شده را در آن مسير past نمائيد .

5- - پس از اين مراحل بر روي آيكون برنامه در دسكتاپ كليك نموده برنامه قابل اجرا خواهد بود . رمز

ورودي اوليه برنامه عدد ۱ مي باشد .

 

                                    دانلود


موضوعات مرتبط: سرگرمی.. ، آموزشی.. ، نمونه سوالات.. ، دانلود نرم افزار ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : سه شنبه 1 مهر 1393برچسب:, | 1:23 قبل از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

هجینگ ارز چیست؟

هجینگ ارزی به عملیاتی گفته می شود که طی آن، بازرگانان برای اینکه از افزایش نرخ برابری ارز نسبت به پول ملی متضرر نشوند، اقدام به خرید ارز زودتر از موعد می کنند تا خود را در مقابل ریسک نوسانات نرخ ارز پوشش دهند.

کاربردهای هجینگ ارزی برای پوشش نوسانات نرخ ارز :

يكی از مشكلات صادركنندگان و واردكنندگان تغييرات نرخ ارز است كه موجب ضرر وزيان اين گروه می‌شود. به عنوان مثال يك صادر‌كننده كالايی را صادر كرده و قرار است پول آن را به صورت ارز بعد از چند ماه دريافت كند اما اين صادركننده نگران است بعد از اين مدت قيمت ارز كاهش پيدا كند و درنتيجه موجب ضرر و زيان می‌شود.از طرفی گاهی يك وارد كننده نيز می‌خواهد قيمت كالای وارداتی خود را بعد از چند ماه بپردازد اما نگران است بعد از ين مدت نرخ ارز بالا رود و نتواند به تعهداتش عمل كند.
به عبارت ديگر، هجينگ نوعي قرارداد آتي محسوب مي‌شود كه به معني خنثي سازي ريسك موجود در يك بازار با استفاده از ريسك متضاد در بازاري ديگر است.
قرارداد هجينگ امروزه در بازارهای بين‌المللی به عنوان قراردادهای «فيوچرز» يا آتی‌ها مطرح است  يا از طرفی قرارداد اختيار خريد يا اختيار فروش نيز نوعی قرارداد هجينگ است.
يكي از متداول ترين شقوق قراردادهاي آتي براي مديريت انواع ريسك‌ها، دور نگاه داشتن فعالان اقتصادي از ريسك‌هاي ناشي از نوسانات ارزش پول است كه عموما در قالب ابزار هجينگ مديريت مي‌شود.
با توجه به شرايط ارزي كشور "هجينگ ارزي " ابزار جديدي براي كاهش و جبران ريسك توليد‌كننده و صادركننده تلقي مي‌شود.
ماهيت قرارداد هجينگ: اين قرارداد به اين صورت است كه يك صادركننده بعد از مدتی پول خارجی به دستش خواهد رسيد و اكنون نگران است ارزش آن پول كاهش يابد، بنابراين قرارداد «فيوچرز» و يا قرارداد اختيار فروش را با كسی منعقد و آن فرد نيز متعهد می‌شود در سررسيد مشخص مقدار معينی ارز را از فرد مذكور به يك مبلغ مشخص خريداری كند، يا به عنوان مثال يك واردكننده می‌خواهد در شش ماه آينده كالايي را وارد كند كه بابت اين واردات نياز به ارز دارد، اما نگران است قيمت ارز بالا رود، در نتيجه وی می‌آيد از اختيار خريد استفاده كرده و يك قرارداد خريد ارز را با كسی منعقد كرده يا از قرارداد فيوچرز ارز استفاده می‌كند به اين معنا كه شخصی متعهد به فروش مقدار معينی ارز به مبلغ مشخصی می‌شود.
"هجينگ " در صورت تصويب شوراي پول و اعتبار پوششي براي نوسانات نرخ ارز در مقابل ريال خواهد بود،البته بايد تاكيد كرد كه هم‌اكنون مشكلي در مورد مبادلات ارز به ارز در شبكه بانكي وجود ندارد و فقط مشكل ارز به ريال در اين بازار مشاهده مي‌شود.
به دليل وجود نوسانات در بازار ممكن است "توليد كننده " و "بانك عامل " تحت تاثير قرار گيرند به همين دليل بايد مكانيزمي ايجاد شود كه اين پوشش را براي مبادلات بوجود آورد و معاملات آتي ارز را امكان پذير كند.


موضوعات مرتبط: آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : سه شنبه 25 شهريور 1393برچسب:, | 2:47 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

یکی از دغدغه های انسان‌ها به ویژه مدیران و کارآفرینان زمان‌بندی و برنامه‌ریزی صحیح است. مدیری را در نظر بگیرید که به دلیل مشغله‌ی فراوان، قرار‎های ملاقات و یا تلفن‌های کاری متعددی را در برنامه کاری خود دارد و همیشه اتفاقات غیر منتظره مثل یک قرار ملاقات ناگهانی یا یک جلسه اضطراری در کمین مدیران است. یک مدیر برای آنکه بتواند در سمت خود به موفقیت دست یابد باید برنامه‌ریزی دقیقی برای امور روزانه، هفتگی و حتی ماهانه خود داشته باشد تا خودش را در برابر بی‌برنامگی ها در امان بدارد.
در این مقاله با استفاده از ۶ تکنیک، روش برنامه ریزی صحیح را بررسی می‌نماییم تا بتوانیم امور زندگی و کاری خود را با دقت و برنامه‌ی صحیح به سمت موفقیت نیل دهیم.

1- اهدافتان را واقعی و دست‌یافتنی انتخاب کنید و بر اهدافتان تمرکز کنید
اهداف شما مانند چراغی است که مسیر تاریک روبرویتان را روشن میکند تا در رسیدن به آنچه میخواهید موفق گردید. اطمینان حاصل کنید که اهدافتان دست یافتنی و دور از دسترس نیست. همیشه  اهدافتان را در جلوی رویتان تصور کنید تا فراموششان نکنید و بر روی آنها تمرکز کنید.

۲- یک تقویم داشته باشید و از آن نگهداری کنید، همیشه!
مهم نیست یک تقویم قدیمی رومیزی داشته باشید یا یه یک سر‌رسید ساده یا یک اپلیکیشن تقویم که با همه‌ی دیوایس‌های شما همگام(sync) شده باشد، مهم این است که از تقویمتان مداوما استفاده کنید.


۳- اولویت‌های خود را در ابتدای روز مشخص کنید
در ابتدای هر روز کاری ۲۰ دقیقه را به اولویت بندی کارهای خود اختصاص دهید. این زمان را فقط برای خودتان و تنها خودتان قرار دهید؛ تلفن هایتان را روی منشی تلفنی دایورت کنید، میل‌باکس خود را ببندید و به طور کلی تمام مشغله ها و برنامه هایتان را فراموش کنید. مهمترین برنامه‌ی شما در حال حاضر اولویت بندی است. اگر فکر میکنید این ۲۰ دقیقه را نمیتوانید برای خود در ابتدای صبح فراهم کنید، هر روز یک قرار ملاقات ۲۰ دقیقه ای با خودتان در محل تقویمتان تنظیم کنید!

۴- اولویت هایتان را اولویت بندی کنید
کارهای با اولویت بالا را اول و کارهای با اولویت پایین تر را در انتها قرار دهید. شاید این کار کمی اضافی به نظر برسد. اما حقیقت آن است که انسان ها تمایل دارند کارهای راحت تر را در ابتدا انجام دهند و کارهای سخت را به بعدا موکول کنند. اما بعدا هیچ وقت وجود ندارد! بنابراین کارهایی که پر‌اهمیت‌ترو زمان‌بر‌تر هستند را ابتدا انجام دهید‍‍.  فراموش نکنید که انرژی اول وقت خیلی بیشتر از سایر اوقات است.

5-  در پایان هر روز کارهای نا‌تمام خود را به پایان برسانید
در پایان وقت کاری خود ۲۰ دقیقه را برای پایان دادن به کارهای ناتمام جزئی مثل چک کردن ایمیل‌ها، گوش دادن به پیغام های صوتی و یا ارجاع دادن پرونده ها و نامه ها به دیگر همکارانتان، اختصاص دهید. کارهای ناتمام و جزئی که اغلب تعدادشان زیاد است بیشتر از کارهای بزرگ ذهن ما را درگیر میکند. این تکنیک کمک میکند تا ذهنمان را از دغدغه های کارهای جزئی پاک کنیم و به کارهای بزرگ بهتر و بیشتر بیاندیشیم.

۶- محیط کاریتان را مرتب کنید
مطمئنا در یک محیط نامرتب و کثیف نمیتوان به خوبی تمرکز کرد. نمود محیط کاری و حتی محتویات درون کیف شما در ذهن شما اشکار خواهد شد. اگر همه چیز مرتب و سر جایش باشد، ذهن شما هم مرتب تر و راحت تر درگیر مسائل میشود تا اینکه دغدغه ذهن شما یافتن یک خودکار در بین انبوهی از کاغذهای روی میزتان باشد! در پایان هر روز محیط کاری خود را مرتب کنید تا روز بعد را با یک حس توام با پاکیزگی و انرژی مثبت آغاز کنید.

چرا باید به برنامه ریزی بها دهیم؟ زیرا بسیاری از بحران ها، موارد اضطراری و مواردی که سخت قابل کنترل اند، همیشه وجود دارند و یک مدیر باید بتواند با برنامه ریزی صحیح از عهده ی کارهای قابل کنترل بربیاید تا زمان بیشتری را برای مواردی که سخت قابل کنترل اند صرف نماید. برنامه ریزی به دسته بندی صحیح دغدغه های ذهنی و مواجهه با آن ها کمک میکند.



موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : سه شنبه 25 شهريور 1393برچسب:, | 12:20 قبل از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

 

در سال 1385 كميته تدوين استانداردهاي حسابداري و حسابرسي سازمان حسابرسي اقدام به تدوين و يا تجديد نظر در برخي از استانداردهاي حسابداري و حسابرسي به شرح زير نموده كه اطلاع از متن كامل استانداردهاي مزبور جهت  به كارگيري آن در حسابرسيها، براي اعضاي جامعه ضرورت دارد.

متن كامل استانداردهاي مزبور از طريق سايت جامعه، سايت سازمان حسابرسي و يا تهيه نشريه مزبور (‌انتشارات سازمان حسابرسي) در دسترس مي باشد.

استانداردهاي حسابداري

استاندارد حسابداري شماره 4

ذخاير، بدهيهاي احتمالي و دارائيهاي احتمالي (‌تجديدنظر شده)

اين استاندارد در تيرماه 1385 تصويب شده و در مورد كليه صورتهاي مالي كه دوره مالي آنها از تاريخ 1/1/1385 و بعد از آن شروع مي شود، لازم الاجراست.

دليل تجديد نظر در استاندارد :

اين تجديدنظر با هدف هماهنگي بيشتر با استانداردهاي بين المللي حسابداري و بهبود استاندارد قبلي، انجام شده است.

تغييرات اصلي:

-  در اين استاندارد، عنوان ذخاير،‌بدهيهاي احتمالي و دارائيهاي احتمالي جايگزين عنوان پيشامدهاي احتمالي شده است.

در استاندارد جديد تعاريفي براي ذخيره، بدهي احتمالي و دارائيهاي احتمالي ارائه شده است. اما در استاندارد قبلي تنها پيشامد احتمالي تعريف شده بود.

 

-  در استاندارد قبلي، ايجاد بدهي يا كاهش دارايي در اثر رويدادهاي آتي به سه گروه محتمل، ممكن و بعيد تقسيم شده بود در استاندارد جديد تعهدات محتمل در قالب ذخيره تعريف شده است و تعهدات ممكن و بعيد نيز در زمره بدهيهاي احتمالي تلقي شده است.

-  در اين استاندارد، محاسبه ارزش فعلي براي شناسايي ذخيره در صورت با اهميت بودن اثر ارزش زماني پول، الزامي شده است.

در استاندارد جديد ، الزاماتي در مورد قراردادهاي زيان بار و مخارج تجديد ساختار ارائه گرديده است.

هدف:

هدف اين استاندارد، اطمينان از بكارگيري معيارهاي شناخت و مباني اندازه­گيري مناسب در مورد ذخاير، بدهيهاي احتمالي و دارائيهاي احتمالي و نيز افشاي اطلاعات كافي در يادداشت هاي توضيحي براي درك بهتر، ماهيت ، زمان بندي و مبلغ آن ها توسط استانداردهاي صورتهاي مالي مي باشد.

 

 


موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، آموزشی.. ، عکس نوشته.. ، استانداردهای حسابداری ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 6 شهريور 1393برچسب:, | 3:0 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

سرمایه گذاریها

مقدمه‌ 

استانداردهای حسابداری ایران عمدتاً با استانداردهای بین‌المللی مطابقت دارد، از جمله موارد مطابقت کامل، استاندارد حسابداری شماره 15 تحت عنوان<حسابداری سرمایه‌گذاریها>ست که با استاندارد بین‌المللی شماره 25 مغایرتی ندارد. براساس استاندارد حسابداری شماره 15، سود سهمی موجب تغییر در مبلغ دفتری سرمایه‌گذاری نمی‌شود. طبق همان استاندارد سرمایه‌گذاریهای کوتاه مدت سریع‌المعامله در بازار را می‌توان در صورتهای مالی به ارزش بازار منعکس کرد و سود یا زیان حاصل از تغییرات قیمت آنها را در طی دوره به حساب درامد یا هزینه دوره منظور نمود. از طرف دیگر براساس استاندارد حسابداری شماره 3 تحت عنوان <درامد عملیاتی>، سود حاصل از سرمایه‌گذاریهایی که به‌ روش ارزش ویژه ثبت نشده است، در زمان احراز حق دریافت توسط سهامدار، شناسایی می‌شود.این مقاله به ارائه مسائل، اشکالات یا ابهاماتی می‌پردازد که در مورد موضوعات بالا و کاربرد آنها وجود دارد.

 

هدفهای گزارشگری مالی‌


در ماه آوریل سال 1971 هیئت‌مدیره انجمن حسابداران رسمی امریکا(
AICPA)  برای تدوین چارچوب نظری حسابداری دو گروه تحقیق تعیین کرد که یکی از آن دو به نام کمیته تروبلاد(Trueblood) ، ماموریت یافت که هدفهای گزارشگری مالی را تدوین کند.

برخی از هدفهای صورتهای مالی که طبق گزارش کمیته تروبلاد تنظیم و ارائه شد به‌شرح زیر است:


 ارائه اطلاعاتی که مبنای تصمیمات اقتصادی قرار گیرد؛

 تامین نیازهای آن دسته از استفاده‌کنندگان که اختیار، توانایی یا منابع محدودی دارند و به ‌همین دلیل نمی‌توانند به‌راحتی اطلاعات مالی را به‌ دست آورند و به صورتهای مالی به‌عنوان یگانه منبع اطلاعات درباره فعالیتهای شرکت، اتکا می‌کنند؛
 ارائه اطلاعاتی سودمند به سرمایه‌گذاران تا آنها بتوانند جریانهای نقدی آینده را پیشبینی، مقایسه و ارزیابی کنند؛

 ارائه اطلاعاتی به استفاده‌کنندگان برای پیشبینی، مقایسه و ارزیابی قدرت سوداوری شرکت؛

 ارائه اطلاعاتی مفید برای قضاوت درباره توانایی مدیریت از نظر استفاده بهینه از منابع شرکت در جهت دستیابی به‌ هدف اصلی شرکت؛

 ارائه اطلاعات عینی و ذهنی درباره مبادلات اقتصادی و سایر رویدادها که برای پیشبینی، مقایسه و قضاوت درباره قدرت سوداوری شرکت مفید باشد؛

 ارائه وضعیت مالی به‌گونه‌ای که برای پیشبینی، مقایسه و ارزیابی قدرت سوداوری شرکت مفید باشد. این گزارش باید در مورد مبادلات شرکت و سایر رویدادها که بخشی از چرخه‌های ناقص ایجاد درامد هستند، اطلاعاتی را ارائه کند.

 

استانداردهای حسابداری‌


استانداردهای حسابداری، مقررات حاکم‌بر چگونگی انجام کار حسابداری هستند.

استانداردها به‌عنوان قواعد پایدار مورد پذیرش همگان قرار می‌گیرند، اما در عمل به‌طور دائم در تغییرند.

استانداردهای حسابداری معمولاً شامل سه بخش به‌شرح زیرند:


 شرح مسئله،

 بحث مستدل یا ارائه راههایی برای حل مسئله،

 ارائه راه‌حل مطلوب.


بنابراین بحث در مورد مسئله می‌تواند به روشن شدن ابعاد مختلف مسئله و در نتیجه ارائه راه‌حل مطلوبتر بینجامد.
یکی از دلایل تدوین استانداردها، ارائه اطلاعات روشن، قابل اعتماد، دارای ثبات رویه و مقایسه‌پذیر در مورد وضعیت مالی، نتایج عملیات و شیوه رفتار شرکت است. در ادامه، اشکالاتی که استاندارد شماره 15 با توجه به هدف تدوین استانداردها دربردارد مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

مفهوم درامد و سود


تعریف سود از نظر اقتصاددانانی مانند هیکس(
Hicks) ،که از نظر مفهومی و تعیین پایه روشهای شناسایی سود، مورد قبول حسابداران نیز قرار گرفته، این است که سود عبارت از میزان پولی است که اگر در طول یک دوره خرج شود، وضعیت شخص در پایان دوره مانند اول دوره باشد.

از تعریف فوق مفهوم نگهداشت سرمایه استخراج شده است. یکی از انواع مفاهیم نگهداشت سرمایه، مفهوم نگهداشت پول یا سرمایه مالی است که برحسب واحد پولی محاسبه می‌شود و درحال‌حاضر مبنای اصلی تدوین استانداردهای حسابداری قرار گرفته است.

با استفاده از مفهوم نگهداشت سرمایه مالی می‌توان گفت که سود عبارت از مبلغی است که شرکت می‌تواند پس از پایان دوره مالی به صاحبان سهام خود پرداخت کند و در میزان سرمایه صاحبان سهام از نظر پولی (مبلغ) تغییری ایجاد نشود. براساس مفاهیم نظری گزارشگری مالی، درامد عبارت است از افزایش در حقوق صاحبان سرمایه، به‌جز مواردی که به آورده صاحبان سهام مربوط می‌شود.

 

ویژگی سرمایه‌گذاریها


در بین مجموعه اقلامی که در ترازنامه تحت عنوان داراییها و بدهیها منعکس می‌شوند و مبلغ خالص آنها معادل حقوق صاحبان سهام شرکت است، مبالغ سرفصلهای داراییهای ثابت، داراییهای نامشهود، موجودی کالا و سرمایه‌گذاریها ممکن‌است با قیمت روز آنها متفاوت باشد. در تمام موارد فوق چنانچه خالص ارزش فروش کمتر از قیمت تمام شده و یا خالص ارزش دفتری باشد، باید برای مابه‌التفاوت ذخیره کاهش ارزش در حسابها منظور شود.

داراییهای ثابت، داراییهای مشهودی است که به‌منظور استفاده در تولید یا عرضه کالاها یا خدمات، اجاره به دیگران یا برای مقاصد اداری به وسیله واحد تجاری نگهداری می‌شود و انتظار می‌رود بیش از یک دوره مالی مورد استفاده قرار گیرد. در نتیجه داراییهای مذکور برای استفاده در فرایند عملیات نگهداری می‌شود و اصولاً هیچ قصد اولیه‌ای در مورد فروش و احتمالاً کسب سود حاصل از فروش آنها در واحد تجاری وجود ندارد. به‌همین دلیل و با توجه به اینکه برای انواع داراییهای ثابت استفاده شده و در شرایط مختلف، بازاری که بتوان براساس آن قیمت داراییهای استفاده شده را تعیین کرد وجود ندارد، شناسایی کاهش ارزش آنها عمدتاً برمبنای استهلاک منظور شده در دوران استفاده، مورد قبول قرار می‌گیرد و به‌جز در موارد غیرعادی که یک دارایی کلاً قابلیت استفاده خود را از دست می‌دهد، معمولاً موضوع لزوم منظور کردن ذخیره کاهش ارزش برای داراییهای ثابت مطرح نمی‌شود.

داراییهای نامشهود، داراییهای غیرپولی و فاقد ماهیت عینی است که به‌منظور استفاده در تولید یا عرضه کالاها یا خدمات، اجاره به دیگران یا برای مقاصد اداری با قصد استفاده طی بیش از یک دوره مالی توسط واحد تجاری تحصیل شده‌ است، مشروط بر آنکه قابل تشخیص باشد. همان‌طور که از تعریف مشخص می‌شود، هدف از تحصیل داراییهای نامشهود نیز فروش آنها و در نتیجه کسب درامد حاصل از آن نیست، بلکه این داراییها نیز وسیله‌ای برای انجام کار و فعالیتهای تجاری است و حتی اگر در صورت توقف عملیات واحد تجاری، داراییهای ثابت را بتوان به‌قیمتی که ممکن‌است کمتر از خالص ارزش دفتری آنها باشد، فروخت، در مورد داراییهای نامشهود ممکن‌است این امکان نیز پدید نیاید.

با آنکه ماهیت داراییهای ثابت و داراییهای نامشهود چنان است که عمدتاً در فرایند عملیات مورد استفاده و بهره‌برداری قرار می‌گیرد، در مورد هر دو دسته داراییهای مذکور نیز می‌توان از تجدید ارزیابی به‌عنوان یک نحوه عمل جایگزین در مقابل خالص ارزش دفتری آنها استفاده کرد.

موجودی کالا نیز دارایی‌ است که به‌قصد فروش به‌همان صورتی که خریداری شده و یا تبدیل و تکمیل و سپس فروش، نگهداری می‌شود و قصد واحد تجاری آن‌ است که در اثر فروش آن و نه در اثر نگهداری آن، به سود دست یابد. در نتیجه مقطع شناسایی درامد در مورد موجودیهای کالا، زمان فروش و انتقال مزایا و مخاطرات مالکیت آنها به خریدار تعیین شده است.

اما سرمایه‌گذاریها در این میان وضعیت دیگری دارد. طبق تعریف، سرمایه‌گذاری نوعی دارایی است که واحد سرمایه‌گذار برای افزایش منافع اقتصادی از طریق توزیع منافع (به‌شکل سودسهام، سود تضمین شده و اجاره)، افزایش ارزش یا سایر مزایا (مانند مزایای ناشی از مناسبات تجاری) نگهداری می‌کند. یعنی هدف از سرمایه‌گذاریها عمدتاً کسب سود ناشی از نگهداری آنهاست و در کنار آن نیز ممکن‌است سود ناشی از فروش آنها، درامدی برای واحد تجاری ایجاد کند.

با شرح فوق می‌توان چنین نتیجه گرفت که تنها دارایی که واحد تجاری، قصد کسب درامد یا سود از طریق نگهداری آن را دارد، سرمایه‌گذاریهاست و در نتیجه باید به سرمایه‌گذاریها با دید دیگری نگریست. در این نوشته فقط به <سرمایه‌گذاری در سهام سایر شرکتها> می‌پردازیم.

 

درامدهای مربوط به سرمایه‌گذاری در سهام سایر شرکتها


درامدهای سرمایه‌گذاری در سهام سایر شرکتها بدون در نظر گرفتن چگونگی شناسایی آنها به اشکال مختلف زیر حاصل می‌شوند:


 سود تقسیمی (نقدی)،

 سود سهمی،

 افزایش ارزش،

 فروش.


از میان درامدهای فوق بر طبق استانداردها، همه بر ثبت درامد ناشی از سود تقسیمی (نقدی) و فروش سرمایه‌گذاری در سایر شرکتها اتفاق نظر دارند.

اما در مورد درامد ناشی از سود سهمی و افزایش ارزش سرمایه‌گذاری در سایر شرکتها تردیدهایی وجود دارد. بر طبق استاندارد حسابداری سرمایه‌گذاریها در ایران تغییرات ارزش سرمایه‌گذاریها در مورد سرمایه‌گذاریهای سریع‌المعامله در بازار را می‌توان به حساب درامد (یا هزینه) منظور کرد. اما منظور نمودن سود سهمی به‌عنوان درامد مجاز نیست.

 

سود سهمی‌


کمیته رویه‌های حسابداری انجمن حسابداران رسمی امریکا معتقد است که سود سهمی، درامد دریافت‌کنندگان آن به حساب نمی‌آید و دلیل اعتقاد خود را تئوری تفکیک شخصیت ذکر می‌کند. این کمیته استدلال می‌کند که شرکت، یک شخصیت جداگانه است و تا هنگامی که چیزی از داراییهای شرکت جدا نشده باشد، هیچ‌گونه درامدی کسب نشده است.

 


موضوعات مرتبط: آموزشی.. ، استانداردهای حسابداری ، مقالات ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 4 شهريور 1393برچسب:, | 9:33 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

هموارسازی سود

بعضی از عوامل،مدیران شرکتها را در برخورد با مسائل تحریک نموده تا در نتیجه آن سود شرکتها

را هموار نمایند.مدیران این شرکتها تلاش می‏کنند از طریق هموارسازی(ساختگی)سود،رشد

سودآوری شرکتهای تحت مدیریت خود را یکنواخت نشان دهند.

هموارسازی سود چیست؟

هموارسازی سود نوعی عمل آگاهانه‏ است که توسط مدیریت و با استفاده از ابزارهای خاصی در حسابداری جهت‏ کاستن از نوسانات در سود انجام می‏گیرد.به‏ گفته لوپولد ای.بی. (Leopold.A.B.)

"هموارسازی سود بیشتر عملی سفسطه‏آمیز و موذیانه است و بندرت براساس دروغهای آشکار انجام‏ می‏گیرد،زیرا هموارسازی سود بیشتر در اثر تعبیر و تفسیر به دست آمده از اصول و استانداردهای پذیرفته شده حسابداری‏ حاصل می‏گردد.به بیان دیگر هموارسازی‏ سود در محدوده اصول و استانداردهای‏ پذیرفته شده حسابداری (GAAP) صورت می‏پذیرد".

در هموارسازی سود،به واسطه‏ جابه‏جایی‏ای که در درامد و هزینه‏ها انجام‏ می‏گیرد سود یک یا چند دوره مالی تغییر یافته و تعدیل می‏شود.در واقع می‏توان‏ گفت،هموارسازی سود،عمل عالمانه‏ای‏ است که توسط مدیریت انجام می‏پذیرد.در فرهنگ حسابداری کهلر تعریف‏ هموارسازی سود بدین‏گونه ارائه گردیده‏ است‏"هموارسازی سود عبارت است از هر شیوه طراحی شده به منظور حذف‏ بی‏نظمی داده‏ها،همانند پستی و بلندیهای‏ غیر معمول در منحنی‏ که می‏تواند نتیجه‏ شرایط غیر مستمر عملیاتی باشد".



موضوعات مرتبط: آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 4 شهريور 1393برچسب:, | 7:37 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

مفهوم وجوه نقد:

وجه نقد شامل پول نقد ومعادل آن(شبه پول) می باشد.

 

معادل وجه نقد:

سرمایه گذاریهای کوتاه مدت با قابلیت تبدیل بسیار زیاد به وجوه نقد که احتمال خطر کاهش در ارزش آن نا چیز بوده وبه آسانی وبدون ا طلاع قبل قابل تبدیل به مبلغ معینی وجه نقد باشد در مقابل جریانهای ورودی جریانهای خروجی قرار دارد که شامل عواملی همچون افزایش درداراییها

(به غیرازوجه نقد)کاهش دربدهیها و کاهش درحقوق صاحبان سهام می باشد.

روشهای محاسبه بهای تمام شده در سیستم ادواری:

۱)روش اولین صادره از اولین وارده                fifo

2)روش اولین صادره از آخرین وارده              lifo

3)روش میانگین موزون

۴)روش شناسایی ویژه

افزایش در هزینهای معوق-کاهش در هزینه های معوق+کاهش در پیش پرداخت هزینه-افزایش درپیش پرداخت هزینه+کلیه اقلام هزینه هابه جز هزینه های غیر نقد  بهره و مالیات =وجه پرداختی بابت هزینه ها

روش غیر مستقیم تهیه صورت جریان های نقدی:

درروش غیرمستقیم گردش وجوه نقد ناشی ازفعالیتهای عملیاتی از طریق تعدیل سودخالص بابت درآمدها هزینه ها وسود وزیانهای غیرعملیاتی که دراندازه گیری سودخالص اثر داشته اما تاثیری درموجودی نقد نداشتند محاسبه و گزارش

می شوند علاوه براین سود خالص باید بابت جریانهای ورود وخروج جریانهای نقد مرتبط با چرخه عملیات که انعکاس درصورت سود وزیان ندارد(تغیر در دارایی وبدهی های جاری)نیز تعدیل شود.

 

نحوه ارائه صورت گردش جریان وجوه نقد به روش غیر مستقیم:

قسمتی از تعدیلات لازم برای تبدیل سود خالص به گردش وجوه نقد ناشی از فعالیتهای عملیاتی:

فعالیتهای عملیاتی:

سود خالص(سود ویژه عملیاتی)

 اضافه می شود:

کاهش در حسابهای دریافتنی تجاری

کاهش در موجودیها

کاهش درپیش پرداخت هزینه

کاهش در سایراقلام دارایی جاری مرتبط با فعالیتهای عملیاتی

افزایش در مالیات بر درآمد پرداختنی

افزایش در حسابهای پرداختنی تجاری

هزینه استهلاک

کسر می شود:

افزایش در حسابهای دریافتنی تجاری

افزایش در موجودی کالا

افزایش در پیش پرداخت هزینه

کاهش در حسابهای پرداختنی تجاری

کاهش در مالیات بر درآمد پرداختنی

کاهش در سایر بدهیهای جاری مرتبط با فعالیتهای عملیاتی

 

صورت سود وزیان گردش سود وزیا ن انباشته وصورت سود وزیان جامع

صورت حسا ب سود وزیا ن شکل و نحوه ارائه آن:

صورت حساب سود وزیان را می توان به اشکال مختلف و باتوجه به مفاهیم مختلف درآمد تفکیک و طبقه بندی هزینه ها ارائه کرد در عمل صورت حساب سود وزیان به ۲ شکل متفاوت ارائه می شود که عبارتند از:

الف)شکل چند مرحله ای                       ب)شکل یک مرحله ای

 

شکل چند مرحله ای:

درشکل چند مرحله صورت حساب سود وزیان مبتنی بر طبقه بندی اقلام وتفکیک نتایج حاصل ازعملیات جاری ازنتایج فعالیتهای جنبی وغیر عملیاتی است.

طبقه بندی اقلام صورت سود وزیان:

۱)اقلام عادی             ۲)اقلام غیرعادی             ۳)اقلام استثنایی

اقلام عادی به ۲ دسته تقسیم می شوند:

 ۱)اقلام عادی عملیاتی                            ۲)اقلام عادی غیرعملیاتی

 

 

تغییرات حسا بداری:

با توجه به شرایط اقتصادی واجتماعی جامعه و نیاز استفاده کنندگان از گزارشهای مالی جهت انطباق هر چه بیشتر واحد مالی با شرایط جدید معمولا تغییراتی نیز در اصول و روشهای حسابداری انجام می گردد که عبارتند از:

۱)تغییر دراصول و روشهای پذیرفته شده حسابداری

۲)تغییر در برآورد حسابداری

۳)تغییر در شخصیت حسابداری واحد گزارشگر

 

تغییر در روش ارزشیابی موجودیها- تغییر در محاسبه استهلاک- تغییر در روش حسابداری قراردادهای بلند مدت پیمانکاری

 

حسا بداری موجودی کالا:

موجودیهای کالا مجموعه ای از اقلام مشهود است که دارای ۳ ویژگی زیر است:

۱)برای فروش در روا ل عادی عملیات طی دوره نگهداری می شود.

۲)به منظور ساخت و فروش محصول در فرآیند تولید قرار دارد.

۳)در تولید کالاها یا خدمات قابل فروش یا ارائه به صرف می رسد.

 

سیستم های ثبت و اندازه گیری مقادیر موجودیهای مواد و کالا:

مزایای صورت جریان های نقدی:

صورت جریانهای نقدی از ویژگیهای منحصر به فردی برخوردار بوده که مهمترین آن به شرج زیراست:

۱)قابلیت اتکا و مقایسه

۲)قابلیت فهم

۳)توجه به علایق دیگران

شکل ومحتوای صورت جریانهای نقدی

جریانهای ورودی وجه نقد عمدتآ ناشی از عوامل زیر است:

۱)کا هش در داراییها (غیر از موجودی نقد)

۲)افزایش در بدهی

۳)افزایش در حقوق صاحبان سهام

 

مفهوم وجوه نقد:

وجه نقد شامل پول نقد ومعادل آن(شبه پول) می باشد.

 

معادل وجه نقد:

سرمایه گذاریهای کوتاه مدت با قابلیت تبدیل بسیار زیاد به وجوه نقد که احتمال خطر کاهش در ارزش آن نا چیز بوده وبه آسانی وبدون ا طلاع قبل قابل تبدیل به مبلغ معینی وجه نقد باشد در مقابل جریانهای ورودی جریانهای خروجی قرار دارد که شامل عواملی همچون افزایش درداراییها

(به غیرازوجه نقد)کاهش دربدهیها و کاهش درحقوق صاحبان سهام می باشد.

 

طبقه بندی اقلام صورت جریا نهای نقدی:

درتهیه صورت جریانهای نقدی نیز همانند دیگر صورتهای مالی اقلام دارای ویژگی مشابه دریک گروه طبقه بندی شده و اقلامی که ویژگیهای متفاوتی دارند از یکدیگرتفکیک می شوند لذا اطلاعات صورت جریانهای نقدی عمدتآ به۵ سرفصل اساسی تقسیم می شود.

 

۱)فعالیت سرمایه گذاری:

دراین قسمت جریانهای ورودی وجه نقد کاهش در داراییهای بلند مدت و برخی ازداراییهای جاری(مثل اسناد دریافتنی غیر تجاری و سرمایه گذاری کوتاه مدتی ا ست که معادل وجه نقد تلقی می شود)است که ناشی ازفروش یا دریافتهای نقدی می باشد.مثالهایی از جریانهای ورود وخروج مربوط به این فعالیتها

الف)جریانهای نقد ورودی:

۱)وجه نقد حاصل از فروش سرمایه گذاری در سهام اوراق قرضه

۲)وجه نقد حاصل از فروش داراییهای بلند مدت

۳)دریافتهای نقدی مرتبط با اصل سپرده سرمایه گذاری بلند مدت بانکی

ب)جریانهای نقد خروجی:

۱)وجه نقد مصرف شده برای تحصیل سرمایه گذاری در سهام واوراق قرضه

۲)وجه نقد مصرف شده جهت خرید یا تحصیل داراییهای بلند مدت

۳)وجه نقد پرداختی بابت سپرده گذاری بلند مدت نزد بانکها

۴)اعطای وام اعتبار و تسهیلات مالی به دیگران

 

۲)فعا لیت های تامین ما لی:

جریانهای ورودی وجه نقد شامل افزایش دربخش عمده بدهیهای بلند مدت بخشی از بدهیهای اقلام جاری و همچنین برخی از اقلام حقوق صاحبان سهام می باشد.

نمونه هایی از جریانهای نقدی ورودی و خروجی مرتبط با این فعالیتها:

الف)ورودیها:

۱)وجه نقد حاصل ازانتشار سهام و اوراق قرضه

۲)دریافتهای نقدی ناشی ازاستقراض(اعم ازکوتاه مدت و بلند مدت)

ب)خروجیها:

۱)وجه نقد مصرف شده بابت بازخرید سهام اوراق قرضه

۲)وجه نقد مصرف شده بابت باز پرداخت اصل تسهیلات دریافتی

۳)وجه نقد مصرف شده بابت اقساط اجاره های بلند مدت

 

۳)فعا لیت های عملیاتی:

این دسته ازفعالیتها عبارتست ازفعالیتهای اصلی مولد درآمدعملیاتی واحد تجاری این فعالیت متضمن تولیدوفروش کالا وارائه خدمات بوده و هزینه ها ودرآمدهای مرتبط با آن در تعبین سودوزیان عملیاتی در صورت سودوزیان منظور می شود برای گزارشگری و افشای وجوه نقد ناشی از فعالیتهای عملیاتی دو روش تحت عناوین ۱)روش مستقیم       ۲)روش غیر مستقیم  ممکن است استفاده شود.

الف)روش مستقیم:

استفاده از این روش به نوعی تبدیل سودوزیان از مبنای تعهدی به مبنای نقدی تلقی می شود.

الف)جریانهای نقدی ورودی:

۱)وجوه نقد دریافتی از مشتریان بابت فروش کالا و انجام خدمات

۲)وجوه نقد دریافتی بابت اجاره محل حق الزحمه کارمزد و خدمات دیگر

ب)جریانهای نقد خروجی:

۱)وجوه نقد پرداختی به عرضه کنندگان کالا و خدمات

۲)پرداختهای نقدی به کارکنان تجاری

۳)وجه نقد پرداختی به ارائه کنندگان خدمات بیمه تبلیغات و…

۴)بازده سرمایه گذاریها و سود پرداختی با بت تامین ما لی:

الف)جریانهای نقد ورودی:

۱)سود وکارمزد دریافتی(بهره دریافتی)

۲)سود سهام دریافتی

ب)جریانهای نقد خروجی:

۱)سود کارمزد پرداختی(بهره پرداختنی)

۲)سود سهام پرداختنی

۳)حصه ای ازاقساط اجاره به شرط تملیک اجاره پرداختی که هزینه های تامین مالی محسوب

می شود.

افزایش بهره دریافتنی-کاهش بهره دریافتنی+درآمد بهره=وجوه نقد دریافتی بابت بهره وامهای اعطایی

افزایش سود سهام دریافتی-کاهش سود سهام دریافتی+درآمدحاصل ازسرمایه گذاری=دریافتی

 بابت سود سهام

افزایش در بهره پرداختنی-کاهش در بهره پرداختنی+کاهش در پیش پرداخت بهره-افزایش در پیش پرداخت بهره+هزینه بهره=وجوه دریافتی بابت هزینه ی وامهای دریافتی

۵)ما لیات بر درآمد:

پرداختی بابت مالیات به شرح زیر است:

کاهش پیش پرداخت مالیات-افزایش پیش پرداخت مالیات+افزایش ذخیره مالیات بر درآمد-کاهش ذخیره مالیات بر درآمد+هزینه مالیات=پرداختی بابت مالیات

روابطی که برای محا سبه اقلام صورت جریانهای نقدی در روش مستقیم درقسمت فعالیتهای عملیاتی ا ستفاده می شوند عبارتند از:

هزینه م.م-کاهش پیش دریافت فروش کالا-افزایش پیش دریافت فروش کالا+افزایش خالص حسابها واسناد دریافتنی تجاری-کاهش خا لص حسابها واسناد دریافتنی تجاری+فروش خالص=وجوه دریافتی ازمشتریان

کاهش پیش دریافت-افزایش پیش دریافت+افزایش حسابهای دریافتنی-کاهش حسابهای دریافتنی+درآمد مربوط=وجوه دریافتی بابت یک درآمد

کاهش درپیش پرداخت خرید-افزایش در پیش پرداخت خرید+افزایش در حسابها واسناد پرداختنی تجاری-کاهش در حسابها واسناد پرداختنی تجاری+خرید خالص=وجه پرداختی بابت خرید کالا

 

کاهش موجودی کالا-افزایش موجودی کالا+قیمت تمام شده کالای فروش رفته=خرید خالص


 نمونه سوالات  تستی و تشریحی وجه نقد در ادامه مطلب..


موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393برچسب:, | 9:22 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

حسابداری ذهنی، مطالعه موضوع چگونگی تفسیر افراد از اطلاعات برای اتخاذ تصمیم براساس تجزیه و تحلیل آنها از تاثیر حوادث رخ داده در ذهنشان می‌باشد ‌که ممکن است از اصل عمومی ‌منطقی بودن تخطی شود. حسابداری ذهنی شناخت بیشتر روانشناسی انتخاب است. در حسابداری ذهنی ما به دنبال درک توضیح اثرات احساسات انسانی در فرایند تصمیم‌گیری هستیم. انسان‌ها تمایل به نگهداری حوادث خاص در ذهن خود به صورت تصورات دارند، این تصورات برخی مواقع بیشتر از خود حوادث روی تصمیم‌گیری افراد اثر می‌گذارد. حسابداری ذهنی مجموعه‌ای است از عملیات آگاهانه که توسط فرد و خانوارها برای سازماندهی‌، ارزیابی و...

    


موضوعات مرتبط: آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393برچسب:, | 9:2 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

 

نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده از ابتدای امسال براساس قانون بودجه ۸ درصد شد که یک درصد از افزایش دو درصدی این نرخ مربوط به سهم مالیات سلامت است.به گزارش مهر، نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده از ابتدای سال ۹۳ که ششمین سال اجرای مالیات بر ارزش افزوده است به ۸ درصد افزایش یافت که نسبت به سال گذشته افزایش دو درصدی..

 


موضوعات مرتبط: آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 7 تير 1393برچسب:, | 10:30 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

 ورشکستگی چیست؟


مقدمهورشکستگی تقریباً مقوله‌ای باستانی است و به همین میزان هم شایع ؛ ورشکستگی ممکن است در یک مغازه خرده فروشی کوچک که قادر به ایفای تعهد اجاره‌اش نیست و بدین دلیل بسته می‌شود و یا در یک شرکت تولیدی بزرگ به‌دلیل نداشتن نقدینگی مطلوب و زیانهای مستمر سالا‌نه رخ دهد.
حسابداران باید علل پدید آورنده ورشکستگی را بخوبی درک کنند زیرا آنها هستند که می‌توانند قبل از وقوع ورشکستگی، مدیریت را از آن آگاه سازند و راه‌حلهای پیشگیری کننده ارائه نمایند
.(Newton, 1998)
تعریف ورشکستگی‌
در ادبیات مالی واژه‌های غیرمتمایزی برای ورشکستگی وجود دارد. برخی از این واژه‌ها عبارتند از:
وضع نامطلوب مالی1، شکست2، عدم موفقیت واحدتجاری، وخامت ، ورشکستگی3، عدم قدرت پرداخت دیون4 و غیره.
در فرهنگ و بستر« شکست» چنین تعریف شده است: "توصیف یا حقیقتِ نداشتن یا عدم کفایت وجوه در کوتاهمدت".
البته همه واحدهای تجاری برای دستیابی به موفقیت،برنامه‌ریزی می‌کنند و عملیات خود را به سمت برنامه‌های خود راهبری می‌نمایند اما برخی از آنها برای دستیابی به این هدف دست به عملیات ریسک‌آور و خطرناکی می‌زنند که به ورشکستگی منتهی می‌گردد. این جنبه غیرمنتظره بودن ورشکستگی است که آن را خطرناک‌تر می‌سازد. به هر حال همه واحدهای تجاری که تداوم فعالیت ندارند ورشکسته تلقی نمی‌شوند، زیرا برخی از آنها با وجودعدم تداوم فعالیت به اهداف خود دست یافته‌اند.
دان و براداستریت (Dun ِ Bradstreet) اصطلا‌ح شرکتهای ورشکسته5 را این‌طور تعریف می‌کنند: "واحدهای تجاری که عملیات خود را به علت واگذاری یا ورشکستگی یا توقف انجام عملیا ت جاری با زیان توسط بستانکاران، متوقف نمایند" .(Newton,1998)
دلا‌یل ورشکستگی‌
تعیین دلیل یا دلا‌یل دقیق ورشکستگی و مشکلا‌ت مالی در هر مورد خاص کار آسانی نیست. در اغلب موارد دلا‌یل متعددی با هم منجر به پدیده ورشکستگی می‌شوند. اما طبق تحقیقات‌ دان و براد استریت دلا‌یل اصلی ورشکستگی مشکلا‌ت مالی و اقتصادی است.
در برخی موارد دلا‌یل ورشکستگی با آزمون صورتهای مالی و ثبتها مشخص می‌شود. حسابدارانی که در تجزیه و تحلیل وضع مالی شرکتهای رو به زوال تجربه دارند می‌توانند به راحتی دلا‌یل ورشکستگی را شناسایی و تعیین کنند. اما گاهی، بعضی مسائل از گردش مناسب در یک واحدتجاری در یک دوره نسبتاً کوتاهمدت حمایت می‌کند و ورشکستگی را از چشم حسابداران پنهان می‌سازد.
نیوتن (1998) دلا‌یل ورشکستگی رابطورکلی به دو دسته دلا‌یل درون‌سازمانی و برون‌سازمانی تقسیم کرده است. از نظر او دلا‌یل برون‌سازمانی عبارتند از:
1- ویژگیهای سیستم اقتصادی: مدیریت شرکت باید تغییراتی را که در ساختار اقتصادی رخ می‌دهد بپذیرد. وی نمی‌تواند تغییری در آنها ایجاد کند بلکه باید تعدیلا‌ت لا‌زم را در عملیات شرکت در جهت این سیستم پیاده سازد. شرکتهای بزرگ دارای سازمان هستند اما شرکتهای کوچکتر بیشتر در معرض خطر ورشکستگی قرار دارند، چون شرکتهای بزرگ بهتر می‌توانند در شرایط نبود ثبات بازار مقاومت نمایند.
2- رقابت: یکی از دلا‌یل ورشکستگی رقابت است، اما مدیریت کارا نقطه مقابل این دلیل است.
3- تغییرات در تجارت و بهبودها و انتقالا‌ت در تقاضای عمومی: اگر شرکتها از بکارگیری روشهای مدرن و شناخت وسیع و بموقع خواسته‌های مصرف کننده جدید ناتوان باشند شکست می‌خورند.
4- نوسانات تجاری: مطالعات نشان داده است که نا سازگاری بین تولید و مصرف، عدم استخدام، کاهش در میزان فروش، سقوط قیمتها و... باعث افزایش تعداد شرکتهای ورشکسته شده است. به هرحال نبود آرامش موقت عامل زیربنایی ورشکستگی شناخته نشده است.
5- تامین مالی: پروفسور ناماکی (Namaki) با استفاده از داده‌های بانک جهانی برای دوره 1980- 1990 عنوان کرد که مشکلا‌ت مرتبط با تامین مالی بیشتر از شرایط اقتصادی ، باعث ورشکستگی شرکتهای کوچک می‌شود.
6- تصادفات: برخی عوامل بسیار فراتر از کنترل شرکت هستند مانند رویدادهای طبیعی. برخی از آنها به نام اعمال خداوند6 معروفند. این گروه در همه جوامع صرف‌نظر از سیستم خاص اقتصادی آنها دیده می‌شود.
نیوتن (1998) عوامل درون‌سازمانی ورشکستگی واحدهای تجاری را عواملی می‌داند که می‌توان با برخی اقدامات واحدتجاری از آنها جلوگیری کرد. اغلب این عوامل ناشی از تصمیمگیری غلط است و مسئولیت آنها را باید مستقیماً متوجه خود واحدتجاری دانست. ازنظر او این عوامل عبارتند از:
1- ایجاد و توسعه بیش از اندازه اعتبار: اگر شرکت، اعطای اعتبار به مشتریان را بیش از اندازه توسعه بخشد در دریافت دیون از بدهکاران دچار مشکل می‌گردد. توزیع کننده‌ها در صورت فروش کالا‌ به مصرف کننده قادر به پرداخت بدهیهایشان هستند، پس اعتبارات اعطا شده از تولیدکننده به توزیع کننده و نهایتاً به مصرف کننده توسعه داده می‌شود. در این حالت یک زنجیره اعتبار ایجاد می‌شود و اگر یک حلقه در این زنجیره ورشکست شود خطر سقوط همه زنجیره وجود دارد. راه‌حل مناسب افزایش بررسیهای اعتباری و محدودکردن حتی‌الا‌مکان فروشهای نسیه است. گرچه ممکن است برخی شرکتها فکر کنند که از دست دادن حجم فروشهای نسیه، زیان بیشتری از سوخت شدن برخی مطالباتشان برای آنها به همراه دارد، اما تصمیم غلط درباره اعطای اعتبار ممکن است باعث ایجاد ریسک در فعالیت مالی خود شرکت گردد و این زیانهای اعتباری غیرمعمول ممکن است ساختار مالی شرکت را برای ادامه فعالیت تضعیف نماید.
2- مدیریت ناکارا: فقدان آموزش، تجربه، توانایی و ابتکار مدیریت، واحد تجاری را در باقی ماندن در عرصه رقابت و تکنولوژی دچار مشکل می‌سازد. بیشترین تعداد ورشکستگیها به این دلیل بوده‌اند. عدم همکاری و ارتباط موثر مدیریت با افراد حرفه‌ای هم در این طبقه قرار می‌گیرد.
اداره پژوهش تجاری دانشگاه7 پیترزبرگ مطالعه‌ای روی ده کارخانه تولیدی ناموفق طی سالهای 1954 و 1956 انجام داد. شرکتهای ورشکسته با ده شرکت موفق مخالف یکدیگر بودند و اختلا‌فات آنها به شرح ذیل بود:
شرکتهای ناموفق سوابق ضعیف و رویه‌های نگهداری سوابق ضعیف داشتد، شرکتهای موفق منابع زمانی و مالی بیشتری برای توسعه محصول صرف می‌کردند، شرکتهای ناموفق فراتر از عمق تکنولوژی در دسترس خود رفته‌ بودند، مدیران آنها از تحلیل بازار و فروش غفلت می‌ورزیدند.



موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 28 ارديبهشت 1393برچسب:, | 9:23 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

پيشگفتار:

  در طي سالهاي اخير كه با سرمايه گذاران و فعالان بازار سرمايه ديدار و گفتگو داشتم و همچنين بهره جستن از  تجربيات شخصي با نوآموزان تحليل تكنيكي، صرفنظر از بحث و اظهار نظريه‌هاي  آنها، عامل مشتركي در ميان سرمايه‌گذاراني كه از تحليل تكنيكي سود مي‌جويند، كشف كردم و آن ميل به يادگيري بيشتر است. هيچ كتاب واحد و يا مجموعه‌اي از كتابها نمي‌توانند شرح كاملي از تجزيه و تحليل‌هاي تكنيكي را تهيه كنند زيرا نه تنها محدوده بزرگي دارد،  بلكه هر چيزي، از تصميمات بانك مركزي گرفته تا كمانهاي فيبوناتچي را در برمي‌گيرد. همچنين تا حدودي اين موضوع وجود دارد كه  هر چيزي امروز نوشته مي‌شود، به سرعت فردا ناقص محسوب مي‌گردد.

 با علم به اين مطالب و آگاهي كافي از وجود بيشمار كتاب تحليل تكنيكي كه پيش از اين در دسترس مي‌باشند، احساس نمودم كه نياز واقعي براي كتاب مختصر و فشرده تحليل تكنيكي جهت استفاده هر دو گروه سرمايه‌گذاران تازه‌كار و كار آزموده وجود دارد. اين كتاب هماني است كه كوشيده‌ام تا بوجود آمده است.

استفاده از تحليل تكنيكي از دهه شصت ميلادي مورد توجه افراد زيادي قرار گرفت و درست در حوادث اين دهه تحليل تكنيكي درون اين رويدادها از نظر پنهان گرديد. امروزه تحليل تكنيكي به عنوان يك روش تحليلي قابل رشد و ماندگار به وسيله دانشگاه‌ها و شركتهاي كارگزاري و دلالان پذيرفته شده است. به ندرت افرادي بدون بازبيني شرايط و توجه به تحليل‌هاي تكنيكي سرمايه‌گذاري‌هاي بزرگ انجام مي‌دهند. هنوز حتي با پذيرش اين روش تعدادي كه واقعا از تحليل تكنيكي بطور كامل بهره مي‌جويند، نسبتا كم مي‌باشد. اين باعث اميدواري است كه اين كتاب، سطح آگاهي و استفاده از تحليل تكنيكي را افزايش دهد و براي كساني كه آنرا تكرار مي‌كنند، نتيجه اصلاح و پيشرفت داشته باشد.

« اطلاعات تا حدي چيز كم ارزشي است، مگر اينكه با تجربه و كارآزمودگي آميخته شود.»

       دي 1920

 

    با وجود فعاليت بورس اوراق بهادار تهران از سال 1347 و گذشت حدود 35 سال، تعداد افرادي كه در اين زمينه به دادوستد مي‌پردازند اندك است و آگاهي عمومي نسبت به اين گونه تجارت در سطح مطلوب نمي‌باشد. اغلب سرمايه‌گذاران با روش‌هاي متداول سرمايه گذاري و مفاهيم آن آشنايي كافي ندارند. سرمايه‌گذاري در بورس اوراق بهادار بدون استفاده از ابزار ساده نيست و با وجود شركت‌هاي متعدد شناخت و گزينش آنها دشوار خواهد بود. اما در عصر اطلاعات بدون شناخت روش‌هاي سرمايه‌گذاري و انتخاب سهام ورود به عرصه دادوستد نااميدي به همراه خواهد آورد. در اين مبحث و در ادامه آن به طور ساده  با مفاهيم سرمايه‌گذاري و مراحل نخستين فعاليت در اين بازار آشنا مي‌شويد. بايد بگويم كه با فراگيري روش‌هاي سرمايه گذاري و مدل‌هاي جديد دادوستد، لذت بيشتري از بازي اوراق بهادار مي بريد و هر آنچه ياد مي گيرد با علاقه آزمون خواهيد كرد.

 

 1-1-1 شناخت سرمایه گذاری

سرمایه گذاری تعاریف متفاوتی را در خود جای داده است و درمعنای اقتصادی آن عبارت است از مخارجی که صرف افزایش یا حفظ ذخیره سرمایه می‌گردد. اما مفهوم فراگیر آن در بازار اوراق بهادار به صورت زیر آمده است:

  «سرمایه‌گذاری تصمیمی است که بر اساس آن سرمایه‌گذار مصرف کنونی خود را در ازای بدست آوردن مصرف بیشتر در آینده به تاخیر می اندازد.»

هدف فردی که در  بازار اوراق بهادار  شرکت می کند مشخص است. او برای بدست آوردن سود و کسب منافع بیشتر در این بازار گام می‌نهد. هنگامی که سرمایه‌گذار یک ورقه بهادار را خریداری می‌کند سرمایه گذاری صورت پذیرفته است، اما خرید یک خانه به قصد زندگی سرمایه گذاری محسوب نمی‌شود. در حقیقت شخص سرمایه‌گذار به امید بدست آوردن ارزشی در زمان آینده از ارزش‌های کنونی صرفنظر می نماید. اگر عوامل ترغیب کننده برای سرمایه گذاری وجود نداشته باشد، افراد به طور معمول مصرف کنونی را به مصرف آینده ترجیح می‌دهند. بنابراین فرد سرمایه‌گذار باید از سرمایه‌گذاری کنونی خود انتظار بدست آوردن بازده مثبت داشته باشد و بهره‌مندی از ثروت و فرصت‌های مصرف در آینده ترغیب کننده وی خواهد بود.

 

سرمايه‌گذاري به صورتهاي ديگري نيز تعريف شده است:

 

- سرمايه‌گذاري خريد اقلام دارايي و يا اوراق بهاداري است كه ميزان بازده و ريسك مورد انتظار آن داراي تناسب باشد.

- سرمايه‌گذاري خريد اقلام دارايي و يا اوراق بهاداري است كه با گذشت زمان منجر به ايجاد درآمد و افزايش ارزش براي سرمايه‌گذار خواهد شد. 

سرمايه‌گذاري در مسكن و زمين يك‌سرمايه‌گذاري واقعي ناميده‌ مي‌شود. هدف اين نوع سرمايه‌گذاري توليد كالا و خدمات با هدف بيشينه كردن ثروت است. در واقع در دوران تورم، افراد براي ايجاد درآمد و گريز از كاهش ارزش پول اقدام به خريد كالاهاي بادوام و دارايي‌هاي واقعي مي‌كنند. اين نوع سرمايه‌گذاري هيچ نوع درآمد جاري و منظمي براي سرمايه‌گذار در پي نخواهد داشت.

 

  1-1-2 فرآيند سرمايه‌گذاري

بيشتر از آنچه در مورد تجزيه و تحليل سهام بايد به آن توجه شود، فرآيند سرمايه‌گذاري خواهد بود. يك سرمايه‌گذار بايد به مراحل كلي سرمايه‌گذاري بيانديشد كه در زير خلاصه‌اي از آن آمده است:

آ. مشخص كردن هدف‌هاي كوتاه‌مدت، ميان‌مدت و بلند‌مدت

ب. تعيين ميزان ريسك و بازده مورد انتظار

پ. شناسايي و محاسبه ريسك و بازده اوراق بهادار

ت. مشخص كردن سبد بهينه از اوراق بهادار يا دارايي

ث. اندازه‌گيري عملكرد حاصل از سرمايه‌گذاري

ج. شناخت ساختار بازار سرمايه

ح. يادگيري و شناخت قوانين دادوستد در بازار اوراق بهادار

   پس از برآورد ميزان ريسك و بازده، سرمايه‌گذار بايد نقدينگي لازم جهت خريد سهام را فراهم نمايد. كارشناسان و مديران پرتفوي پيشنهاد مي‌كنند كه موجودي نقدي بابت خريد سهام بهتر است كه از پس‌انداز، مازاد ثروت و يا ارث تامين شود و تاكيد مي‌كنند از تامين مالي به شكل قرض  يا وام پرهيز نمايند. چرا كه در برخي موارد ديده مي‌شود كه افرادي با فروش اقلام ضروري مورد نياز  اقدام به سرمايه‌گذاري كرده‌اند.

 

  1-1-3 دوره سرمايه‌گذاري

  سرمايه‌گذار بايد مشخص كند كه براي چه دوره زماني سرمايه‌گذاري خواهد كرد. به بيان ديگر خريد سهام براي چه دوره‌ زماني صورت مي‌گيرد كه البته به انتظارات شخص سرمايه‌گذار بستگي دارد. در واقع نگرش افراد براي در نظر گرفتن دوره سرمايه‌‌گذاري متفاوت است. برخي از صاحبنظران دوره سه ساله سرمايه‌گذاري را به عنوان بهترين زمان جهت سرمايه‌گذاري مي‌پندارند.

   نكته مهم آن است كه سرمايه‌گذاري با مفهوم سفته‌بازي متفاوت است. چرا كه اين دو از لحاظ نرخ بازده مورد انتظار و ميزان ريسك و دوره سرمايه‌گذاري در يك سطح نمي‌گنجند. هدف سفته بازي افزايش ارزش دارايي براي يك دوره كوتاه‌مدت است و در مجموع گرفتن سود ناشي از افزايش قيمت سهم. شخص سفته باز به گرفتن بهره و سود سهام بي‌توجه است و بنابراين كساني كه براي يك دوره زماني كوتاه مدت سرمايه‌گذاري مي‌كنند،  سفته باز ((Speculator ناميده مي‌شوند.

 

  1-1-4 روش‌هاي سرمايه‌گذاري

سه شيوه كلي كه سرمايه‌گذاري بر اساس آنها صورت مي پذيرد به طور خلاصه در زير بررسي شده است.

 

آ. روش  بنيادي

 

يك سرمايه‌گذار بايد پيش از خريد سهام اوضاع اقتصادي و سياسي كشور، وضع صنعت مورد نظر و وضعيت شركت را بررسي و تجزيه و تحليل نمايد. سرمايه‌گذار بر اساس اين روش تا زماني كه سهام بازدهي بالايي دارند و ارزش واقعي كمتر از قيمت سهم مي‌باشد، سهم را در سبد خود نگهداري مي‌كند. پژوهش‌هاي صورت گرفته نشان مي‌دهد كه استفاده از بررسي بنيادي بهترين نتيجه را براي سرمايه‌گذار به همراه داشته است. از اين رو سرمايه‌گذاران سهام مطلوب خود را شناسايي كرده و براي دوره سرمايه‌گذاري بلند‌‌مدت نگه مي‌دارند. احتمال اين كه دوره نگهداري سهم طولاني شود نيز نسبتا زياد است. در پايان اين فصل بيشتر به اين روش پرداخته شده است.

 

ب. استفاده از تئوري مدرن پورتفوليو (MPT)

 

 

فروضي در اين روش سرمايه‌گذاري گنجانده شده است كه بازار كارا و انتشار اطلاعات به صورت يكپارچه و در دسترس همگان از جمله اين فروض مي‌باشد. با توجه به كارايي بازار و تغيير لحظه‌اي قيمت سهم نسبت به اطلاعات موجود پيش‌بيني آينده قيمت سهم تقريبا بسيار مشكل مي‌نمايد. از اين رو سرمايه‌گذار با انتخاب اوراق بهادار گوناگون سعي دارد تا بازده خود را با متوسط بازده بازار برابر و متناسب نمايد. شخص سرمايه‌گذار با اين روش مي‌كوشد تا مجموعه‌اي متنوع و پرگونه از سهام را خريداري نمايد و چون قادر به پيش‌بيني آينده نيست از استراتژي خريد و نگهداري بهره مي‌جويد.

ج. روش تكنيكي

   اين نوع سرمايه‌گذاري با استفاده از مطالعه رفتار و حركات قيمت و حجم سهام در گذشته  و تعيين قيمت و روند آينده سهم صورت مي‌پذيرد. تغييرات قيمت سهم با استفاده از پيشينه تاريخي و نمودار توسط تحليل‌گر تكنيكي مورد تجزيه و تحليل قرار مي‌گيرد. اين روش بيشتر مورد استفاده سفته‌بازان قرار مي گيرد و بدين صورت قصد دارند تا بازده مورد نظر خود را در هنگام بالا رفتن قيمت سهم افزايش دهند. در واقع سرمايه‌گذاران با ديدگاه كوتاه‌مدت از اين روش بهره مي‌جويند. روش تحليل تكنيكي موضوع اصلي كتاب است و پس از اين به صورت كامل به آن پرداخته مي شود.

 

   1-1-5 مفهوم ريسك سرمايه‌گذاري

 با توجه به رابطه‌هاي رياضي  بازده در مي‌يابيم كه ريسك هر سهم به واسطه تغييرات قيمت و سود تقسيمي آن سهم معلوم مي‌گردد. عوامل تاثير‌گذار بر ريسك باعث تغيير قيمت سهم در بازار مي‌شوند كه اين عوامل از ريسك بازار، ريسك تجاري، ريسك نرخ بهره، ريسك تورم  و ريسك قدرت خريد پول تشكيل مي‌شوند. تمامي تصميمات سرمايه‌گذاري افراد بر مبناي ميزان ريسك و بازده انجام مي‌شود. بديهي است كه هدف اصلي سرمايه‌گذاري كسب بازدهي بالا در سرمايه‌گذاري است. وضعيت نامطمئن آينده بازار سهام موجب مي‌شود كه براي يك دوره زماني كوتاه‌مدت سرمايه‌گذاري نكنيم و بدين صورت اجباري به فروش سهام در مواقع كاهش شديد قيمت نخواهيم بود.

بنابراين شخص سرمايه‌گذار در عين آمادگي براي پذيرش نامطلوب‌ترين شرايط بر اين باور است كه افت و خيزهاي كوتاه‌مدت بر سرمايه‌گذاري وي تاثير‌گذار نخواهد بود. شخص سرمايه‌گذار بهتر است به اين اصل مهم توجه كند كه ريسك سرمايه‌گذاري بايد متناسب با بازدهي باشد. موجودي نقد در بانك به شدت در معرض ريسك ناشي از تورم خواهد بود. اگر ريسك تورم مهم باشد سرمايه‌ها از حساب‌هاي پس‌انداز و اوراق قرضه به سمت اوراق بهادار خواهد رفت.


موضوعات مرتبط: مطالب خواندنی ، سرگرمی.. ، آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 28 ارديبهشت 1393برچسب:, | 8:18 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

تصمیم‌گیری صحیح در بازار سرمایه نیازمند اطلاعاتی قابل اتکا، مربوط و به موقع است که بتوان با کمک آن منابع موجود و در دسترس را به گونه‌ای مطلوب تخصیص داد. این اطلاعات اگر بدرستی فراهم و پردازش نشود، اثرات منفی بر فرد تصمیم‌گیرنده در پی خواهد داشت. سود هر سهم و نسبت قیمت به سود هر سهم از جمله شاخص‌هایی است که مورد استفاده تحلیلگران و سرمایه‌گذاران قرار می‌‌گیرد. از طرفی، خود سود مبنای محاسبه مالیات، پاداش، سود تقسیمی و ... می‌باشد.


لذا، رقم سود بر مناسبات اقتصادی افراد ذینفع و ذیربط تاثیر گذار است. از آنجا که محتوای اطلاعاتی تعدیلات سنواتی، اصلاح یا تعدیل سودی است که در دوره‌های قبل مبنای تصمیم‌گیری‌های اقتصادی قرار گرفته است؛ اما این رقم سود تعدیل شده، با تاخیر و پس از اخذ تصمیمات مرتبط، ارائه می‌شود.
از این رو، در بسیاری از موارد امکان باز‌نگری در تصمیمات گذشته و یا اصلاح جریان‌های نقدی مبتنی بر این اطلاعات وجود ندارد.
در استاندارد حسابداری شماره 6 ایران، تعدیلات‌ سنواتی‌ اقلام‌ مربوط‌ به‌ سنوات‌ قبل‌ که‌ در تعدیل‌ مانده‌ سود (زیان‌) انباشته‌ ابتدای‌ دوره‌ منظور می‌گردد و محدود به اقلامی که‌ از «تغییر در رویه‌ حسابداری‌» و «اصلاح‌ اشتباه‌» ناشی‌ گردد تعریف شده است.
وجود تعدیلات سنواتی‌‌، علاوه بر آثار تغییر رویه، در بیشتر موارد نشان دهنده وجود تحریف بااهمیت یا اساسی در صورت‌های مالی دوره(ها)ی گذشته است که در رعایت استانداردهای حسابداری.....

 


موضوعات مرتبط: آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 27 ارديبهشت 1393برچسب:, | 3:26 قبل از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

عدم اطمینان یکی از ویژگی‌های بارز هر محیط اقتصادی است. اساساً رویکرد شرکت‌ها نسبت به ریسک تصمیمات، معاملات و قیمت‌های بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تصمیمات درست و عاقلانه بر مبنای اطلاعاتی گرفته می‌شوند که ریسک و شرایط عدم اطمینان را تشریح می‌کند و یا حداقل به شناخت آنها کمک می‌نماید. مهمترین جز یک سیستم اطلاعاتی در هر اقتصاد، گزارشگری مالی آن است. هنگامی‌که یک شرکت، اطلاعاتی را در خصوص شرایط و عملکرد مالی خود به استفاده‌کنندگان بیرونی ارایه می‌دهد، خواسته یا ناخواسته اثر انواع ریسک‌ بر شاخص‌های ارزیابی، سود خالص و جریانات نقدی خود را جهت‌دهی می‌کند.

شاید بتوان گفت در سالهای اخیر آنچانکه باید، به مقوله گزارشگری مالی پرداخته نشده است. این در حالی است که باید توجه داشت بررسی چالش‌های گزارشگری مالی، عامل اساسی رفع اختلاف نظرهای موجود بین وضع‌کنندگان استانداردهای حسابداری و مقررات‌گذاران است. ضمناً این امر موجب می‌شود ساختار و محتوای گزارشات مالی نیز تبیین گردد و خلاصه اینکه نتیجه نهایی آن ارایه یک سیستم گزارشگری مالی است که با مفاهیم مدیریت ریسک و اصول اندازه‌گیری آن سازگار می‌باشد و زمینه را برای تصمیم‌گیری‌های آگاهانه توسط استفاده‌کنندگان بیرونی فراهم می‌آورد.
به اعتقاد اکثر کارشناسان، داشتن یک استراتژی مناسب شامل ارکان زیر تا حدود زیادی می‌تواند به رفع اختلاف‌نظر بین وضع‌کنندگان استانداردهای حسابداری و مقررات‌گذاران کمک نماید.

1-تفکیک مفهوم بی‌طرفی از گرایش به سمت گزارشگری محافظه‌کارانه، به‌عنوان یک هدف بلندمدت
عدم جانبداری در ارایه تصویری شفاف از شرایط و عملکرد مالی شرکت، هدف اصلی حسابداری است که می‌بایست در بلندمدت از مقوله تمایل به گزارشگری محافظه‌کارانه به‌موجب برخی مقررات متمایز شود. به عبارت دیگر قاعده‌مندی ابزارهای قانونی احتیاط‌آور نقطه شروع ارزیابی‌هایی است که مشمول محافظه‌کاری عمدی نمی‌شوند.

 


موضوعات مرتبط: آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 27 ارديبهشت 1393برچسب:, | 3:23 قبل از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

موجودی‌ مواد و کالا، بخش‌ عمده‌ای‌ از داراییهای‌ بسیاری‌ از واحدهای‌ تجاری‌ را تشکیل‌ می‌دهد. بنابراین‌، ارزشیابی‌ و انعکاس‌ موجودی‌ مواد و کالا اثر با اهمیتی‌ در تعیین‌ و ارائـه‌ وضعیت‌ مالی‌ و عملکرد مالی‌ واحدهای‌ تجاری‌ دارد..ارزشیابی‌ و انعکاس‌ موجودی‌ مواد و کالا اثر با اهمیتی‌ در تعیین‌ و ارائـه‌ وضعیت‌ مالی‌ و عملکرد مالی‌ واحدهای‌ تجاری‌ دارد.

2. این‌ استاندارد، نحوه‌ ارزشیابی‌ و انعکاس‌ موجودی‌ مواد و کالا در صورتهای‌ مالی‌ را تشریح‌ می‌کند و موارد زیر را دربر نمی‌گیرد:

الف ‌. کار در جریان‌ پیشرفت‌ پیمانهای‌ بلندمدت‌ (رجوع‌ شود به‌ استاندارد حسابداری‌ شماره‌ 9 با عنوان‌ ” حسابداری‌ پیمانهای‌ بلندمدت‌“ ).

ب‌ . ابزارهای‌ مالی‌ پیچیده‌.

ج‌ . موجودی‌ گله‌های‌ دام‌، محصولات‌ کشاورزی‌، جنگلی‌ و معدنی‌ در مواردی‌ که‌ این‌ اقلام‌ در صنایع‌ مربوط‌، به‌ خالص‌ ارزش‌ فروش‌ اندازه‌گیری‌ می‌شود.

 

تعاریف‌

 

3. اصطلاحات‌ ذیل‌ در این‌ استاندارد با معانی‌ مشخص‌ زیر بکار رفته‌ است‌:

· موجودی‌ مواد و کالا‌:  به‌ داراییهایی‌ اطلاق‌ می‌شود که‌:

الف ‌. برای‌ فروش‌ در روال‌ عادی‌ عملیات‌ واحد تجاری‌ نگهداری‌ می‌شود،

ب‌ . به منظور ساخت‌ محصول‌ یا ارائـه‌ خدمات‌ در فرایند تولید قرار دارد،

ج‌ . به منظور ساخت‌ محصول‌ یا ارائـه‌ خدمات‌، خریداری‌ شده‌ و نگهداری‌ می‌شود، و

د. ماهیت‌ مصرفی‌ دارد و به‌ طور غیرمستقیم‌ در جهت‌ فعالیت‌ واحد تجاری‌ مصرف‌ می‌شود.

 خالص‌ ارزش‌ فروش‌‌:  عبارت‌ است‌ از بهای‌ فروش‌ (بعد از کسر تخفیفات‌ تجاری‌ ولی‌ قبل‌ از تخفیفات‌ مربوط‌ به‌ تسویه‌ حساب‌)

 پس‌ از کسر:

الف‌ . مخارج‌ براوردی‌ تکمیل‌، و

ب‌  . مخارج‌ براوردی‌ بازاریابی‌، فروش‌ و توزیع‌.

بهای‌ جایگزینی‌:  عبارت‌ است‌ از مخارجی‌ که‌ باید برای‌ خرید یا ساخت‌ یک‌ قلم‌ موجودی‌ کاملاً مشابه‌ تحمل‌ شود.

.

.

.

 


موضوعات مرتبط: آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 26 ارديبهشت 1393برچسب:, | 2:18 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

 

رازهای  شرکت‌های موفق

برخی شرکت‌ها عملکرد بهتری نسبت به سایرین دارند. این امر می‌تواند به خاطر شناخته شدن و معروفیت نام شرکت، نوآوری، سهم بازار یا شماری دیگر از ویژگی‌هایی باشد که یک شرکت خوب را در میان سایر شرکت‌ها برجسته می‌کند.

 

نکته مهم برای سرمایه‌گذار این است که قادر باشد برندگان احتمالی را تشخیص دهد قبل از اینکه آنها تبدیل به نام‌های مشهوری شوند.
در این مقاله نگاهی می‌اندازیم به سه مشخصه اصلی که باعث موفقیت یک شرکت می‌شود. سعی کنید آنها را به کار بگیرید، خواهید دید که شما هم با ردیابی آنها به موفقیت دست پیدا می‌کنید.


سه راز موفقیت
بنابراین چه عواملی موجب موفقیت یک شرکت می‌شود، و آیا این شرکت مکان خوبی برای سرمایه‌گذاری است؟ پاسخ این سوال بستگی دارد به اینکه این سوال را از چه کسی می‌پرسید، یک حسابدار، اقتصاددان، بازاریاب یا کارشناس منابع انسانی، به هر حال با کنار هم گذاشتن همه این پاسخ‌ها، می‌توانید یک شرکت موفق را با این مشخصات تعریف کنید:
۱. مزیت رقابتی
۲. مدیریت بالاتر از حد متوسط
۳. رهبری بازار

مزیت رقابتی
مایکل پورتر پیشگام مدل مزیت رقابتی بود و مزیت رقابتی را به دو گونه تفکیک کرد: مزیت تمایز و مزیت هزینه. مزیت تمایز هنگامی‌است که شرکتی کالا یا خدمات ممتاز و منحصر به فرد را با همان قیمتی ارائه دهد که توسط بازار عرضه می‌شود. مزیت هزینه هنگامی‌است که شرکتی همان کالا یا خدمات بازار را با قیمت کمتر ارائه می‌دهد. پورتر در مجموع این مزیت‌ها را «مزیت‌های موقعیتی» می‌نامد، زیرا آنها موقعیت شرکت را به عنوان اینکه دارای کالا یا خدمات برجسته در صنعت خاص خود هستند، معرفی می‌کند. وی همچنین عنوان می‌کند که این مزیت‌ها نمی‌توانند برای همیشه پایدار باشد، زیرا بهره اقتصادی باعث ایجاد رقابت می‌شود.

موانع ورود به بازار
شرکت‌های خوب می‌توانند در صورت وجود موانع زیاد ورود به بازار موقعیت خوب خود را حفظ کنند. این موانع می‌تواند به علت هزینه‌های ثابت بالا یا به علت مخارج تحقیق و توسعه طولانی مدت مانند صنایع دارویی و توسعه نرم افزار کامپیوتری باشد. تمام این هزینه‌ها ی ورود می‌تواند رقبا را از ورود به بازار منع کند، بنابراین به شرکت کمک می‌کند تا موقعیت برجسته خود را حفظ کند.

بقیه در ادامه مطلب...

 


موضوعات مرتبط: آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 18 ارديبهشت 1393برچسب:, | 3:9 قبل از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

سود و زیان گزارشی که نتایج فعالیتهای واحد انتفاعی طی دوره حسابداری را نمایش دهد،صورت سود وزیان نامیده می شود هدف از تهیه این گزارش ،ارائه کلیه درآمدها وهزینه ها ی شناسای شده طی دوره مالی و تمرکز اصلی آن درآمدها و هزینه های عملیاتی است.

سود و زیان جامع گزارشی که کلیه تغیرات (افزایش یا کاهش )حقوق صاحبان سرمایه از بابت درآمدها و هزینه های مختلف شناسای شده اعم از تحقیق یافته وتحقیق نیافته طی دوره مالی رانشان دهد .

 

از آنجا که صورت سود وزیان جامع در برگیرنده کلیه درآمدها وهزینه های شناسای شده اعم ازتحقق یافته وتحقق نیافته است  سود وزیان خالص دوره مالی به عنوان اولین قلم صورت سود و زیان جامع انعکاس می یابد . به این ترتیب صورت سود و زیان دوره ،یکی از اقلام صورت سود و زیان جامع (یعنی درآمدها وهزینه های تحقق یافته )رابه تفصیل نشان می دهد وسایر درآمدها وهزینه های شناسایی شده (یعنی درآمدها وهزینه های تحقق نیافته )به طور جداگانه در صورت سود و زیان جامع انعکاس میابد.

 نمونه ای از سایر درآمده و هزینه های شناسای شده تحقق نیافته که ناشی از تغییرات ارزش داراییها وبدهیهایی است که اساسا"به منظور قادر ساختن واحد تجاری به انجام عملیات به نحو مستمر نگهداری شده وبه موجب استانداردهای حسابداری مربوطه مستقیما"به حقوق صاحبان سهام منظور می شود به شرح ذیل است:

 1-تجدید ارزیابی داراییهای ثابت مشهود

 2-تجدید ارزیابی سرمایه گذاریهای که تحت عنوان دارایی غیره جاری طبقه یندی می شود

 3-تسعیر ارز

 یادآوری:هدف از گزارشگری سود جامع -گزارش میزان عملکرد کلی واحد تجاری است 

 


موضوعات مرتبط: آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 18 ارديبهشت 1393برچسب:, | 2:51 قبل از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |

مرخصی استحقاقی : 

 مرخصی استحقاقی همان مرخصی با حقوق می باشد که در طول سال هر شخص حق دارد از ۲۶ روز مرخصی با حقوق استفاده کند.


الف : شرایط استفاده از مرخصی استحقاقی :

 مرخصی استحقاقی بایستی با اجازه قبلی و کتبی کارفرما باشد


ب : اگز شخصی در طول سال از این ۲۶ روز تنها ۶ روز آنرا استفاده کرد ، چه بلایی سر ۲۰ روز باقیمانده  می آید ؟

 از این ۲۰ روز ، شخص می تواند ۹ روز آنرا ذخیره نماید و باقیمانده آن (11روز) دوحالت دارد

اگر داره تسویه حساب میکنه بعنوان ایام مرخصی استفاده نشده همه باقیمانده را میگیرد و اگه

 سال آخرش نیست و کارش ادامه داره  باقیمانده مرخصی اش سوخت میشود.


مرخصی استعلاجی : 

همانطور که از اسمش پیداست  از علاج و درمان می آید :

من مریض میشم و مثلا یک هفته سر کار نمی رم

بعداز آنکه خوب شدم میرم سر کار

کار فرما میگه کجا بودی

میگم مریض بودم اینم گواهی دکتر

میگه بفرما سر کار

آخر ماه که میشه به همه ۳۱ روز کامل حقوق میدن اما به من ۲۴ روز حقوق میدن میگم چرا ؟ میگه مریض بودی سرکار نیومدی که من حقوقشو بهت بدم

میگه برو اداره بیمه، چون من تورا بیمه کرده ام و حقوق اون ۷ روز را از اداره بیمه بگیر

میرم بیمه!!!

وقتی گواهی پزشک را به اداره بیمه نشون میدم میگه من این دکتر رو قبول ندارم

برو پیش پزشک معتمد بیمه

میرم پیش پزشک معتمد بیمه بوسیله اسناد و مدارکی که دارم و گواهی پزشک قبلی ، تمام یا قسمتی از اون هفت روز را دکتر بیمه برایم تایید می کند حالا فرض کنید کل ۷ روز را تایید کرد

بر میگردم پیش بیمه

میگم اینم تاییدیه پزشک خودتون

میگه درست !!! اما هنوز کارفرمای شما لیست بیمه تون رو رد نکرده

میگم چرا

میگه لیست بیمه هر ماه تا آخر ماه بعد، وقت داره که رد بشه

مثلا لیست بیمه فروردین تا آخر اردیبهشت وقت داره رد بشه

میرم پیش کارفرما

میگم یالا زود باش لیست بیمه منو رد کن

کارفرما چون میخواد از اون پولی که میخواد به بیمه بده استفاده کنه سعی میکنه لیست بیمه رو دقیقه ۹۰ رد کنه اما من که کارگر ضعیفی هستم نمیتونم تا آخر ماه صبر کنم و هی به کارفرما فشار میارم  تا اینکه لیست بیمه من را رد میکند

در اینجا یک نکته بسیار بسیار بسیار مهم وجود دارد

و آن اینست که ایام مرخصی استعلاجی(7روز) بایستی از روزهای ماه در ۴ جا کسر گردد .

۱- فیش حقوق(24روزه رد شود )

۲- لیست حقوق و دستمزد (24روزه رد شود )

۳- لیست بیمه(24روزه رد شود )

۴- لیست مالیات (24روزه رد شود )

مثلا در مورد این مثال روزهای کارکرد من در لیست بیمه باید چند روز رد شود ؟

۲۴ روز

اگر اشتباها حسابدار کارفرما بجای ۲۴ روز لیست بیمه من را ۳۱ روزه رد کند نه بیمه پول آن ۷ روز را میدهد

و نه کارفرما

بیمه میگه کارفرما در لیست بیمه به من گفته شما ۳۱ روز کار کردی برو حقوقتو از کارفرما بگیر

کارفرما میگه توکه ۳۱ روز کار نکردی

اینجا کی باید خسارت این اشتباه رو بده ؟

حسابدار

حسابدار کیه

خود شمایید

حالا بگذریم :

بعد از آنکه کارفرما لیست بیمه من را ۲۴ روزه رد کرد میرم پیش بیمه

بهش میگم گفتی دکتر اینم دکتر ، گفتی لیست بیمه اینم لیست بیمه ، دیگه چه مرگته، من خودم حساب کردم ۷ روز ،روزی ۱۲۹۹۰۰ میشه: ۹۰۹۳۰۰ریال - بده بیاد

بیمه میگه اهکی

دیر اومدی زود میخوای بری

میگم مگه چیه

میگه از این هفت روز سه روز فرانشیز کم میشه

میگم چی چی شیز

میگه فرانشیز

میگم فرانشیز دیگه نمه دی

میگه قانونه

شما هر چند روز که مریض باشی بیمه ۳ روزش را نمیده

میگم اگه دوبار مریض بشم از هر کدومش ۳ روز کم میکنه یا کلا ۳ روز

جواب :

میگه اگه اون دوبار به هم متصل باشه و فاصله ای بینش نباشه از کلش ۳ روز

ولی اگه بین اون دو بار مریضیت ، حتی یک روز فاصله بیافته از هر کدام سه روز کم میکنه

میگم خوب حالا حداقل ۴ روز بقیه اشو بده

میگه مجردی یا متاهل

میگم خانم این حرفا برای شما زشته من زن و بچه دارم

میگه اگه مجرد باشی سه چهارمش رو بهت میدیم

و اگه متاهل باشی چهار پنجمش

اگه من ۲ روز مرخصی استعلاجی داشتم آیا ارزشش رو داره که برم دنبالش یا نه ؟؟؟

 


موضوعات مرتبط: آموزشی.. ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : چهار شنبه 17 ارديبهشت 1393برچسب:, | 8:35 بعد از ظهر | نویسنده : نسرین مریدی |